Γραμματεία Εκπαιδευτικών Πειραιά: Για τις 2 παραστάσεις διαμαρτυρίας στο ΠΥΣΠΕ Πειραιά

03/09/2016 - 14:53

Την Tετάρτη 31 Αυγούστου 2016 πραγματοποιήθηκε από τους εκπροσώπους των Δ.Σ. των συλλόγων και αρκετούς συναδέλφους δυναμική παράσταση δαμαρτυρίας στη Δ/νση Εκπαίδευσης Πειραιά, την ώρα που είχε προγραμματιστεί η συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ με θέματα τον προσδιορισμό των λειτουργικών κενών  των σχολικών μονάδων και την κρίση και χαρακτηρισμό των λειτουργικά υπεράριθμων εκπαιδευτικών των κλάδων ΠΕ 06, ΠΕ 11, ΠΕ 70, ΠΕ 60...

Η Διεύθυνση Π.Ε. Πειραιά  επιμένει να προχωρήσει σε συνεδριάσεις, αφού, κατά τη γνώμη της, έχουν καταγραφεί όλες οι  ελλείψεις και τα πλεονάσματα.  Οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι ώρες διδασκαλίας «λαμβάνονται» υπόψη ως αριθμοί σε κουτάκια, εφαρμόζοντας τη μεθοδευμένη παρέμβαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, προκειμένου να διαμορφωθεί η εικόνα ότι φέτος στα σχολεία οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί, όχι μόνο δε θα λείπουν, αλλά θα περισσεύουν κιόλας!!! ‘Ετσι εμφανίζουν 55 εκπαιδευτικούς ΠΕ 70 ως λειτουργικά υπεράριθμους!!! Η Διεύθυνση προσπαθεί, λοιπόν, να κόψει και να ράψει στα μέτρα της,  μια εικονική πραγματικότητα, πολύ μακρινή από τις πραγματικές ανάγκες των σχολικών μας μονάδων. Η λογική τους;… «Πόσα τμήματα πρωινού ωραρίου - τόσοι εκπαιδευτικοί σε κάθε σχολική μονάδα».

  • Ποιος όμως θα είναι ο εκπαιδευτικός που θα αναλάβει τη μελέτη στο ολοήμερο;
  • Πόσες διαγνώσεις θα έρθουν στα σχολεία από τα ΚΕΔΔΥ και τα Ιατροπαιδαγωγικά και θα χρειαστεί να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών και κατά συνέπεια να δημιουργηθούν παραπάνω τμήματα σε κάθε σχολική μονάδα;
  • Πώς θα στελεχωθούν τα τμήματα ένταξης και τα ειδικά σχολεία;
  • Πόσες νέες εγγραφές θα γίνουν και πόσες άδειες εκπ/κών θα δηλωθούν τις πρώτες μέρες λειτουργίας των σχολείων;
  • Πόσα τμήματα νηπιαγωγείων ενδέχεται να μη λειτουργήσουν σύμφωνα με την Υ.Α. για τον «Ενιαίο Τύπο Ολοήμερου Νηπιαγωγείου»;     

 

Μάλιστα κατά τα λεγόμενα του ίδιου του διευθυντή εκπαίδευσης πρέπει όλοι να συναινέσουμε,  να προσαρμοστούμε στη νέα πραγματικότητα και να τηρήσουμε την νομοθεσία!!! Δηλαδή, με άλλα λόγια, ο Δ/ντης Εκπ/σης ζητά από τους εκπαιδευτικούς να συμβάλλουν στην πλήρη υποβάθμιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και  στο τσάκισμα των εργασιακών τους σχέσεων !!!   

Απαιτήσαμε να μη γίνει καμία συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ, πριν ανοίξουν τα σχολεία και πριν οι Σύλλογοι Διδ/ντων, αφού καταγράψουν τα πραγματικά κενά, να τα στείλουν στη Διεύθυνση. Πετύχαμε τη ματαίωση της προγραμματισμένης συνεδρίασης του ΠΥΣΠΕ για τις λειτουργικές υπεραριθμίες.

Το ίδιο δυναμικά επανήλθαν οι σύλλογοι και στη δεύτερη προσπάθεια συνεδρίασης του ΠΥΣΠΕ την 1/9 με θέμα ξανά την κρίση και τον χαρακτηρισμό των λειτουργικά υπεράριθμων εκπαιδευτικών. Καταγγέλθηκε για άλλη μια φορά η προσπάθεια της Δ/νσης να δημιουργήσει «τεχνητά» υπεράριθμους, βασισμένη σε λογιστικά τρικ, υλοποιώντας στο ακέραιο τις αντιεκπαιδευτικές εγκυκλίους και υπουργικές αποφάσεις και ζητήθηκε να αναβληθεί εκ νέου η συνεδρίαση! Ο Δ/ντης αρνήθηκε να ματαιώσει τη συνεδρίαση και με τη σύμφωνη γνώμη των δύο άλλων διορισμένων μελών δήλωσε ότι θα προχωρήσει κανονικά! Δεν έχουμε, ως ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, καμία αυταπάτη για το ρόλο που καλούνται να παίξουν τα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Με την απόλυτη πλειοψηφία που έχουν, λόγω των διορισμένων μελών, ορίζουν και τις αποφάσεις που παίρνουν.

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Είμαστε αντιμέτωποι με μια επίθεση στις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Η άρση της οργανικότητας, η υπεραριθμία, η «κινητικότητα» και η επιβολή των ελαστικών  εργασιακών σχέσεων έρχονται να ανατρέψουν τις ισχύουσες εργασιακές σχέσεις. Είμαστε αντιμέτωποι με μια πολιτική που μας θεωρεί όλους εν δυνάμει υπεράριθμους.      

Καλούμε τους συναδέλφους με τη μαζική τους συμμετοχή στο σωματείο, στις Γ.Σ, με μαζικές διαδικασίες, να αποτρέψουμε αποφάσεις που ανοίγουν τους ασκούς του Αιόλου για το εργασιακό μας μέλλον. Να δώσουμε τη μάχη στις συνεδριάσεις των συλλόγων διδασκόντων, τμήμα το τμήμα, σχολείο το σχολείο, να μην εφαρμοστούν στην πράξη οι νέες ρυθμίσεις που οδηγούν στη διάλυση του δημόσιου σχολείου!

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΔΟΕ ΣΤΙΣ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ (ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΔΕΘ) ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 7 Μ.Μ. ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (ΟΜΟΝΟΙΑ)

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα