Α.Σ.Ε στην Ε' ΕΛΜΕ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ

Μήνυμα αγώνα και αισιοδοξίας από τις μαθητικές κινητοποιήσεις σε πολλά σχολεία της Ανατολικής Αττικής.

22/09/2020 - 15:09

Καταδικάζουμε την παρουσία της αστυνομίας και τον τραυματισμό μαθήτριας από «αγανακτισμένους γονείς»…

Δεκάδες σχολεία στην Ανατολική Αττική (στην Παλλήνη, στην Παιανία, στο Λαύριο, στα Σπάτα, και στην Αρτέμιδα) βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, διεκδικώντας ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων τους.

Πολλά από αυτά τα σχολεία είναι σκέτα κοντέινερ χωρίς κατάλληλους χώρους, άλλα έχουν υπόγειες, μη αεριζόμενες αίθουσες, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι σε πολλά σχολεία υπάρχουν 25 με 27 μαθητές, ενώ τα εκπαιδευτικά κενά παραμένουν δεκάδες. Την ίδια στιγμή ήδη σε σχολεία της Παλλήνης και της Παιανίας έχουν εμφανιστεί κρούσματα κορωναϊού σε συναδέλφους χωρίς να παίρνονται τα κατάλληλα μέτρα (τεστ, ιχνηλάτηση κα)

Οι μαθητές, κόντρα στην προσπάθεια διαστρέβλωσης και συκοφάντησης του αγώνα τους από την κυβέρνηση και ορισμένα ΜΜΕ, που τους παρουσιάζουν ως "αρνητές της μάσκας", διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμά τους στη μόρφωση και την υγεία.

Απαιτούν ανθρώπινους σχολικούς χώρους,  σύγχρονα προαύλια, 15 μαθητές ανά τάξη, με περισσότερες προσλήψεις καθηγητών και εξασφάλιση αιθουσών, να βελτιωθεί η καθαριότητα των σχολείων, που αυτή τη στιγμή γίνεται από ελάχιστο προσωπικό καθαριότητας. Καταδικάζουν την μετατροπή του Λυκείου σε εξεταστικό Μαραθώνιο με την Τράπεζα θεμάτων που πολλαπλασιάζει το κόστος της εκπαίδευσης για τους γονείς.

Οι αγώνες των μαθητών, οι κινητοποιήσεις και οι καταλήψεις δεν είναι ένα ακόμα πυροτέχνημα, ένα περιοδικό φαινόμενο χωρίς αιτία. Είναι η κραυγή των μαθητών άλλοτε πιο οργανωμένη και άλλοτε με τον αυθορμητισμό της νεότητας, ότι έχουν κουραστεί να ακούνε από όλες τις κυβερνήσεις και τις δημοτικές αρχές συνεχώς ότι δεν υπάρχουν λεφτά για την παιδεία, ότι η ανάγκη για σύγχρονη μόρφωση είναι «κόστος».

Καταδικάζουμε την παρουσία της αστυνομίας και «αγανακτισμένων γονιών» έξω από το 2ο Γυμνάσιο της Αρτέμιδας και την πολύ επιθετική στάση τους ενάντια σε μαθητές με αποτέλεσμα τον τραυματισμό μαθήτριας.

 Οι γονείς, οι καθηγητές και οι μαθητές όλοι μαζί ζούμε μέσα και από τα σχολεία στο ίδιο καζάνι της αντιλαϊκής, αντιεκπαιδευτικής κυβερνητικής πολιτικής. Η επίθεση στους μαθητές μας είναι η υπεράσπιση της τραγικής υποχρηματοδότησης της παιδείας, της πολιτικής που γεννά τους εργαζόμενους των 400-500 ευρώ.

Αυτή η ιδιαίτερη σχολική χρονιά μόλις ξεκίνησε και ο αγώνας των μαθητών μπορεί και πρέπει να έχει διάρκεια, να δυναμώσει, να αγκαλιάσει ακόμα περισσότερα σχολεία και πόλεις, να συναντηθεί με τον αγώνα των γονιών και εκπαιδευτικών για ένα σχολείο που θα μορφώνει και δε θα εξοντώνει!

Στηρίζουμε τα αιτήματα των μαθητών μας, το δικαίωμα τους να ονειρεύονται και να διεκδικούν ένα ανθρώπινο μέλλον! Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις τους, είμαστε μαζί με τα παιδιά μας!

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα