ΕΛΜΕ Πειραιά

Εγκληματική αδιαφορία - Αμέτρητη υποκρισία: Μόνο μέτρο η καταστολή!

06/03/2021 - 14:23

Νέα «έξυπνα μέτρα για τον κορονοϊό»

Εγκληματική αδιαφορία – αμέτρητη υποκρισία: Μόνο μέτρο η καταστολή

Με πολλά ταρατατζούμ η κυβέρνηση ανακοίνωσε τα νέα «έξυπνα» (λέει) μέτρα για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού.
Όσο αποφασιστικά και να στρατεύονται στην υπόθεση της παραπληροφόρησης τα κορυφαία ΜΜΕ, η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί:
Και τώρα με τα χιλιάδες κρούσματα, η κυβέρνηση επιμένει να μην παίρνει ούτε μισό μέτρο προστασίας του λαού από την πανδημία. Πιο συγκεκριμένα:
- αρνείται πεισματικά την οποιαδήποτε ενίσχυση του συστήματος δημόσιας Υγείας. Μηδέν προσλήψεις, ελάχιστα τεστ, εντελώς ανεπαρκείς ΜΕΘ, εξάντληση του υγειονομικού προσωπικού – αυτή είναι η ωμή πραγματικότητα.
- η μετατροπή των δομών υγείας σε δομές σχεδόν αποκλειστικά αντι-covid θα έχει δραματικά αποτελέσματα στους συνανθρώπους μας, των οποίων η επείγουσα φροντίδα συνεχίζει να
αναστέλλεται.
- το αφήγημα της εμβολιαστικής ασπίδας καταρρέει καθώς μέχρι σήμερα, μόνο 350,000 άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί πλήρως (και με τις δύο δόσεις).
- Δεν παίρνεται κανένα απολύτως μέτρο για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπου στοιβάζεται ο λαός, ιδιαίτερα τις ώρες μετακίνησης προς και από τη δουλειά.
- Δεν παίρνεται κανένα μέτρο για να ανοίξουν τα σχολεία με μέτρα προστασίας και όρους υγειονομικής ασφάλειας.
- Στους μαζικούς χώρους δουλειάς οι εργοδοσίες, ασύδοτες, δεν παίρνουν κανένα μέτρο προστασίας των εργατριών, των εργατών και των εργαζομένων, ενώ η κατάσταση είναι εκρηκτική.
- Και βέβαια, για μια ακόμα φορά, χρησιμοποιείται η πανδημία για να οξυνθεί η κρατική καταστολή και η περιστολή διαδηλώσεων. Η κυβερνητική εκπρόσωπος απειλεί ανοιχτά με μαζικά πρόστιμα όσους συμμετέχουν σε διαδηλώσεις καθώς δεν είναι καθόλου μικρός ο εκνευρισμός της κυβέρνησης από τις απανωτές μαζικές κινητοποιήσεις – ιδιαίτερα της νεολαίας.

Δεν θα ξεφύγουν από τη λαϊκή οργή. Η πολιτική τους είναι πολιτική που στηρίζουν όλα τα κέντρα εξουσίας του συστήματος και στοχεύει όχι μόνο να αφήσει το λαό έρμαιο στην πανδημία, αλλά και να την χρησιμοποιήσει ως ευκαιρία για τη συντριβή όποιων δικαιωμάτων έχουν απομείνει.

Ο δρόμος του αγώνα είναι μονόδρομος!

  • Μέτρα για την προστασία του λαού από την πανδημία
  • Προσλήψεις στην υγεία και την παιδεία
  • Κάτω τα χέρια από τις διαδηλώσεις

Το Δ.Σ.

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα