ΣΕΠΕ "Σωκράτης"

Διαδραστικοί πίνακες σε containers - Επίσκεψη της υπουργού Παιδείας σε σχολεία του Μενιδίου

23/06/2021 - 14:47

Διαδραστικοί πίνακες σε containers - Επίσκεψη της υπουργού Παιδείας σε σχολεία του Μενιδίου

Όσο τραγελαφικός  και οξύμωρος  ακούγεται ο τίτλος είναι φιλοδοξία της υπουργού Παιδείας, Ν. Κεραμέως  να εξοπλίσει όλα τα σχολεία της χώρας με διαδραστικούς πίνακες. Τη δράση του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ελλάδας «Ψηφιακός μετασχηματισμός της εκπαίδευσης» παρουσίασε στον πρωθυπουργό και στην πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν μέσω τηλεδιάσκεψης κατά την επίσκεψή της στα 26ο και 29ο Δημοτικά Σχολεία Αχαρνών, την Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021.

Θα μπορούσε να αναρωτηθεί κάποιος καλοπροαίρετος σε τι «ενοχλούν» οι διαδραστικοί πίνακες. Η απάντηση είναι ότι όχι μόνο δεν ενοχλούν, αλλά  αποτελεί και ένα από τα αιτήματα του εκπαιδευτικού κινήματος, η αξιοποίηση δηλαδή της σύγχρονης τεχνολογίας προς όφελος της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Αυτό που μας εξοργίζει είναι ότι η κυρία υπουργός και η κυβέρνηση με περισσή υποκρισία  και για το «θεαθήναι» στήνουν επικοινωνιακές φιέστες  σε μια εργατική- λαϊκή περιοχή, όπως το Μενίδι, με τραγικές ελλείψεις στα σχολεία.

Αλήθεια, δε γνωρίζουν - υπουργός και κυβέρνηση- ότι λίγο παρακάτω από τα συστεγαζόμενα σχολεία που επισκέφθηκε υπάρχει το 18ο , το 19ο, το 28ο    Δημοτικά Σχολεία που στεγάζονται εξολοκλήρου σε  containers, καθώς και ότι το ένα τρίτο των σχολείων (δημοτικών και νηπιαγωγείων) της περιοχής μας χρησιμοποιούν τέτοιες κατασκευές ελαφριού τύπου ως αίθουσες διδασκαλίας;

Αλήθεια, πού ήταν η κυρία υπουργός 2 σχολικές χρονιές που τα σχολεία έμειναν κλειστά τον περισσότερο καιρό, αφού δεν πήρε  κανένα μέτρο υγιεινής και ασφάλειας; Αυτά δε, τα περιβόητα tablets που θα μοίραζε το υπουργείο σε κάθε μαθητή τα περιμένουμε ακόμα, αποκλείοντας έτσι δεκάδες μαθητές μας από την τηλεκπαίδευση, καθώς στο Μενίδι ζουν  φτωχές λαϊκές οικογένειες, ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, όπως Ρομά , μετανάστες.

Δεν ντρέπονται να διαφημίζουν διαδραστικούς πίνακες την ώρα που τελειώνει η σχολική χρονιά με κενά σε εκπαιδευτικούς γενικής και ειδικής Αγωγής, εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων;

Η κυρία υπουργός « ήρθε  και έφυγε»  σαν τον κλέφτη από τα σχολεία, απαξιώνοντας και με αυτή τη στάση  τους εκπαιδευτικούς, εφόσον δε συνομίλησε μαζί τους, δεν ενδιαφέρθηκε για τη γνώμη τους και για τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν. Είναι ηλίου φαεινότερον  ότι το απέφυγε σκοπίμως, καθώς γνωρίζει πολύ καλά ότι η πολιτική που εφαρμόζει προκαλεί … αντιδράσεις!!!

Το Δ.Σ

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα