ΣΕΠΕ "Ρ. Ιμβριώτη"

Οι αποφάσεις της συνεδρίασης του ΔΣ στις 3/3/2021

05/03/2021 - 15:14

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΣΤΙΣ 2/3/2021
για δράσεις του Συλλόγου μας «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ» επόμενο διάστημα

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ» πραγματοποίησε την τακτική του συνεδρίαση την Τρίτη 2/3/2021, διαδικτυακά λόγω έξαρσης πανδημίας και προβλημάτων υγείας μελών του. Με μεγάλη μας χαρά υποδεχτήκαμε και συναδέλφους εκτός Δ.Σ., που παρακολούθησαν τη συνεδρίαση και κατέθεσαν τις απόψεις τους. Θυμίζουμε ότι όλες οι συνεδριάσεις του Δ.Σ. είναι ανοικτές προς τους συναδέλφους, είτε είναι δια ζώσης είτε διαδικτυακά. Ελπίζουμε όλες να εμπλουτίζονται με την παρουσία και τις απόψεις των μελών μας!

Οι αποφάσεις που πήρε το Δ.Σ., με βάση την ημερήσια διάταξη, είναι οι εξής:

1. Εκτίμηση της μάχης που έδωσε ο Σύλλογος και ο Κλάδος για την Απεργία - Αποχή από την αξιολόγηση και παραπέρα πορεία (βλ sylimvrioti.gr Ενημ. 270, 278, 294, 299). Η συμμετοχή των σχολικών μονάδων του Συλλόγου μας στην Απεργία – Αποχή είναι καθολική (26 στα 26 Δημοτικά και 31 στα 32 - ως τώρα - Νηπιαγωγεία)! Η συντριπτική πλειοψηφία 97% των συναδέλφων τάχθηκε υπέρ της Απεργίας – Αποχής με τις περισσότερες αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων να είναι σχεδόν ομόφωνες! Η κυβέρνηση υπέστη, εν μέσω πανδημίας, την 5 η ήττα της (βλ. 299 ο Ενημ.). Το μήνυμα της βάσης των εκπαιδευτικών είναι ξεκάθαρο: η αντιεκπαιδευτική πολιτική όχι μόνο δε θα βρει σύμμαχο, αλλά αποφασιστικά δηλώνουμε ότι δε θα περάσει! Κι αυτή η αξιολόγηση θα μείνει στα χαρτιά μαζί με όλες τις προηγούμενες! Το Δ.Σ. θα ενημερώσει και καλεί και το τελευταίο Νηπιαγωγείο να μπει στην Απεργία-Αποχή, θα συνεχίσει την ενημέρωση των μελών του Συλλόγου και θα προχωρήσει σε πλατιά ενημέρωση των γονιών για το αντιδραστικό περιεχόμενο της αξιολόγησης των σχολείων.
2. Για τον "λεγόμενο" κανονισμό λειτουργίας των σχολείων και παραπέρα ενημέρωση για την αντίθεσή μας σ΄ αυτόν. Καλέσαμε και καλούμε όλους τους Συλλόγους Διδασκόντων να μην προχωρήσουν στη σύνταξη του Κανονισμού Λειτουργίας (βλ. sylimvrioti.gr 297 ο Ενημ.). Δεν πρόκειται απλά για έναν κανονισμό που θα συνταχθεί με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου. Είναι ο «εξωτερικός» Κανονισμός που θα επιβάλλεται από τον συντονιστή και την κυβέρνηση και καθόλου τυχαία, ένας από τους δείκτες αξιολόγησης της σχολικής μονάδας! Μας θέλουν και με τον τρόπο αυτό συμμέτοχους και συνένοχους! Το Δ.Σ. καλεί κανένα σχολείο να μην μπει στη διαδικασία διαμόρφωσης τέτοιου κανονισμού κι απαιτεί να τοποθετηθεί άμεσα και το Δ.Σ. της ΔΟΕ για το θέμα!
3. Συμμετοχή του Συλλόγου μας "ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ" στον φετινό γιορτασμό της 8ης Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα της εργαζόμενης Γυναίκας και στη Συγκέντρωση την ίδια μέρα στα Προπύλαια στις 5.30 μ.μ., που διοργανώνεται από συνδικαλιστικούς και μαζικούς φορείς μετά από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) με την οποία ο Σύλλογός μας έχει πολλές κοινές δράσεις. Για άλλη μια χρονιά ο Σύλλογός μας συμμετέχει στις κοινές δράσεις της ΟΓΕ και άλλων εργατικών σωματείων και φορέων για τον εορτασμό της 8 ης Μάρτη. Ο φετινός εορτασμός βρίσκει τις γυναίκες, και τις εκπαιδευτικούς, να βιώνουν επιπλέον δυσκολίες με την πανδημία και τον εγκλεισμό, την ταυτόχρονη τηλεκπαίδευση-τηλεργασία με την τηλεκπαίδευση και φροντίδα των παιδιών αλλά και των ηλικιωμένων. Ιδιαίτερη σημασία στον φετινό εορτασμό αποκτούν και οι αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών για σεξουαλική και σωματική βία, εκφοβισμό και απειλές γυναικών στους χώρους δουλειάς. Υψώνουμε τις γροθιές μας και δυναμώνουμε τις φωνές μας ενάντια σε κάθε μορφή εκμετάλλευσης που φέρνει τη βία και τη σήψη. Συμμετέχουμε μαζικά στο Συλλαλητήριο στα Προπύλαια, τη Δευτέρα 8/3 στις 5.30 μ.μ.
4. Η κατάσταση που διαμορφώνεται στα Ειδικά μας Σχολεία, που λειτουργούν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες και η παρέμβαση του Συλλόγου μας για τη στέγασή τους (παρέμβαση προέδρου στη Σχολική Επιτροπή 2ης Κοινότητας Αθήνας και στον Δ/ντή Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας...). Τα Ειδικά Σχολεία εξακολουθούν να λειτουργούν κανονικά χωρίς να έχει παρθεί ούτε ένα μέτρο για την προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών από την πανδημία! Έγινε ήδη κινητοποίηση στην Περιφέρεια και περιοδεία στα ίδια τα σχολεία. Ειδικότερα, τα 2 Ειδικά Δημοτικά και τα 2 Ειδικά Νηπιαγωγεία, που στεγάζονται μέσα και δίπλα στην ιδιωτική εταιρεία ΕΛΕΠΑΠ, αποτελούν υγειονομικές βόμβες καθώς στεγάζονται σε ακατάλληλα κτήρια και στοιβάζονται πολλοί σε αίθουσες κλουβιά! Το Δ.Σ. ζήτησε και δεσμεύτηκε η Σχολική Επιτροπή 2 ης Κοινότητας Δήμου Αθηναίων να συζητήσει το ζήτημα της στέγασης των Ειδικών Σχολείων στην επόμενη συνεδρίασή της, το ίδιο ζητάμε και από 2 η Κοινότητα και τον Δήμο Αθηναίων. Παράλληλα ζήτησε από τον Διευθυντή Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας συνάντηση μαζί του και με τον Περιφερειακό Διευθυντή για τη στέγαση των συγκεκριμένων Ειδικών Σχολείων αλλά και του 10 χρόνια αστέγαστου Ειδικού Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Βύρωνα σε δημόσιο, σύγχρονο κτήριο.

5. Εγγραφές στα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά αρχές Μάρτη σε μια χρονιά που τα παιδιά φοίτησαν δια ζώσης ελάχιστά! Καθόλου αθώες δεν είναι οι προθέσεις της Κυβέρνησης βάζοντας τις εγγραφές το Μάρτη. Κύριος στόχος δεν είναι ο έγκαιρος προγραμματισμός, τον οποίο θεωρούμε απαραίτητο για την έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς. Είναι προφανές πως το Υπουργείο Παιδείας θέλει έγκαιρα οι Διευθυντές Εκπαίδευσης να έχουν στα χέρια τους τον αριθμό μαθητών Νηπιαγωγείων και Α΄ Δημοτικού για να προβούν σε διαμοιρασμό των μαθητών σε 25άρια τμήματα, άρα και συμπτύξεις τμημάτων. Την ίδια στιγμή δεν έχουν λυθεί σοβαρότατα προβλήματα με τη σχολική στέγη και με τη Δίχρονη Προσχολική Αγωγή να εφαρμόζεται σε τσίγκινα κοντέινερ ή όπου βρεθεί κενή αίθουσα (Δημοτικά, Παιδικοί Σταθμοί) ή να μην εφαρμόζεται καθόλου (Δήμος Αθηναίων). Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε καμιά συγχώνευση τμημάτων! Το Δ.Σ. ζητάει άμεσα συνάντηση με Δημάρχους Βύρωνα και Καισαριανής για το κτηριακό των Νηπιαγωγείων, με Δήμο Αθηναίων για ουσιαστική εφαρμογή Δίχρονης, παρέμβαση του Δ/ντή Εκπαίδευσης για επανακαθορισμό των ορίων Νηπιαγωγείων και Δημοτικών και σε κάθε περίπτωση παράταση των εγγραφών.
6. Ζητήματα που απασχολούν συναδέλφους και σχολεία μας. Το Δ.Σ. του Συλλόγου στηρίζει αταλάντευτα κάθε συνάδελφο και Σύλλογο Διδασκόντων που δέχεται επίθεση. Στη βάση αυτή ζητάμε να σταματήσει κάθε άδικη κατηγορία εναντίον του συναδέλφου αναπληρωτή στο 3ο Δημοτικό Βύρωνα και να λειτουργήσει επιτέλους το σχολείο απρόσκοπτα! Εκπαιδευτικοί και γονείς είμαστε στην ίδια όχθη!
7. Συγκρότηση της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων και Φορέων Καισαριανής στις 5/3, στην οποία έχουμε πάρει απόφαση ότι συμμετέχουμε. Έχουν προηγηθεί 2 κινητοποιήσεις στο ΚΥ Παγκρατίου που συμμετείχε και ο Σύλλογός μας, μία τηλεσύσκεψη με συμμετοχή Αντιπροέδρου και Γραμματέα του Συλλόγου μας, μία συνέντευξη τύπου με συμμετοχή Γραμματέα Συλλόγου μας. Η Συντονιστική Επιτροπή διεκδικεί την ίδρυση και λειτουργία Κέντρου Υγείας στην Καισαριανή, πλήρως εξοπλισμένου και στελεχωμένου, το οποίο θα αναλάβει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και τη στήριξη των σχολείων. Ο Σύλλογός μας θα συμμετέχει με το πλαίσιο πάλης του στην Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων-Φορέων Καισαριανής και σε όλες τις δράσεις της.
8. Σχετικά με τη διακοπή των σχολικών γευμάτων εν μέσω πανδημίας και μεγάλης φτώχειας! Απαράδεκτη και προκλητική είναι η ενέργεια του Υπουργείου να σταματήσει τα σχολικά γεύματα εν μέσω πανδημίας, με χιλιάδες λαϊκές οικογένειες να μαστίζονται από την ανεργία και τα παιδιά τους να πεινάνε! Να επανέλθουν άμεσα και να γενικευτούν τα σχολικά γεύματα με κρατική ευθύνη, υποδομή, προσωπικό και φροντίδα!
9. Σχετικά με τη διαδικασία ένταξης σχολείων στα πρότυπα και πειραματικά. Κανένα σχολείο του Συλλόγου μας και κανένας Σύλλογος Διδασκόντων να μην καταθέσει αίτημα για να ενταχθεί στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία! Στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία εφαρμόζονται πρώτα οι αντιεκπαιδευτικές αλλαγές, η αντιδραστική εξοντωτική Αξιολόγηση, υποχρεωτική εφαρμογή Ευρωπαϊκών και άλλων Προγραμμάτων, προωθείται η λογική της Αριστείας και τελικά της κατηγοριοποίησης των σχολικών μονάδων. Η θέση του Συλλόγου μας είναι ότι η αναγκαία επιστημονική έρευνα και η πιλοτική εφαρμογή μεταρρυθμίσεων πρέπει να εφαρμόζονται σε γενικά και ειδικά σχολεία που λειτουργούν σε πραγματικές συνθήκες, ώστε τα αποτελέσματα να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
10. Σύσταση οργανικών θέσεων για όλους τους συναδέλφους που υπηρετούν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση! Η πρόταση κατατέθηκε ξανά από συνάδελφο αναπληρώτρια Θεατρολόγο και έγινε ομόφωνα δεκτή από το Δ.Σ. Αποτελεί πάγιο αίτημα του Συλλόγου μας κάθε εκπαιδευτικός να διδάσκει το επιστημονικό του αντικείμενο και να έχει οργανική θέση. Άρα είναι επιτακτική ανάγκη να συσταθούν οργανικές θέσεις για όλους τους εκπαιδευτικούς και για όλες τις ειδικότητες Εκπαιδευτικών ΠΕ και ΔΕ και ιδιαίτερα γι’ αυτές που δεν υπάρχουν καθόλου, όπως είναι οι Εικαστικοί. Επαναφέρουμε το αίτημα αυτό και διεκδικούμε τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών!

ΣΥΣΠΕΙΡΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ», ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ
ΚΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ, ΑΝΤΙΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΙΚΕΣ!

Το Δ.Σ.

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα