ΣΕΠΕ "Ρόζα Ιμβριώτη"

Για την μαζική συγκέντρωση - κινητοποίηση έξω από το Νοσοκομείο «Λαϊκό»

26/03/2021 - 19:45

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Για την μαζική συγκέντρωση - κινητοποίηση έξω από το Νοσοκομείο «Λαϊκό»

Μαζική ήταν η ανταπόκριση σωματείων και φορέων από τους όμορους δήμους στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής για την ΠΦΥ στην Καισαριανή για συγκέντρωση και πορεία προς το Λαϊκό Νοσοκομείο την Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021. Συνολικά 33 σωματεία και μαζικοί φορείς από Καισαριανή, Βύρωνα, Ζωγράφου με  πανό και πικέτες κατευθύνθηκαν στην είσοδο του Νοσοκομείου “ΛΑΪΚΟ” και βροντοφώναξαν: «Άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας χωρίς όρους και αποζημιώσεις».

Στο πλαίσιο της συγκέντρωσης έγιναν σειρά ομιλιών. Εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής Καισαριανής το λόγο πήρε η Μαρίνα Παρασκευοπούλου που έβαλε το πλαίσιο των διεκδικήσεων των φορέων και έδωσε τον λόγο στον Τάσο Αντωνόπουλο, πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στο Λαϊκό Νοσοκομείο, ο οποίος στάθηκε στην κατάσταση που επικρατεί και στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, απαιτώντας την άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας.

Στη συνέχεια χαιρετισμούς απηύθυναν ο Νίκος Δήμου, εκ μέρους του Παραρτήματος Καισαριανής - Βύρωνα - Ζωγράφου του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, ο Μάνος Κιρικλάκης, εκ μέρους της Ένωσης ΕΒΕ Βύρωνα, η Ειρήνη Καραπάνου, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ρόζα Ιμβριώτη» και η Μαρία Κατσιγιάννη, πρόεδρος του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Ζωγράφου.

Συνεχίζουμε τη δράση μας.

Μια αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην Καισαριανή θα καταθέσει στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής, στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής 26 Μάρτη, τις πρώτες 1.300 υπογραφές που έχουν συγκεντρωθεί.

Με διαδικτυακή εκδήλωση για τα ζητήματα της Υγείας με έμφαση στην αναγκαιότητα της ΠΦΥ, το Σάββατο 3 Απρίλη στις 8,00μ.μ..
Στην εκδήλωση θα προσκληθούν για να καταθέσουν τις απόψεις τους και αντιπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργάνων των νοσοκομειακών γιατρών.

 

«ΔΩΣΤΕ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ»

«ΕΠΙΤΑΞΗ ΤΩΡΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ»

«ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ -ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ» 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ
 

Χαιρετισμός της ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ
ΣΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ στην κινητοποίηση στο Λαϊκό Νοσοκομείο
Τετάρτη 24 Μάρτη 2021

 

Καλησπέρα σε όλους και όλες,

Να χαιρετίσουμε εκ μέρους των 16 φορέων της συντονιστικής επιτροπής Καισαριανής για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, τους δεκατρείς μαζικούς φορείς από τους δήμους Βύρωνα Ζωγράφου και τους 3 φοιτητικούς συλλόγους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα με κεντρικό σύνθημα ΕΠΙΤΑΞΗ ΤΩΡΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ.

·       Ήρθαμε εδώ σήμερα για να σταθούμε στο πλάι των υγειονομικών, να ενώσουμε τη φωνή μας μαζί τους  και να τους ευχαριστήσουμε έτσι όπως μόνο ο απλός κόσμος ξέρει και μπορεί.

·       Ήρθαμε εδώ σήμερα για να υπερασπιστούμε τα δίκαια και αναγκαία αιτήματα για να μη χάνονται ζωές  που θα μπορούσαν να σωθούν επειδή δεν υπάρχουν ΜΕΘ, αναπνευστήρες και προσωπικό.

·       Ήρθαμε εδώ για να δώσουμε έμπρακτη ευχή ανάρρωσης σε όλους τους δικούς μας ανθρώπους, γείτονες, συναδέλφους, φίλους, συγγενείς που δίνουν τη μάχη με την ασθένεια μόνοι τους χωρίς ένα οικείο χέρι.

Ξημερώματα σήμερα το Λαϊκό Νοσοκομείο που βρισκόμαστε βγήκε από μια εφημερία τρόμου και δεν είναι το μοναδικό, δεν είναι εξαίρεση στις εφημερίες που θα έρθουν. Κατά μέσο όρο 10 ασθενείς διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ με κίνδυνο της ζωής τους τις τελευταίες μέρες. Μαζί μας είναι ο πρόεδρος των εργαζομένων του Σωματείου κος Αντωνόπουλος για να μας πει στην πορεία και πιο αναλυτικά την κατάσταση

Αγαπητοί φίλοι και συναγωνιστές

Κάθε μέρα που περνάει, γίνεται και πιο φανερό ότι η Κυβέρνηση παίζει τις ζωές μας στα ζάρια, λογαριάζοντάς τες ως κόστος ! Ας σκεφτεί ο καθένας μας: Τι είναι αυτό που από τον Φλεβάρη του 2020 μέχρι και σήμερα έχει αλλάξει, μετά από 3 «άνοιξε - κλείσε»;

Σίγουρα οι ζωές μας αλλάξανε, το εισόδημά μας άλλαξε, ο τρόπος και ο χρόνος εργασίας μας άλλαξε, η μόρφωση των παιδιών μας άλλαξε... Το μόνο που δεν έχει αλλάξει είναι η προσήλωση αυτών που χρόνια κινούν τα νήματα στη λογική της Υγείας - εμπόρευμα και του ασθενούς - πελάτη. Το μόνο που παραμένει σταθερό είναι ότι δεν επιτάσσεται ο ιδιωτικός τομέας Υγείας, χωρίς όρους και αποζημιώσεις! Το μόνο που δεν έχει αλλάξει είναι ότι κλείνουν κλινικές και μονάδες για να μετατραπούν τα νοσοκομεία σε νοσοκομεία «μιας νόσου», με τους νον κοβιντ ασθενείς είτε να διακόπτουν τις θεραπείες τους, είτε να στέλνονται ως πελατεία σε ιδιωτικά θεραπευτήρια. Το μόνο που μένει σταθερό είναι ότι δεν προσλαμβάνεται το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στις δημόσιες δομές Υγείας, δεν ανοίγουν τα νοσοκομεία που έκλεισαν όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Βγάζει μάτι ότι:

-      ενώ δεν δίνεται ούτε ένα ευρώ για μέτρα προστασία της υγείας στα ΜΜΜ αντίθετα μειώνονται τα δρομολόγια,

-      ενώ στα σχολεία ακόμα ψάχνουμε τα βάουτσερ για τα τάμπλετ να έρθουν,

-      ενώ οι μεγάλοι χώροι δουλειάς στενάζουν από κρούσματα (σημειώστε ότι κάθε βδομάδα έχουμε κρούσματα στα μεγάλα σούπερ μάρκετ της Καισαριανής και τους εργαζόμενους του Δήμου),

-      ενώ δεν έχουν ΜΕΘ ούτε για δείγμα πια στα νοσοκομεία της Αττικής,

-      ενώ οι πολυπόθητοι εμβολιασμοί θα κινηθούν μόνο όταν πιάσουν καλή τιμή στο παζάρι εταιριών και κρατών,

αυτήν την ίδια ώρα η Κυβέρνηση τάζει λαγούς με πετραχήλια στις μεγάλες Ιδιωτικές κλινικές, κλείνει ντιλ με μεγάλους ξενοδοχειακούς ομίλους, κόβει 600εκ από τις κρατικές δαπάνες για την υγεία, εξαντλεί ότι έχει απομείνει στα ασφαλιστικά ταμεία που επιβαρύνονται το νέο κόστος της θεραπείας.

Οι εγκληματικές τους ευθύνες δεν μπορούν να κρυφτούν. Είναι έγκλημα ή όχι να βάζεις μπροστά τα κέρδη των λίγων από την υγεία και τις ζωές των πολλών; Είναι έγκλημα ή όχι ενώ ο κόσμος είναι κλεισμένος στο σπίτι, να του επιβάλλονται τα πιο αντιδραστικά νομοσχέδια; Είναι έγκλημα ή όχι με 7.500 νεκρούς να ονειρεύεσαι τουρίστες; Είναι έγκλημα ή όχι αντί να στηρίζεις τους υγειονομικούς να τους στέλνεις τον εισαγγελέα;

Όσο μελάνι και να χυθεί από καλοπληρωμένους κονδυλοφόρους, είναι πια ορατό: δεν δίνουμε όλοι μαζί την μάχη ενάντια στην πανδημία. Δεν δίνει την μάχη αυτή με τον ίδιο τρόπο ο άνεργος, ο χαμηλοσυνταξιούχος, ο αυτοαπασχολούμενος, ο απλός εργαζόμενος που αναζητούν τρόπο για να ταΐσουν την οικογένειά τους και ταυτόχρονα να μπορέσουν να πάρουν όλα τα μέτρα “ατομικής” προστασίας. Δεν είμαστε όλοι μαζί στις ουρές για τον εμβολιασμό και τα τεστ. Δεν είμαστε όλοι μαζί στην λίστα για την εξεύρεση μιας μονάδας ΜΕΘ, μιας απλής κλίνης. Κάποιοι έχουν κλίνες με το ονοματεπώνυμό τους στα ιδιωτικά νοσοκομεία και δεν αγωνιούν τί θα γίνει αν πάθουν κάτι. Κάποιοι έγιναν πιο πλούσιοι μέσα στον χρόνο αυτό, εκμεταλλευόμενοι την κατάσταση και κάποιοι γίναμε πιο φτωχοί!

Αγαπητοί φίλοι και συναγωνιστές

Μόνο ένας δρόμος μας έχει μείνει. Ο δρόμος του αγώνα χωρίς ανακωχή, για όλα όσα έχουμε ανάγκη. Είναι δύσκολος αλλά σίγουρος δρόμος. Έχει πολλά εμπόδια αλλά δεν έχει εκπλήξεις και ψιλά γράμματα. Έχει ορατό τον εχθρό και τον φίλο.

Το φιλότιμο και η ατομική ευθύνη εξαντλήθηκαν

Φωνάζουμε :

«Φτάνει πια! Δε παίζουμε άλλο τη ζωή μας κορώνα γράμματα»

«Τέρμα ποια στη κοροϊδία , Πάρτε μέτρα για Υγεία και Παιδεία»

Τους το λέμε καθαρά θα είμαστε κάθε μέρα στους δρόμους και θα διεκδικούμε το αυτονόητο όπως η επίταξη του ιδιωτικού τομέα χωρίς κρυφές αποζημιώσεις, ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

 Να δώσουμε τον λόγο στον Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του Λαϊκού Νοσοκομείου κο Αντωνόπουλο

Χαιρετισμός της αντιπροέδρου του Συλλόγου μας "ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ" Ρένας Καραπάνου στη Συγκέντρωση στο ΛΑΪΚΟ 24/3/2021

Συναγωνιστές, συναγωνίστριες

Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βύρωνα Καισαριανής Παγκρατίου ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ, χαιρετίζει τη σημερινή κινητοποίηση και τον κοινό αγώνα των φορέων και των σωματείων που τη διοργανώνουν! Κι εμείς με τη σειρά μας τονίζουμε τα εξής: Για την κόλαση που ζούμε δε φταίει η πανδημία και η τύχη μας η κακιά! Φταίει η πολιτική της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων που έκλεισε δημόσια νοσοκομεία και άδειασε τα υπόλοιπα από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, έκλεισε σχολεία και στοίβαξε τους μαθητές σαν σαρδέλες, που γέμισε με λεφτά τις τσέπες των πολυεθνικών και άδειασε τις δικές μας! Αποτέλεσμα;

Σήμερα να πεθαίνουν άνθρωποι στα ράντζα, να θρηνούμε ως και νεκρό μαθητή από covid, να ζούμε με το φόβο την ανασφάλεια και τη φτώχεια! Κι από πάνω να μας κουνάνε το δάχτυλο για την ατομική ευθύνη!

Νισάφι πια! Η ουσιαστική ατομική μας ευθύνη είναι να πάψουμε να τους ανεχόμαστε! Να βάλουμε φρένο στην πολιτική τους, που απειλεί τη ζωή μας! Να διεκδικήσουμε, να φωνάξουμε, να αγωνιστούμε!

Τώρα επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας που εξακολουθούν να θησαυρίζουν απ’ το θάνατό μας! Τώρα διορισμοί γιατρών, νοσηλευτών, δασκάλων καθηγητών, που χρόνια γεμίζουν κατά χιλιάδες λίστες ανεργίας! Τώρα να ανοίξει το Κέντρο Υγείας Καισαριανής και να ενισχυθούν όλες οι δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στις γειτονιές μας! Τώρα να γίνει σχολιατρική υπηρεσία, που θα συνδεθεί με όλα τα σχολεία των περιοχών μας για να είναι πάντα ανοιχτά και ασφαλή!

Σίγουροι είμαστε για το εξής: Δε σταματάμε αν δεν τα καταφέρουμε!

Το ΔΣ

 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα