ΑΣΕ Πρέβεζας: Διακήυξη για τις εκλογές

11/10/2016 - 19:20

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Όλοι εμείς που βρισκόμαστε στην ίδια πλευρά, που βλέπουμε να «ψαλιδίζουν» καθημερινά τις ζωές μας και το μέλλον των παιδιών μας, έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε.

Σήμερα υπάρχει αρκετή πείρα στους εργαζόμενους!

Είναι αλήθεια ότι, δοκιμάστηκαν μια σειρά επιλογές που υποτίθεται πως θα έδιναν λύση στα λαϊκά προβλήματα ή έστω θα ανέκοπταν τη σφοδρή επίθεση των επτά τελευταίων χρόνων. Εναλλάχθηκαν κυβερνήσεις όλων των αποχρώσεων. Έγινε κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ. Ζήσαμε τη φαρσοκωμωδία της «σκληρής διαπραγμάτευσης».

Η αντιλαϊκή επίθεση δεν ανακόπηκε, αντίθετα δυνάμωσε,

γιατί παραμένουν οι αιτίες που γεννούν την καπιταλιστική οικονομική κρίση και τις αντιλαϊκές πολιτικές

Κανένας συμβιβασμός! Καμία απογοήτευση!

Η οργή και η αγανάκτηση απέναντι στα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης χρειάζεται να μετατραπεί σε δύναμη αγώνα, με οργάνωση στα σωματεία, με  ενότητα των εργαζομένων και λαϊκή συμμαχία.

Εδώ βρίσκεται η λύση και η προοπτική. Κάθε δρόμος προς τα πίσω πρέπει να κλείσει οριστικά.

  • Αγώνας τώρα για την ανάκτηση των απωλειών που είχαμε τα χρόνια της κρίσης!
  • Αγώνας για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας!
  • Αγώνας για την ανατροπή κάθε αντιλαϊκής πολιτικής!

 

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Αξιοποίησε τις αρχαιρεσίες για το Διοικητικό Συμβούλιο. Ψήφισε με κριτήριο όλα όσα αφορούν τη ζωή και τα δικαιώματά σου.

 

Η καθημερινότητα που ζούμε στο σχολείο από την αρχή της χρονιάς, οι περικοπές ωρών, το χτύπημα του ολοήμερου,η μετατροπή σε αποκλειστικά χώρο φύλαξης του ολοήμερου νηπιαγωγείου, η υποβάθμιση του ειδικού σχολείου, οι ανατροπές στις εργασιακές μας σχέσεις, το χτύπημα της οργανικότητας, οι πλαστές υπεραριθμίες, οι υποχρεωτικές μετακινήσεις, οι σχεδόν μηδενικές μεταθέσεις, η συμπλήρωση ωραρίου σε 4-5 σχολεία, οι απολύσεις χιλιάδων αναπληρωτών, οι προσλήψεις αναπληρωτών σχεδόν αποκλειστικά από το ΕΣΠΑ, είναι όλα κομμάτια του παζλ ενός σχολείου που προσαρμόζεται πλήρως στις ανάγκες της αγοράς.

Με κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, αλλά και με κυβέρνηση «πρώτη φορά αριστερά» αποδεικνύεται ότι το κράτος έχει συνέχεια στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής.

Μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες δίνουμε τη μάχη για να εμποδίσουμε και να ανατρέψουμε ρυθμίσεις που χτυπάνε τα εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα, που είναι σε βάρος των συναδέλφων και της λειτουργίας των σχολείων.

Βασικό κριτήριο ψήφου, κατά τη γνώμη μας, είναι ποιο κίνημα μπορεί να αντιπαλέψει και να ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική.

Ένα κίνημα που:

  • Θα δίνει ανυποχώρητο αγώνα για την κάλυψη των απωλειών των εργαζομένων και την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους.
  • Θα  παλεύει για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά, για ένα σχολείο χωρίς ταξικούς φραγμούς και διακρίσεις, σε αντίθεση με τη στρατηγική της Ε.Ε., την εμπορευματοποίηση της παιδείας, την προσαρμογή της στις ανάγκες του κεφαλαίου, την ημιμάθεια και την αντιεπιστημονικότητα.
  • Θα είναι δύναμη ανατροπής κάθε αντιλαϊκής πολιτικής και όχι πρωταγωνιστής και στήριγμα στην εναλλαγή αντιλαϊκών κυβερνήσεων.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών δεν είχε εκπροσώπηση τα προηγούμενα 2 χρόνια στο ΔΣ. Παρόλα αυτά ήταν στην πρώτη γραμμή των αγώνων και ενημέρωνε τους συναδέλφους με περιοδείες και ανακοινώσεις.
Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

δεν μπορεί να πάμε άλλο με τις ίδιες χρεωκοπημένες  συνδικαλιστικές δυνάμεις που διαχρονικά έχουν ευθύνες για τα προβλήματά μας, έχεις πείρα από τη στάση τους.

Οι πλειοψηφίες παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού και οι αιρετοί τους αποδέχονται όλο το πλαίσιο της σημερινής αντιλαϊκής πολιτικής, που γεννά φτώχεια και μνημόνια, που τσακίζει τα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα.

  • Για την ανακοίνωση του Συλλόγου γονέων του 2ου Δημοτικου Φιλιππιάδας, το ΔΣ του Συλλόγου Εκπ/κών Πρέβεζας (ΔΗΣΥ/ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ-ΕΡΑ), παρά τη πρότασή των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, δεν πραγματοποίησε καμιά δράση αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες και στήριξης για τους συνάδελφους της Φιλιππιάδας και των γύρω περιοχών.
  • Για τις εξελίξεις στα Νηπιαγωγεία, η πλειοψηφία του ΔΣ της ΔΟΕ δεν καταδέχτηκε να πραγματοποιήσει καμία αγωνιστική κινητοποίηση. Δεν στήριξε (παρά την πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ) την κινητοποίηση 8 σωματείων στο υπουργείο με αίτημα την απόσυρση της Υπουργικής Απόφασης, την Τετάρτη 7/9. Επέλεξε τη νομική - και μόνο - αντιμετώπιση του ζητήματος.
  • Ιδια στάση είχε η πλειοψηφία της ΔΟΕ (δεν έβγαλε απόφαση στήριξης) και για την κινητοποίηση των συναδέλφων αποφοίτων των τμημάτων Ειδικής Αγωγής, ενάντια στην κυβερνητική τροπολογία που καταργούσε τα επιστημονικά κριτήρια και προσόντα για να διδάσκει κάποιος εκπαιδευτικός στην Ειδική Αγωγή και ταυτόχρονα έκανε ανακατανομή της ανεργίας ανάμεσα στις κατηγορίες εκπαιδευτικών που το ίδιο το σύστημα έχει δημιουργήσει.

 

 

Έχεις αρκετή πείρα και  δύναμη! Αξιοποίησέ την! Πάρε την κατάσταση στα χέρια σου!

 

 

 

Το ψηφοδέλτιό μας

 

Βενετικίδης Θεόδωρος    ΠΕ 70         Δημοτικό Καναλίου

Κοκολιού Μαϊώρα            ΠΕ 06         2ο Δημοτικό Πρέβεζας

Κολιοφώτης Ηλίας           ΠΕ 70          Δημοτικό Μεσοποτάμου

Μάντη Ελένη                    ΠΕ 70         Δημοτικό Γοργόμυλου

Μαρκούζης Δημήτριος    ΠΕ 19          Δημοτικό Λούρου

Ράπτη Κυριακή                ΠΕ 60          6ο Νηπιαγωγείο Πρέβεζας

Τάγκας Ιωσήφ                  ΠΕ 70          Δημοτικό Ωρωπού

 

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα