ΣΕΠΕ "Σωκράτης"

Αναφορικά με την επίπληξη Νηπιαγωγού από την προϊσταμένη αρχή της Δ/νσης Π.Ε. Αν. Αττικής

16/03/2021 - 14:02

Αναφορικά με την επίπληξη Νηπιαγωγού από την προϊσταμένη αρχή της Δ/νσης Π.Ε. Αν. Αττικής

Συνάδελφοι, στον σύλλογό μας κοινοποιήθηκε επιστολή που έστειλε ο προϊστάμενος του 12ου  Ν/γείου Αχαρνών στη Δ/νση Π.Ε. Αν. Αττικής, εκθέτοντας την ανησυχία και τον προβληματισμό του, αναφορικά με τα κενά σε εκπαιδευτικούς (ένταξης και παράλληλης στήριξης) που δεν έχουν καλυφθεί από την αρχή της σχολικής χρονιάς, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη μαθησιακή εξέλιξη των παιδιών, που χρήζουν ιδιαίτερης εκπαιδευτικής παρέμβασης,  για τις εκπαιδευτικές και μαθησιακές ανάγκες του συνόλου των μαθητών αλλά και γενικότερα για την εύρυθμη λειτουργία της σχολικής μονάδας.

Υπογραμμίζουμε ότι:

1ο  Ο σύλλογός μας επανειλημμένως έχει προχωρήσει σε κινητοποιήσεις για τη μη κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικούς.

2ο  η επιστολή δεν ήταν η πρώτη ενέργεια του Νηπιαγωγού, αφού από την αρχή της σχολικής χρονιάς αιτείται το αυτονόητο….την κάλυψη των κενών!

3ο στην επιστολή γίνεται λόγος ότι μοιάζει με τιμωρία από τη μεριά της Διοίκησης, στο βαθμό που δεν καλύπτει τα κενά ως οφείλει, η οποία καταδικάζει τη μαθησιακή εξέλιξη. Ο συνάδελφος εκφράζει πολύ σωστά την θέση του κλάδου ότι τα νηπιαγωγεία δεν είναι παιδοφυλακτήρια με ολίγη μάθηση

4ο η επιστολή κοινοποιήθηκε επίσης στο 5ο ΠΕΚΕΣ, στην Ένωση Γονέων Αχαρνών και στους γονείς του Νηπιαγωγείου.

5ο στο τέλος της επιστολής γίνεται έκκληση να λάβουν γνώση του εγγράφου η Περιφερειακή Δ/νση Π. Ε. Αττικής και το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Παιδείας.  

Με απαντητική επιστολή, η προϊσταμένη αρχή της Δ/νσης Π.Ε. Αν. Αττικής «παρατήρησε εντόνως», με άλλα λόγια επέπληξε, τον συνάδελφο νηπιαγωγό για το γεγονός ότι άσκησε κριτική για την μη κάλυψη των κενών και ότι η επιστολή κοινοποιήθηκε.

Ο Σ.Ε.Π.Ε Αν. Αττικής «ο Σωκράτης» ξεκαθαρίζει :

1ο η κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικούς (υπεύθυνοι τάξης, τμήματα ένταξης, παράλληλης στήριξης, ειδικοτήτων), ώστε να εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη παιδαγωγική διαδικασία και ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων, είναι υποχρέωση του κράτους απέναντι στους πολίτες του. Την ευθύνη για την εφαρμογή της φέρουν συνολικά η Κυβέρνηση, το Υπουργείο Παιδείας και οι αρμόδιες υπηρεσίες (Περιφερειακές Διευθύνσεις και κατά τόπου Δ/νσεις Εκπαίδευσης). Για την μη υλοποίηση αυτής της υποχρέωσης είναι υπόλογη η Διοίκηση στο σύνολό της!

2οΕίναι απαράδεκτη η επίπληξη που δέχτηκε ο συνάδελφος εκπαιδευτικός διαμαρτυρόμενος για τα ακάλυπτα κενά. Οι εκπαιδευτικοί λειτουργούμε πρωτίστως ως παιδαγωγοί και είμαστε αυτοί που βιώνουμε καθημερινά το άγχος και την αγωνία, ώστε στα παιδιά και μαθητές μας να παρέχεται η εκπαίδευση που τους αξίζει. Όταν αυτή δεν τους εξασφαλίζεται στον 21ο αιώνα με τις δυνατότητες που υπάρχουν (στο όνομα των περικοπών των προσλήψεων στην εκπαίδευση), και κριτική οφείλουμε να ασκούμε στη Διοίκηση και να κοινοποιούμε στους γονείς και το σωματείο μας το θέμα, ώστε από το ίδιο μετερίζι να διεκδικούμε το δίκιο μας.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς στο σύνολό τους, που καθημερινά κοπιάζουν στην τάξη να μη δέχονται να τους επιπλήττουν, όταν κάνουν κριτική και διαμαρτύρονται για τα κακώς κείμενα της παιδαγωγικής διαδικασίας, για τα οποία υπόλογη είναι αποκλειστικά η κυβέρνηση και η Διοίκηση στο σύνολό της….

Για το Δ.Σ

Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  H  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ  ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ               ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΟΥΤΑ     

 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα