Σ.Ε.Π.Ε. Ικαρίας - Φούρνων: Διεκδικήσεις και κινητοποίηση για την υγεία στην περιοχή μας στις 22/2/18

21/02/2018 - 19:07

Οι ίδιοι που στελεχώνουν τα σχολεία με ό,τι περισσέψει –άμα περισσέψει- επιχειρούν να στήσουν και την υγεία με ό,τι περισσέψει –άμα περισσέψει. Στην ακριτική Ικαρία και στους Φούρνους τα προβλήματα που προκαλεί αυτή η πολιτική στον χώρο της υγείας οξύνονται εξαιτίας του αποκλεισμού που επιβάλλουν οι συγκοινωνιακές συνθήκες, με αποτέλεσμα να τίθενται οι ζωές κατοίκων και επισκεπτών σε διαρκή κίνδυνο. Έχοντας βιώσει τα αποτελέσματα της υποστελέχωσης νοσοκομείων και κέντρων υγείας με τον πιο αποτρόπαιο τρόπο, λέμε «ως εδώ».

Ζητάμε κάθε παιδί ή ενήλικας του τόπου μας να έχει ίση, άριστη φροντίδα υγείας και μόρφωση. Η ευθύνη για αυτό να βαραίνει αποκλειστικά και μόνο το κράτος και να μην κρέμονται οι ζωές μας και οι ανάγκες μας από ιδιωτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα.

Διεκδικούμε:

-Τουλάχιστον δύο μόνιμες θέσεις στο νοσοκομείο μας για όλες τις ειδικότητες (παιδίατρο, χειρούργο, γυναικολόγο, αναισθησιολόγο, καρδιολόγο, ΩΡΛ).

-Κάλυψη όλων των κενών θέσεων του νοσοκομείου και των κέντρων υγείας του τόπου μας με μόνιμο προσωπικό. Μόνιμες θέσεις εργασίας, ώστε να μπορούν να λειτουργούν όλο το 24ωρο όλες οι κλινικές, αλλά και το ΕΚΑΒ με δυνατότητα γρήγορης και ασφαλούς μεταφοράς των ασθενών σε όποιο σημείο του τόπου μας και αν βρίσκονται. Ούτε μια μέρα χωρίς ιατρό τα αγροτικά ιατρεία.

- Όλη την αναγκαία, σύγχρονη υλικοτεχνική υποστήριξη για Νοσοκομείο/Κέντρα Υγείας/Αγροτικά Ιατρεία. Άμεση λειτουργία Μονάδας Τεχνητού Νεφρού και δημιουργία Μονάδων εντατικής θεραπείας για παιδιά και για ενήλικες.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ικαρίας – Φούρνων ανταποκρίνεται στο κάλεσμα των Συλλόγων Γονέων, συντάσσεται στο πλευρό τους και καλεί τα μέλη του στην κινητοποίηση για την υγεία, που θα γίνει στο χώρο του Νοσοκομείου στον Άγιο Κήρυκο Ικαρίας την Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018, στις 12 το μεσημέρι. Κηρύσσει στάση εργασίας τριών ωρών 10:30-13:30 και 12:00-15:00 (για όσους εργάζονται σε ολοήμερο τμήμα).

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα