ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ : ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΩΝ

14/11/2012 - 17:33

 

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά χαιρετίζει τους εκπαιδευτικούς και γονείς που κατά δεκάδες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για συγκέντρωση-παράσταση τη Δευτέρα 12/11 στη Διευθύντρια Δ/θμιας Εκπαίδευσης, διεκδικώντας να μη γίνει καμμία συγχώνευση τμήματος (λόγω της μαζικής συμμετοχής  η παράσταση μεταφέρθηκε στο χώρο του 10ου Γ.Σ.). Οι συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολείων, που εντάσσονται στο πλαίσιο της αντιλαϊκής-αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της Κυβέρνησης-Ε.Ε., πλήττουν τα εκπαιδευτικά-μορφωτικά  δικαιώματα των μαθητών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Σε μία περίοδο που η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική οδηγεί την εργατική οικογένεια στην ανεργία και στην οικονομική εξαθλίωση, οι συγχωνεύσεις προσθέτουν νέους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση.

Στη συνάντηση εκφράστηκε απ’ όλους (ΕΛΜΕ, Ομοσπονδία Γονέων Πειραιά, εκπαιδευτικούς και γονείς)  η κάθετη αντίθεση  στην πολιτική του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει σε συγχωνεύσεις τμημάτων (και σχολείων στη συνέχεια) και τονίσαμε ότι δεν πρόκειται να δεχτούμε κάτι τέτοιο. Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ υπερασπίστηκε την παιδαγωγικά τεκμηριωμένη θέση του για 20 μαθητές ανά τμήμα, θέση που γίνεται επιτακτική ανάγκη σήμερα, που στους μαθητές μας επιδρούν ποικιλότροπα τα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η λαϊκή οικογένεια.

Η Διευθύντρια της Δ/θμιας Εκπαίδευσης δήλωσε ότι θα υλοποιήσει στο ακέραιο την πολιτική του Υπουργείου και τις εντολές του Περιφερειακού Διευθυντή για 25 συν 10% μαθητές στο τμήμα (Σημειώνουμε ότι το 25 +10% είναι εφεύρημα του Υπουργείου. Ο νόμος γράφει ΜΕΧΡΙ 30 μαθητές - όχι 30 - και άρα τμήματα με 20 ή 21 μαθητές βρίσκονται μέσα στα όρια και του νόμου.).  Η εντολή της Περιφέρειας είναι 28 μαθητές ανά τμήμα, ενώ η Διευθύντρια Πειραιά υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει για 27 μαθητές! Επιβεβαίωσε το γεγονός ότι οι συγχωνεύσεις γίνονται, γιατί το Υπουργείο - η Κυβέρνηση αρνούνται να διαθέσουν τις πιστώσεις για να καλυφθούν τα 70 περίπου κενά εκπαιδευτικών που υπάρχουν στον Πειραιά.

Θεωρούμε απαράδεχτη την προσπάθεια της Διευθύντριας Δ/θμιας, επικαλούμενη εντολές της περιφέρειας για άσχετο με τις συμπτύξεις έγγραφο του Υπουργείου (το έγγραφο αφορά την επικαιροποίηση των στοιχείων στην ηλεκτρονική υπηρεσία του Υπουργείου), να τρομοκρατήσει τους Διευθυντές των σχολείων, αφήνοντας να θεωρηθεί ότι είναι παράβαση καθήκοντος, αν δεν προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις τμημάτων!

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ και το σύνολο των συγκεντρωμένων εκφράζουν τη στήριξή τους στους Διευθυντές και στους συλλόγους διδασκόντων των σχολείων προκειμένου να μην προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις τμημάτων. Επίσης υιοθέτησαν την πρόταση της Ομοσπονδίας Γονέων Πειραιά για συγκέντρωση στο Υπουργείο Οικονομικών (ΣΥΝΤΑΓΜΑ, στην αρχή της Ερμού) την ΤΕΤΑΡΤΗ 14/11 ώρα 12:00μ., από κοινού με την Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων (ΑΣΓΜΕ), τις Ομοσπονδίες Γονέων Αθήνας, Πειραιά, Αν. Αττικής, διεκδικώντας τις απαραίτητες δαπάνες-πιστώσεις για την παιδεία( μέρα 3ωρης στάσης της ΑΔΕΔΥ στην οποία συμμετέχουμε)

Στη συνέχεια συνεδρίασε το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ και αποφάσισε και επόμενη συγκέντρωση, στο Υπουργείο Παιδείας την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/11 ώρα 12:30μ.μ.. Διεκδικούμε:

             - αύξηση τώρα των δαπανών για την παιδεία

 - να μην καταργηθεί-συγχωνευθεί κανένα τμήμα ή σχολείο

 - να καλυφθούν τώρα όλα τα κενά με προσλήψεις εκπαιδευτικών

 - έως 20 μαθητές ανά τμήμα

 - δωρεάν και ασφαλή μεταφορά μαθητών

 - δωρεάν σίτιση όλων στα σχολεία

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 14/11 στις 12:00μ. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/11 ΩΡΑ 12:30μ.μ. ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

 

                                             ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ

Βασική Κατηγορία: 
Microsoft Office document icon Download elme2.doc (103.5 KB)

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα