ΕΛΜΕ Ζακύνθου

Κάλεσμα για υλοποίηση της ομόφωνης απόφασης του κλάδου

29/03/2021 - 15:58

Κάλεσμα για υλοποίηση ομόφωνης απόφασης του κλάδου

Είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση στις 7 Νοέμβρη 2020 προχώρησε σε διεξαγωγή ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για την ανάδειξη αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΔΕ/ΑΠΥΣΠΕ, ΚΥΣΔΕ/ΚΥΣΠΕ).

Απέναντι σε αυτή την ενέργεια, ομόφωνα το ΔΣ της ΟΛΜΕ στις 15/10 κάλεσε τις κατά τόπους παρατάξεις να αποσύρουν τις υποψηφιότητές τους για τα υπηρεσιακά συμβούλια. Παρά την απόσυρση σχεδόν του συνόλου των ψηφοδελτίων πανελλαδικά, το Υπουργείο «κατέβασε» με το ζόρι στη διαδικασία τα αποσυρθέντα ψηφοδέλτια, συνοδεύοντας αυτή την αντιδημοκρατική πρακτική με προκλητικές δηλώσεις («Η ηλεκτρονική ψηφοφορία θα γίνει και τότε θα μετρήσουμε ποιοι θα πάνε με την ΟΛΜΕ και ποιοι με το Υπουργείο»). Η ΟΛΜΕ πανελλαδικά και οι ΕΛΜΕ σε τοπικό επίπεδο κάλεσαν τους συναδέλφους να απόσχουν μαζικά από τις εκλογές-παρωδία και ο κλάδος έδωσε αποστομωτική απάντηση: μόλις το 7% συμμετείχε στις ψευτοεκλογές, ενώ ακόμα και για τη συγκρότηση εφορευτικών επιτροπών υπήρξε παροιμιώδης απροθυμία εκ μέρους των συναδέλφων.

Στη Βθμια Ζακύνθου και οι 3 παρατάξεις (ΑΣΕ,ΔΑΚΕ, Συναδελφική Κίνηση Καθηγητών), υιοθετώντας την ομόφωνη απόφαση της ΟΛΜΕ απέσυραν τα ψηφοδέλτιά τους πριν τη διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας (στις 23/10, 26/10 και 29/10 αντίστοιχα). Και στη Ζάκυνθο, η απάντηση του κλάδου στο Υπουργείο ήταν συντριπτική: μόλις το 8,46% των συναδέλφων συμμετείχαν (33 από τους 390 συναδέλφους).

Στη διαδικασία αυτή η ΔΑΚΕ και η Συναδελφική Κίνηση Καθηγητών κατέλαβαν τις δύο θέσεις στο ψευτοϋπηρεσιακό συμβούλιο («ΠΥΣΔΕ»). Το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ σύσσωμο παραιτήθηκε από το ψευτοϋπηρεσιακό συμβούλιο «ΠΥΣΔΕ Ζακύνθου».

Το ΔΣ της ΕΛΜΕΖ λαμβάνοντας υπόψη:

α) την απόσυρση υποψηφιότητας των παρατάξεων ΑΣΕ, ΔΑΚΕ και Συναδελφικής Κίνησης Καθηγητών, πριν τη διενέργεια των ψευτο-εκλογών (στις 23/10, 26/10 και 29/10 αντίστοιχα)
β) την από 11 Νοέμβρη ομόφωνη θέση της Ομοσπονδίας ότι «εκείνοι οι ελάχιστοι που  ενδεχομένως δεν παραιτηθούν, δεν θα τύχουν καμίας αναγνώρισης και νομιμοποίησης από τον κλάδο. Μόνο τον εαυτό τους θα εκπροσωπούν και θα αποτελούν για τον κλάδο “ξένο σώμα”».
γ) την από τις 15 Νοέμβρη ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ για παραίτηση όλων των φερόμενων ως εκλεγμένων από τις ηλεκτρονικές εκλογές – παρωδία των Υπηρεσιακών Συμβουλίων
δ) το από 10/02 ενημερωτικό σημείωμα του ΔΣ της ΟΛΜΕ, με το οποίο καλεί τις κατά τόπους ΕΛΜΕ να της δοθούν τα ονόματα όσων συναδέλφων αρνούνται να παραιτηθούν από τη
θέση του δοτού αιρετού, καλεί το συνάδελφο Διονύση Μαυροπόδη και εκλεγμένο με την παράταξη «Συναδελφική Κίνηση Καθηγητών, όπως και τους επιλαχόντες-μέλη του ίδιου ψηφοδελτίου, να παραιτηθούν άμεσα από το ψευτοϋπηρεσιακό συμβούλιο («ΠΥΣΔΕ Ζακύνθου»), δείχνοντας σεβασμό στη μαζική αποχή των συναδέλφων από τη διαδικασία των ψευτο-εκλογών.

Το Δ.Σ.

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα