Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Θεσσαλονίκης:Επιστολή διαμαρτυρίας-καταγγελία για το τμήμα προσανατολισμού του ΓΕΛ Άδενδρου.

08/10/2019 - 09:36

«Το Υπουργείο Παιδείας δεν ενέκρινε σε πρώτη φάση τη λειτουργία του ολιγομελούς τμήματος προσανατολισμού υγείας του 2ου ΓΕΛ  Αδένδρου, πράγμα που σημαίνει ότι οι μαθητές/ τριες του τμήματος είναι αναγκασμένοι να αναζητήσουν άλλο σχολείο προκειμένου να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους στη Δ/θμια Εκπαίδευση. Υποβλήθηκε δεύτερη αίτηση με θετική εισήγηση από την Περιφέρεια Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία και εκκρεμεί, ενώ ήδη έχουμε μπει στον Οκτώβριο.

Την Τετάρτη, 2/10/2019, μαθητές, μαθήτριες, γονείς, καθηγητές, καθηγήτριες  και εκπρόσωποι της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης είχαν συνάντηση με τον Περιφερειακό Δ/ντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Κόπτση για να μάθουν πότε θα υπάρξει απάντηση στο δεύτερο αίτημα. Ο Περιφερειακός Διευθυντής δηλώνοντας αρχικά αναρμόδιος να απαντήσει στο επίμονο αίτημα των ενδιαφερομένων  και αντιμέτωπος με την σαφή απόφασή τους να μην αποχωρήσουν χωρίς απαντήσεις προέβη στην εξής προσωρινή «λύση»: Πρότεινε να ανοίξει  το σύστημα διαχείρισης  προσωπικού, να δηλωθεί το τμήμα, που μέχρι τότε ήταν ανύπαρκτο, να δηλωθούν οι απαιτούμενες ώρες ώστε να τοποθετηθούν καθηγητές για να μην χάνουν οι μαθητές πολύτιμες διδακτικές ώρες και να αναμένουν την έγκριση ή μη του τμήματος. Οι ενδιαφερόμενοι, καλή τη θελήσει, δέχτηκαν την προσωρινή και άτυπη αυτή πρόταση και αποχώρησαν. Η πρόταση υλοποιήθηκε, άνοιξε το σύστημα, δηλώθηκε το τμήμα, φάνηκαν οι απαιτούμενες ώρες και τα παιδιά σταμάτησαν την κατάληψη που είχαν ξεκινήσει εξαιτίας αυτού του προβλήματος. Και όλα καλά μέχρις εδώ, μόνο που μία περίπου ώρα αργότερα, το σχολείο δέχτηκε τηλεφώνημα που ενημέρωνε ότι με εντολή της Περιφερειακής Διεύθυνσης, πιθανολογούμε μετά από παρέμβαση του Υπουργείου,  όλες οι προηγούμενες ενέργειες αναιρέθηκαν.

Κ. Κόπτση, λυπόμαστε που οι μαθητές  και τα παιδιά μας θα υποστούν μια απίστευτη σωματική και ψυχική ταλαιπωρία για να μετακινούνται σε άλλο σχολείο.

Λυπόμαστε που τα παιδιά και μαθητές μας ήρθαν  αντιμέτωπα με την αναξιοπιστία μιας πολιτικής που στέκεται εμπόδιο στη μόρφωσή τους .

Λυπόμαστε που «ηττηθήκαμε».

Χαιρόμαστε που «ηττηθήκαμε» παλεύοντας για το μέλλον των παιδιών μας, οι αγώνες δεν πάνε χαμένοι, θα μας βρείτε μπροστά σας. Δεν σταματάμε εδώ!

Εμείς τους μαθητές και τα παιδιά μας τα κοιτάμε στα μάτια. Εσείς;»

Οι συμμετέχοντες/ουσες στη συνάντηση.

Η Πρόεδρος                                                               Ο Γραμματέας

Δέσποινα Δάσιου                                    Δημήτρης Καραμανλής

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα