ΑΣΕ στην Ε΄ ΕΛΜΕ Ανατ. Αττικής

Εκρηκτικό μείγμα!

22/03/2021 - 21:19

Εκρηκτικό μείγμα

Σε άλλη μία απαράδεκτη ενέργεια διακοπής του ρεύματος προχώρησε πριν λίγες ημέρες η ΔΕΗ, αυτή τη φορά σε οικογένεια αναπληρωτή εκπαιδευτικού που δουλεύει σε σχολείο της περιοχής μας, με τρία υποκείμενα νοσήματα και με τέσσερα ανήλικα παιδιά, λόγω χρεών. Δεδομένων των συνθηκών, μέσα στο χειμώνα, με εκπαιδευτικούς και μαθητές να πρέπει να βρίσκονται μπροστά από έναν υπολογιστή για να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, το ηλεκτρικό ρεύμα είναι απαραίτητο για την ικανοποίηση βασικών
αναγκών κάθε οικογένειας.

Φυσικά, η αποτρόπαια αυτή πράξη αποτελεί τον επίλογο μιας διαχρονικής στάσης τόσο του παρόχου (ΔΕΗ) όσο και των πολιτικών που εφαρμόστηκαν διαχρονικά, στη βάση της συνέχισης του κράτους. Πολιτικές όπως η απελευθέρωση της ενέργειας, η μετατροπή του αγαθού της ενέργειας σε εμπόρευμα, η είσπραξη των οφειλών από εισπρακτικές εταιρείες.

Ο συνάδελφος έχει απευθυνθεί από το 2017 στη ΔΕΗ για διακανονισμό του χρέους με όρους που να είναι διαχειρίσιμοι και κατέβαλε ένα μεγάλο μέρος αυτού. Παρ’ όλα αυτά, η ΔΕΗ εξακολουθεί να ζητά υπέρογκα ποσά μηνιαίως (750€) για να ρυθμιστεί το χρέος, ποσό που είναι εξοντωτικό και παράλογο.

Στο παραπάνω πλαίσιο να συνυπολογίσουμε την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι συνάδελφοι αναπληρωτές – με την εργασιακή ανασφάλεια και τις περιόδους ανεργίας με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωποι, την οικονομική αιμορραγία από τις συνεχείς μετακινήσεις αλλά και με ένα σύστημα που σε σπρώχνει σε ένα συνεχές κυνήγι προσόντων, με το αζημίωτο φυσικά.

Αυτό το μείγμα αποτελεί την πραγματικότητα που βιώνουν όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι και συνάδελφοί μας.

Απαιτούμε η ΔΕΗ να διαγράψει μεγάλο μέρος των οφειλών του συναδέλφου, καθώς και να ρυθμίσει το υπόλοιπο της οφειλής με τρόπο που να είναι δυνατή η εξόφληση του.

Ο συνάδελφος απευθύνθηκε και στο σωματείο του, το οποίο πρέπει να είναι το δεύτερο σπίτι του εργαζόμενου και να μπαίνει μπροστά για τόσο οξυμμένα ζητήματα.

Συλλογικά και οργανωμένα με όπλα τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς μπορούμε να παλέψουμε για τη ζωή μας!
Κανένας μόνος του στην κρίση!

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα