ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ : ΤΗΝ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ !

12/11/2012 - 19:59

 

Ο συνάδελφος  παρέλαβε στις 22/10/2012 κλήση εγκαλούμενου σε εξέταση,  καθώς με εντολή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής (το υπ.αριθμ. Ε.Π. 176/ 27-7-2012 έγγραφο του Α.Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Αττικής) διενεργείται πειθαρχική ανάκριση  για τη συνδικαλιστική του δράση, επειδή στήριξε το δικαίωμα συναδέλφισσας για κανονική άδεια σε αντίθεση με τη διευθύντρια του σχολείου της (η πειθαρχική δίωξη διεξάγεται σε περιφερειακό επίπεδο, γιατί ο συνάδελφος είναι συνδικαλιστής αιρετός του ΠΥΣΔΕ Πειραιά).

Η μεθόδευση της όλης υπόθεσης (κατασκευασμένες και ανυπόστατες κατηγορίες), όπως είχαμε αποδείξει σε έγγραφα του Δ.Σ. που καταθέσαμε με μαζική παράσταση στα γραφεία της Περιφέρειας από το 2011, συνιστά εξόφθαλμη προσπάθεια να παρεμποδιστεί η συνδικαλιστική δράση και να τρομοκρατηθούν οι εκπαιδευτικοί που απαιτούν με τη βοήθεια του σωματείου τους τα αυτονόητα δικαιώματά τους. Είχαμε τονίσει τότε ότι ανοίγει επικίνδυνος δρόμος, με πρόσχημα τη δήθεν ανάρμοστη συμπεριφορά, να συντάσσονται αναφορές σε συνδικαλιστές που παρεμβαίνουν στη Διοίκηση για να γίνονται σεβαστά τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ καταγγέλλει τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης για τη συνέχιση της πειθαρχικής δίωξης κατά του Προέδρου του Δ.Σ. Σάββα Σάββα, για μια υπόθεση που είχαμε μείνει με την εντύπωση ότι είχε κλείσει εδώ και καιρό.

Αν και καμιά κατηγορία δεν έστεκε, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης επέλεξε, αντί να θέσει την υπόθεση στο αρχείο, να την κωλυσιεργήσει έτσι, ώστε η πειθαρχική δίωξη να παραπεμφθεί στα νέα πειθαρχικά συμβούλια, στα οποία πλειοψηφούν οι δικαστικοί.  Η εκ νέου ανακίνηση της παλιάς δίωξης στοχεύει στον εκφοβισμό ευρύτερα των εκπαιδευτικών που διεκδικούν τα εργασιακά δικαιώματά τους και συνιστά κατάφωρη ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο.  

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά:

§  καλεί τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης και το ΑΠΥΣΔΕ να παύσουν τώρα την απαράδεχτη πειθαρχική  δίωξη κατά του συνάδελφου Σ.Σάββα,

§  δηλώνει ότι σε καμιά περίπτωση δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να παρεμποδίσει και να ποινικοποιήσει τη συνδικαλιστική δράση, σε μια περίοδο μάλιστα, όπου οι αγώνες για την ανατροπή της αντιλαϊκής –αντεργατικής πολιτικής είναι σε εξέλιξη.

 

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ 


Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα