Α.Σ.Ε. Ε΄ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής

Και με τον κλέφτη και με τον νοικοκύρη η ΔΑΚΕ...

20/01/2021 - 20:13

Και με τον κλέφτη και με τον νοικοκύρη η ΔΑΚΕ…

Με περιέργεια λάβαμε την ανακοίνωση της ΔΑΚΕ στην ΕΛΜΕ μας, ως απάντηση σε δική μας ανακοίνωση στις 7/12/2020. Ένα μήνα μετά, διερωτηθήκαμε μήπως όντως ενδιαφέρονται για τα προβλήματα των συναδέλφων και ξύπνησαν από τη γιορτινή ραστώνη και τα μελομακάρονα, αλλά φαίνεται πως κάναμε λάθος.

Η ΔΑΚΕ προσπαθεί να ρίξει την μπάλα στην εξέδρα για να κρύψει τις ευθύνες της όσον αφορά το ταμείο της ΕΛΜΕ. Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι η ΑΣΕ, τη συνδικαλιστική χρονιά πριν η ΔΑΚΕ πιάσει «το τιμόνι της ΕΛΜΕ», πρότεινε το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο θα ήταν δικαιούχοι όλα τα μέλη του ΔΣ. Αυτό θα εξασφάλιζε, πρώτον, το πέρασμα του ταμείου από τα χέρια του συνταξιούχου συναδέλφου στα χέρια του ΔΣ της ΕΛΜΕ. Αυτοί που αρνήθηκαν ήταν οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ. Να θυμίσουμε τις περιοδείες του συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ κατά τις οποίες δεν τοποθετούνταν για άλλο θέμα παρά για το ταμείο της ΕΛΜΕ και ζητούσε διακαώς να γίνει πρόεδρος για να λυθεί το πρόβλημα του ταμείου. Έναν χρόνο μετά, το προεδρείο της ΕΛΜΕ (ΔΑΚΕ και ΠΕΚ) έχουν αφήσει το ταμείο ανενεργό με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εκταμιευτούν χρήματα και να μην μπορούμε να στηρίξουμε συναδέλφους που έχουν προβλήματα υγείας αλλά και την τελευταία περίπτωση συναδέλφισσας διευθύντριας σχολείου που ζήτησε στήριξη για δικαστικά έξοδα.

Κατά τα άλλα, η ΔΑΚΕ γελοιωδώς και ψευδώς στην ίδια ανακοίνωση μας κατηγορούσε ότι δήθεν δεν μας ενδιαφέρει η στήριξη των συναδέλφων, τη στιγμή μάλιστα που όλες οι αποφάσεις οικονομικής στήριξης ήταν ομόφωνες.

Όσο για τα περί «φιλανθρωπικής δράσης», με ευθύνη επισημαίνουμε ότι εκτός από ζητήματα οικονομικής στήριξης συναδέλφων (που και εκεί δεν γίνεται τίποτα τελικά...) το Προεδρείο δεν κάνει απολύτως τίποτα για τα προβλήματα και τα νέα μέτρα που έρχονται στην εκπαίδευση (ενημερώσεις, ανακοινώσεις, οργάνωση παρεμβάσεων και διεκδικήσεων). Το προεδρείο της ΕΛΜΕ έναν χρόνο τώρα δεν έχει καλέσει το ίδιο ούτε σε μία συνεδρίαση του ΔΣ…

Για να καταλάβουμε τα κούφια λόγια της ΔΑΚΕ «ότι θα είναι στο πλευρό των συναδέλφων», θα δώσουμε ένα πρόσφατο παράδειγμα από την ανακοίνωση του συλλόγου διδασκόντων του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Γέρακα, όπου ενημέρωνε την ΕΛΜΕ ότι υπάρχουν κενά εκπαιδευτικών σε διάφορα μαθήματα κατευθύνσεων του Χορού και του Κινηματογράφου και ζητούσε την άμεση κάλυψή τους. Σαν ΑΣΕ προτείναμε στο ΔΣ σε συνεννόηση με τον σύλλογο διδασκόντων και τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου να προβούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΔΕ για το θέμα, τη Δευτέρα 11/01/21 και ώρα 2:30μμ. Η απάντηση της ΔΑΚΕ απέρριψε την πρόταση με μια κυβερνητικού τύπου λογική ότι δεν μπορούν να γίνουν κινητοποιήσεις λόγω πανδημίας και περιορισμών. Δεν αντιπρότειναν ούτε καν μια ανακοίνωση ή μια παρέμβαση σαν ΕΛΜΕ… Άμα έχουν οι συνάδελφοι του Καλλιτεχνικού τέτοια στήριξη, τι να τους κάνουν τους εχθρούς.

Τέλος, η ΔΑΚΕ μας κατηγορεί που ζητήσαμε να διερευνήσει η ΕΛΜΕ το ζήτημα μιας καταγγελίας από γονιό ότι, όταν ανέφερε στη διευθύντρια του σχολείου ότι το παιδί του δεν είχε tablet, αυτή απάντησε ότι ήταν δική του ατομική ευθύνη. Εμείς προτείναμε να παρέμβει η ΕΛΜΕ και να επισκεφτεί το σχολείο, να ακούσουμε προφανώς όλες τις πλευρές για να λυθεί το πρόβλημα προς όφελος του μαθητή – και όχι να καταγγείλει η ΕΛΜΕ τη διευθύντρια, όπως ψευδώς αναφέρει η ΔΑΚΕ, η οποία θεώρησε ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμία παρέμβαση, καμία ενασχόληση με το θέμα.

Η λογική ότι οι γονείς και οι μαθητές δεν μας αφορούν είναι επικίνδυνη, διασπαστική και ρίχνει νερό στον μύλο της κυβέρνησης… Μαζί με γονείς και μαθητές δεν παλεύουμε για τη μείωση των μαθητών ανά τάξη, για αύξηση των κονδυλίων για την παιδεία, για το μη κλείσιμο τμημάτων; Δεν ζούμε στο πετσί μας τι σημαίνει να μπαίνω στο μάθημα από κινητό; Μήπως οι αλλαγές στο Λύκειο και στις Πανελλήνιες, τα σχέδια για υποβάθμιση της τεχνικής εκπαίδευσης, για σχολεία πολλών ταχυτήτων, δεν αφορούν όλη την εκπαιδευτική κοινότητα που όλη μαζί πρέπει να αντισταθεί;

Συνάδελφοι, ευτυχώς η ζωή και το κίνημα δείχνουν την δυναμική τους στη μάχη ενάντια στις κάμερες, στην ηλεκτρονική ψηφοφορία, στην τηλεαξιολόγηση, στις μαθητικές κινητοποιήσεις. Στους αγώνες αυτούς συμμετέχει μεγάλο μέρος των συναδέλφων, που προφανώς δεν ανήκουν σε μία μόνο παράταξη. Οι αγώνες αυτοί όμως θα είναι ακόμα πιο αποτελεσματικοί όταν δεν θα βρίσκουν εμπόδια από μια τέτοια πλειοψηφία…

Όλοι στο Συλλαλητήριο την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021
στην Αθήνα στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια!

Υ.Γ.1. HomeWork, για να περάσει και η ώρα, ψάξτε στα mail σας πόσες ανακοινώσεις έχει βγάλει η ΕΛΜΕ ως Διοικητικό Συμβούλιο τον έναν χρόνο προεδρίας ΔΑΚΕ.
Υ.Γ.2. Στην επόμενη απάντησή σας θα παρακαλούσαμε να μην υπογράφετε ως Πρόεδρος και Γενικός Γραμματέας, γιατί αυτό παραπέμπει σε ανακοίνωση της ΕΛΜΕ, πράγμα το οποίο δεν υφίσταται.

19/01/2021

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα