ΣΕΠΕ "Ν. Πλουμπίδης"

Ευθύνη όλων μας να δυναμώσουμε τον αγώνα για την προστασία της υγείας και της ζωής του λαού!

09/03/2021 - 19:39

ΕΥΘΥΝΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ &ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
11 ΜΑΡΤΗ 10.30π.μ. Παράσταση Διαμαρτυρίας στην Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιά
23 ΜΑΡΤΗ 10.30π.μ. Παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Περάματος

Τα εργατικά σωματεία & οι μαζικοί φορείς του Περάματος καλούμε τον λαό της πόλης μας να οργανώσει ακόμα πιο αποφασιστικά τον αγώνα για όλα τα δικαιώματά μας, για την προστασία της υγείας, της ζωής για τα δικαιώματά μας στην δουλειά και την μόρφωση. Όλα όσα ζούμε και αντιμετωπίζουμε επιβεβαιώνουν το δίκιο του αγώνα μας & την ανάγκη να τον δυναμώσουμε.

Η κυβέρνηση συνεχίζει προκλητικά να ενοχοποιεί τον λαό για την εξάπλωση της πανδημίας την στιγμή που δεν έχει πάρει ούτε ένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία μας. Στους μεγάλους εργασιακούς χώρους δεν τηρείται κανένα υγειονομικό μέτρο για την προστασία των εργαζομένων, στα ΜΜΜ συνεχίζουμε να στοιβαζόμαστε σαν σαρδέλες. Τα σχολεία & οι βρεφονηπιακοί σταθμοί ανοιγοκλείνουν γιατί δεν παίρνεται κανένα ουσιαστικό μέτρο για να λειτουργήσουν με ασφάλεια. Οι φοιτητές βλέπουν τις σχολές τους από φωτογραφίες με την κυβέρνηση να αρνείται να πάρει οποιοδήποτε μέτρο για το ασφαλές άνοιγμα των σχολών.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση της ΝΔ νομοθετεί χωρίς σταματημό αντιλαϊκά μέτρα που ρημάζουν τα δικαιώματά μας στην δουλειά, στην μόρφωση, στην ζωή συνολικά. Κόβει ρεύματα, βγάζει λαϊκά σπίτια σε πλειστηριασμούς. Απαντά με άγρια καταστολή στους αγώνες του λαού & της νεολαίας.

Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν αξιοποίησε το χρόνο για να πάρει ουσιαστικά μέτρα για την θωράκιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, αλλά αντίθετα κατακρεούργησε τον προϋπολογισμό για την υγεία κατά 580.000.000 € συνεχίζοντας το αντιλαϊκό έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων. Καλούσε το λαό να κάνει υπομονή, γιατί καταφτάνουν τα εμβόλια & η ίδια η πραγματικότητα την διαψεύδει με τον πιο επικίνδυνο τρόπο για την υγεία και την ζωή μας. Ο εμβολιασμός του λαού τζογάρεται στα οικονομικά deal μεταξύ των πολυεθνικών και της Κομισιόν. Το εμβόλιο αποτελεί ένα ακόμα εμπόρευμα που για να διατεθεί στον λαό πρέπει πρώτα να εξασφαλιστούν τα κέρδη των κολοσσών του φαρμάκου.

Σε μια εργατούπολη όπως το Πέραμα, με μεγάλους εργασιακούς χώρους όπως η Ναυπηγ/κή Ζώνη και η COSCO, με τεράστια ποσοστά ανεργίας, δεν υπάρχει ούτε Κέντρο Υγείας ούτε Κέντρο Α΄ Βοηθειών. Ενώ ακόμα και για να κάνουμε δωρεάν τεστ COVID-19 πρέπει να απευθυνθούμε σε γειτονικούς δήμους αφού στο Πέραμα δεν υπάρχει δημόσια δομή υγείας που να τα εξασφαλίζει δωρεάν.

Το ΙΚΑ για να λειτουργήσει ως εμβολιαστικό κέντρο ανέστειλε την λειτουργία ιατρείων. Αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό, με τους υπάρχοντες υγειονομικούς να κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, αναλαμβάνοντας πολλές φορές και αρμοδιότητες που δεν αντιστοιχούν στις ειδικότητές τους ώστε να καλυφτούν σοβαρά κενά και ελλείψεις με τις οποίες βρίσκονται και οι ίδιοι αντιμέτωποι.

Και όλα αυτά εδώ, στις γειτονιές μας με την υγειονομική και ωρολογιακή βόμβα των καζανιών του θανάτου που επιδεινώνουν παραπέρα την υγεία και την ποιότητα της ζωής μας μέσα στην πόλη μας. Την ίδια ώρα χωροθετήθηκε ΣΜΑ στο Παλαιό Νεκροταφείο και προχωράνε επιπλέον επικίνδυνοι σχεδιασμοί για την διαχείριση απορριμμάτων προσθέτοντας μια ακόμα υγειονομική βόμβα μέσα στα σπίτια μας.

Η στάση της δημοτικής αρχής του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι τουλάχιστον προκλητική μιας και έχει βάλει κυριολεκτικά και την δική της σφραγίδα στην άθλια κατάσταση που αντιμετωπίζουμε. Αρνείται ακόμα και να θέσει προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός της πόλης μας, αρνείται να ενημερώσει ή να απαντήσει σε ερωτήματα και αιτήματα των μαζικών μας φορέων, αρνείται ακόμα και να συζητήσει πόσο μάλλον να πάρει οποιαδήποτε πρωτοβουλία απέναντι σε αυτή την βαρβαρότητα που αντιμετωπίζουμε. Την ίδια ώρα δίνει χέρι βοηθείας, συμβάλλοντας ενεργά ώστε να προχωρήσουν οι αντιλαϊκοί σχεδιασμοί στην πόλη μας.

ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ!

ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ & ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

 • Να στελεχωθούν τώρα όλα τα νοσοκομεία (Τζάνειο, Κρατικό, Μεταξά) με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού & μονιμοποίηση των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Να ενισχυθούν άμεσα οι παθολογικές κλινικές και οι κλινικές covid με επιπλέον προσωπικό. Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας.
 • Την δημιουργία και άμεση λειτουργία Κέντρου Υγείας στο Πέραμα. Με ευθύνη του κράτους να λειτουργεί ως σύγχρονο Κέντρο Υγείας με όλο το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και με τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Να εξασφαλιστεί η λειτουργία του σε 24ωρη βάση. Στελέχωση του ΙΚΑ Περάματος και του «Κέντρου Μάνας και Παιδιού». Δημιουργία και λειτουργία Κέντρου Πρώτων Βοηθειών στο Πέραμα. Μαζικές προσλήψεις γιατρών όλων των ειδικοτήτων, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών για να καλυφθούν οι ανάγκες σε οικογενειακούς γιατρούς. Αποτελούν όρο για ουσιαστική Α΄βάθμια Φροντίδα Υγείας.
 • Μαζικός δωρεάν και έγκαιρος εμβολιασμός του λαού με την αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων ασφαλών εμβολίων.
 • Δωρεάν, μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ για τον κορωνοϊό για τον λαό της περιοχής.
 • Ειδική φροντίδα για τις ευπαθείς ομάδες, οικονομικούς μετανάστες, πρόσφυγες χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
 • Να αξιοποιηθούν Δημοτικές αίθουσες και κτήρια της πόλης ώστε να μετατραπούν σε κατάλληλες σχολικές αίθουσες με 15 μαθητές/τάξη. Μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών & παιδαγωγών στα σχολεία & τα νηπιαγωγεία, βρεφονηπιοκόμων στους παιδικούς σταθμούς. Δημιουργία Σχολιατρικής υπηρεσίας που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας των σχολείων και την διαχείριση κρουσμάτων.
 • Μαζικές προσλήψεις μόνιμων καθαριστριών σε σχολεία, παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, στο Δήμο, στα ΜΜΜ. Μονιμοποίηση όσων εργάζονται σήμερα. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας, ΜΑΠ σε όλους.
 • Να πυκνώσουν τα δρομολόγια των ΜΜΜ. Να επανέλθουν τα δρομολόγια των λεωφορείων: Γ18 & Β18
 • Στους μεγάλους χώρους δουλειάς να γίνονται συχνοί έλεγχοι από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, για την τήρηση των μέτρων από την εργοδοσία και να τηρούνται όλα τα απαραίτητα όταν υπάρξει κρούσμα.
 • Να παρθούν πίσω όλες οι αντιλαϊκές εξαγγελίες που χτυπάνε τα εργασιακά μας δικαιώματα, το δικαίωμά μας να αγωνιζόμαστε
 • Μέτρα στήριξης των μικρών επαγγελματιών με αναστολή όλων των δανειακών υποχρεώσεων χωρίς τόκους και προσαυξήσεις, με αναστολή όλων των ρυθμίσεων για οφειλές προς πρώην ΔΕΚΟ.
 • Έξω τα καζάνια του θανάτου από το Πέραμα. Ούτε σπιθαμή παραχώρησης στα επιχειρηματικά σχέδια του Αρμού. Ο χώρος του Αρμού να αναπλαστεί με ευθύνη του κράτους και της δημοτικής αρχής, εδώ και τώρα, εκσυγχρονίζοντας τις υποδομές των αλιέων και του δημοτικού καταστήματος που χρησιμοποιούν. Να αναπλαστεί ο υπόλοιπος χώρος ώστε να αξιοποιείται από το λαό του Περάματος για την αναψυχή του, χωρίς καμία επιχειρηματική δραστηριότητα.
 • Να παρθούν πίσω τα αντιλαϊκά σχέδια για την διαχείριση απορριμμάτων στην περιοχή μας.

Το Δ.Σ.

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα