ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης: Για την απόφαση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων

09/02/2018 - 19:47

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚΙ με αφορμή την απόφαση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων να αναθέσει  σε υπάλληλο της ΠΕ Ζακύνθου καθήκοντα  και στην ΠΕ Κεφαλληνίας τονίζει τα παρακάτω.

Πρίν ακόμη καλά καλά τυπωθεί το πρόσφατο ψηφισμένο στην Βουλή αντεργατικό πολυνομοσχέδιο, που προβλέπει στο  άρθρο 91, ότι οι Περιφερειακές Αρχές   σε νησιωτικές περιοχές,  μπορούν να αναθέσουν  καθήκοντα σε υπάλληλο  άλλης  Περιφερ. Ενότητας από αυτήν που έχει τοποθετηθεί,  ο Περιφερειάρχης Ι.Ν. κ. Γαλιατσάτος (ΣΥΡΙΖΑ- ΛΑΕ),  προσέτρεξε με την αρ.  6038/2492/22-1-2018 απόφαση,  να εφαρμόσει  με ιδιαίτερο ζήλο  την παραπάνω διάταξη, αναθέτοντας  σε υπάλληλο της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, παράλληλα με τα καθήκοντα της, τα καθήκοντα της αντίστοιχης υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς.

Η «συνέπεια» του κ. Περιφερειάρχη είχε διαφανεί ήδη και πριν την ψήφιση του ν. 4483/2017,   κατά την τροποποίηση του Οργανισμού της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων  όπου εναρμόνιζε τις υπηρεσίες της ΠΙΝ, στο δρόμο της Διοικητικής Μεταρρύθμισης όλων των τελευταίων κυβερνήσεων. Δηλαδή στον δρόμο των συγχωνεύσεων και καταργήσεων Διευθύνσεων και Τμημάτων του Δημοσίου, των προσαρμογών με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ). Αυτοί οι σχεδιασμοί εξυπηρετούν αποκλειστικά  την ανάπτυξη της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων  χωρίς ελεγκτικά εμπόδια, την προώθηση και στήριξη τομέων και κλάδων της οικονομίας που προκρίνουν αυτοί οι όμιλοι, όπως ο τουρισμός, η καινοτομία κ.α , την προσαρμογή στην υπάρχουσα τραγική υποστέλεχωση των υπηρεσιών σε όλο το δημόσιο και εν προκειμένω στην Περιφέρεια Ι.Ν. , στη συνεχιζόμενη «απαγόρευση» των προσλήψεων, στη συνεχή αφαίρεση δικαιωμάτων κ.α.

Χέρι-χέρι με τους «θεσμικούς εταίρους», ΕΕ και ΔΝΤ, ο κ. Περιφερειάρχης, προσπαθεί να «μπαλώσει»,  μαζί με τους άλλους συναδέλφους του Περιφερειάρχες, τη μείωση κατά 40% του προσωπικού των Περιφερειών. Μαζί σχεδιάζουν και υλοποιούν τους αντιλαϊκούς προϋπολογισμούς (κρατικό και περιφερειών), μαζί συμφωνούν τις αντεργατικές ρυθμίσεις κάνοντας «λάστιχο» τους εργαζόμενους, αδιαφορώντας ακόμα και για το γεγονός ότι τα νησιά της ΠΙΝ  δεν έχουν ούτε μεταξύ τους  μόνιμη, σταθερή και απρόσκοπτη επικοινωνία.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚΙ θεωρεί ότι τέτοιες αποφάσεις ανοίγουν τον δρόμο και την όρεξη για την γενίκευση του αντεργατικού μέτρου της κινητικότητας για όλους τους δημόσιους υπαλλήλους και φυσικά για τους εκπαιδευτικούς, όπως άλλωστε προβλέπεται εκτός των άλλων και από  το «Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας στη Δημόσια Διοίκηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση», που ψηφίστηκε  το 2016 από την σημερινή κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) ως αντιλαϊκό προαπαιτούμενο για  την δεύτερη «αξιολόγηση».  Η απόφαση του Περιφερειάρχη κάνει πολύ σαφές ότι, πίσω από τις διακηρύξεις για αποτελεσματική διοίκηση και κράτος, κρύβεται η μεγάλη φοροαφαίμαξη του λαού, οι περικοπές δαπανών κοινωνικής πολιτικής, για να ακολουθήσει η κρατική ενίσχυση των εγχώριων ομίλων, ειδικότερα της καπιταλιστικής κερδοφορίας.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚΙ καλεί 

  • τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων να ανακαλέσει αμέσως την απόφασή του  αυτή και να απαιτήσει την κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων της Περιφέρειας με μόνιμους διορισμούς υπαλλήλων.

  • Την κυβέρνηση και ιδιαίτερα τον Υπουργό Εσωτερικών να καταργήσουν την συγκεκριμένη ρύθμιση, να άρουν την απαγόρευση των προσλήψεων και να προχωρήσουν σε μαζικές προσλήψεις.

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα