3η ΓΣ αντιπροσώπων ΝΤ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ: Στη μάχη για όλα όσα μας ανήκουν!!!

08/10/2019 - 09:49

Η 3η Γενική Συνέλευση (ΓΣ) Αντιπροσώπων του ΝΤ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ πραγματοποιήθηκε, με ευρεία συμμετοχή, στις 5 Οκτώβρη του 2019. Συζήτησε το πώς το Νομαρχιακό Τμήμα θα ανταποκριθεί στο καθήκον της ανασύνταξης του κινήματος, σε συνθήκες ολομέτωπης επίθεσης της πλουτοκρατίας, του κράτους της και των πολιτικών δυνάμεων που την στηρίζουν, σε συνθήκες που πλατιά τμήματα του λαού και των δημόσιων υπαλλήλων έχουν χαμηλωμένο τον πήχη των απαιτήσεων και χειραγωγούνται από τα ιδεολογήματα της «ανάπτυξης για όλους» ή της «δίκαιης ανάπτυξης». Η κυβερνητική εναλλαγή, με τη ΝΔ στο «τιμόνι», ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του κεφαλαίου, ώστε πιο επιθετικά να δρομολογηθεί η πολιτική της περαιτέρω μείωσης του εργατικού «κόστους», σε συνέχεια των μέτρων που υιοθέτησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Στη στρατηγική αυτή συναινούν όλες οι δυνάμεις του καπιταλιστικού μονόδρομου αλλά και οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, με τη μαφία της ΓΣΕΕ να πρωτοστατεί στην σύμπλευση στα χτυπήματα στα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα. Η συσπείρωση από τα κάτω, με ταξική γραμμή και σχεδιασμό, η ισχυροποίηση των σωματείων στους χώρους δουλειάς, η συμπόρευση δημόσιου – ιδιωτικού τομέα και η συμμαχία με τους μικρομεσαίους, που πλήττονται από την ίδια πολιτική, αποτελούν τη δική μας επιλογή.

Η ΓΣ εκτίμησε ως πολύ θετική και πλούσια τη δράση του ΝΤ για όλα τα ζητήματα που αφορούν τους δημόσιους υπάλληλους και το λαό των νησιών μας. Ήταν σημαντικές οι παρεμβάσεις μας ενάντια στην ελαστική εργασία, για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία – παιδεία – πρόνοια, για απόδοση στο λαό όσων υποδομών εκχωρήθηκαν στο υπερταμείο, για την υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους εργασίας ενάντια στη «φυσικοποίηση» και απόδοση στους εργαζόμενους της ενοχής των εργοδοτικών εγκλημάτων, ενάντια στη στοχοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων και τις άδικες δικαστικές διώξεις σε βάρους τους αλλά και ενάντια στις συνδικαλιστικές διώξεις, για αντισεισμική – αντιπυρική – αντιπλημμυρική προστασία, για σύγχρονες – ασφαλείς - υποδομές. Αντίστοιχα, πρωτοστατήσαμε στο χώρο ευθύνης μας για να ορθωθούν εμπόδια στο νέο συνδικαλιστικό νόμο και είμαστε σε ετοιμότητα για τη συνέχεια. Αναλάβαμε το μερίδιο που μας αναλογεί στη συνολικότερη πάλη του λαού μας, ενάντια στις αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και τα πυρηνικά, ενάντια στην εκχώρηση των θαλασσών μας στις πετρελαϊκές εταιρίες και των βουνών μας στις εταιρίες των ΑΠΕ. Παρόλα αυτά, πρέπει να ανέβει ο πήχης της δράσης μας, να αγκαλιάσει περισσότερους χώρους δουλειάς και πρωτοβάθμια σωματεία και αυτό να εκφραστεί την τρέχουσα και την επόμενη χρονιά με την εδραίωση της παρουσίας του ΝΤ.

Η ΓΣ κατέληξε σε μια σειρά ψηφίσματα που θα δημοσιοποιηθούν το επόμενο διάστημα. Επίσης υπερψήφισε ομόφωνα την επιτάχυνση των δράσεων που είχε καθορίσει η Εκτελεστική Γραμματεία (ΕΓ) για τους υπό απόλυση συμβασιούχους στα Νοσοκομεία του Νομού, την οργάνωση της πάλης για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων δασεργατών, τη συμμετοχή στο συντονισμό για την παιδεία 2/11 στην Αθήνα από κοινού με την ΕΛΜΕ-ΚΙ, τη μέριμνα για την απρόσκοπτη συνέχεια των «στεγνών» προγραμμάτων απεξάρτησης που πλήττονται λόγω της κυβερνητικής παρέμβασης στο ΚΕΘΕΑ, την αντιπαράθεση με τα προγράμματα ιδεολογικής χειραγώγησης τύπου FLEX που «τρέχουν» στα σχολεία από την αμερικάνικη πρεσβεία και άλλους «πρόθυμους» κοκ. Το ΝΤ θα συνεχίσει στο δρόμο της αντιπαράθεσης με την πολιτική των μονοπωλίων και όσων την υπηρετούν, για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών των δημοσίων υπαλλήλων και του λαού μας ευρύτερα.

Αργοστόλι 7/10/2019

Ο Πρόεδρος

Η Γραμματέας

Δημήτρης Μαντζουράτος

Σοφία Μισαηλίδου

 
Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα