ΣΕΠΕ "Ελλη Αλέξίου"

Δελτίο Τύπου από την παράσταση διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση Π.Ε. Γ΄Αθήνας

20/04/2021 - 21:51

Δελτίο Τύπου από την παράσταση διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση Π.Ε. Γ΄Αθήνας

Παράσταση Διαμαρτυρίας την Τρίτη 13 Απριλίου στη Δ/νση Γ΄ Αθήνας, πραγματοποίησε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Περιστερίου «Έλλη Αλεξίου» μαζί με άλλα εκπαιδευτικά σωματεία της Διεύθυνσης για να διεκδικήσει μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων  και  για την  κάλυψη των μορφωτικών κενών των μαθητών που συσσωρεύτηκαν όλο αυτό το διάστημα.

 Η Διευθύντρια Π.Ε Γ΄ Αθήνας, που συμφώνησε ότι η πολύμηνη αναστολή λειτουργίας των σχολείων έχει μορφωτικές και ψυχολογικές επιπτώσεις στα παιδιά, δήλωσε ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο από την κυβέρνηση ώστε να αντιμετωπιστούν τα συσσωρευμένα προβλήματα και  να στηριχθούν ουσιαστικά οι μαθητές. Στο αίτημα του Συλλόγου μας για κάλυψη και αναπλήρωση όλων των εκπαιδευτικών κενών με προσλήψεις εκπαιδευτικών  για ενισχυτική Διδασκαλία σε όλα τα παιδιά, απάντησε ότι υπάρχουν ώρες που περισσεύουν σε πολλά σχολεία και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αυτό το σκοπό!!

Για τις εγγραφές για την επόμενη σχολική χρονιά, η Διευθύντρια ενημέρωσε ότι στα Δημοτικά  του Περιστερίου θα δημιουργηθούν 62 τμήματα στη Α Δημοτικού για τους  1112  νέους μαθητές καθώς και ότι ο αριθμός των τμημάτων των Νηπιαγωγείων θα παραμείνει ο ίδιος με τον περσινό, πράγμα που επιβεβαιώνει την άρνηση του Υπουργείου Παιδείας να ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημα του κλάδου για αραίωση και μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη (με 15 μαθητές το ανώτερο για Νηπιαγωγεία , Α΄ και Β΄ Δημοτικού και 20 στις υπόλοιπες τάξεις) ώστε να λειτουργήσουν τα σχολεία με ασφάλεια και υγιεινή και να ενισχυθούν οι μαθητές .

Για τους συναδέλφους αναπληρωτές με τρίμηνη σύμβαση και το αίτημα του Συλλόγου μας για καμία απόλυση συναδέλφου αναπληρωτή (ανεξαρτήτου σύμβασης),η Διευθύντρια απάντησε ότι γίνεται προσπάθεια να  μην απολυθεί κανένας συνάδελφος αναπληρωτής.

Σχετικά με τη λειτουργία του ψευτο -ΠΥΣΠΕ που λειτουργεί μόνο με   τους διορισμένους από την κυβέρνηση (καθώς οι φερόμενοι ως «αιρετοί» έχουν  παραιτηθεί), το Δ.Σ τόνισε ότι δεν υπάρχουν Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΠΥΣΠΕ) πουθενά στη χώρα ούτε στην Γ’ Αθήνας ούτε στην περιφέρεια (ΑΠΥΠΣΕ). Αυτά που συνεδριάζουν με τον τίτλο «υπηρεσιακά συμβούλια» είναι δοτά συμβούλια αποτελούμενα αποκλειστικά από διορισμένους με πολιτική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και απαίτησε την παραίτηση των διορισμένων μελών σύμφωνα με τη θέση του κλάδου.

Τέλος η Διευθύντρια ενημέρωσε ότι  δεν έχει συνταχθεί κανένας Εσωτερικός κανονισμός μέχρι τώρα στα σχολεία της Γ΄ Διεύθυνσης και δεν έχει έρθει κανένα αίτημα για  ένταξη Σχολείου σε Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία από  Συλλόγους Διδασκόντων.

Με οδηγό τις δικές μας ανάγκες στη μόρφωση, τη δουλειά και τη ζωή, μπαίνουμε μπροστά στον αγώνα και τη διεκδίκηση!

Ούτε βήμα πίσω από τα δικαιώματα των παιδιών!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Ο  ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

   ΣΟΦΙΑ ΚΟΥΜΠΗ                                         ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ  ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα