ΣΕΠΕ "Σωκράτης"

Αίσχος! Ο Δήμος Ωρωπού απολύει προσωπικό καθαριότητας στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας εν μέσω πανδημίας! Παράσταση Διαμαρτυρίας στις 16/3

16/03/2021 - 06:49

Παράσταση Διαμαρτυρίας στον Δήμο Ωρωπού: απολύει  προσωπικό καθαριότητας στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας εν μέσω πανδημίας!!!

Συνάδελφοι, αγαπητοί γονείς, εν μέσω έξαρσης της πανδημίας, ενώ η ανάγκη για καθαριότητα και απολύμανση στις σχολικές μονάδες γίνεται πιο επιτακτική, ο Δήμος Ωρωπού προχωρά στην απόλυση του προσωπικού καθαριότητας, (19 καθαρίστριες) επειδή έληξε η σύμβαση εργασίας!!!

Το γεγονός αυτό έρχεται να προστεθεί στην εγκληματική ολιγωρία που επιδεικνύουν Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας, αφού για άλλη μια φορά επιλέγουν να κρατούν τα σχολεία κλειστά, γιατί αρνούνται να πάρουν ουσιαστικά μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών.

Επίσης, τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι τα σχολεία μπορεί να είναι κλειστά, όμως οι εκπαιδευτικοί χρησιμοποιούν τις σχολικές μονάδες σε καθημερινή βάση (εγγραφές μαθητών, εξ αποστάσεως εκπαίδευση κλπ).

Απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψη των καθαριστριών/ών και την κάλυψη όλων των αναγκών των σχολείων σε υγειονομικό υλικό. Τα όποια ημίμετρα σε καμιά περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στα μέτρα προστασίας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού COVID-19, σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ για καθαρισμό αιθουσών, επιφανειών και εξοπλισμού μετά από κάθε χρήση!!!

Για τη διασφάλιση των όρων υγιεινής και ασφάλειας απαιτείται μόνιμο, επαρκές και πλήρους ωραρίου προσωπικό καθαριότητας, ώστε να διατηρούνται καθαρές οι σχολικές μονάδες σε όλη τη διάρκεια του ημερήσιου προγράμματος λειτουργίας τους.

Ο Σύλλογος Π.Ε. Αν. Αττικής «ο Σωκράτης» καλεί εκπαιδευτικούς, γονείς, μαζικούς φορείς, καθαριστριες/ες, σε παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο Ωρωπού,
την Τρίτη 16 Μαρτίου στις 10:30

Για το Δ.Σ

                 Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          H  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

        ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ  ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ         ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΟΥΤΑ     

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα