Α.Σ.Ε στην ΣΤ΄ ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ

Ντροπή τους! Η πλειοψηφία του Δ.Σ.(ΔΑΚΕ) απέναντι στον αγώνα μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών!

03/10/2020 - 18:47

Το Υπουργείο αποφάσισε να επιβάλει τη Σύγχρονη Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση στους μαθητές των υπό κατάληψη σχολείων και μάλιστα καλώντας τους συναδέλφους να αποκλείσουν και να βάλουν υποχρεωτικά απουσίες στους μαθητές που αγωνίζονται. Είναι κίνηση τιμωρητική για τους μαθητές, που επιδιώκει να διασπάσει τον αγώνα τους και να βάλει τους καθηγητές απέναντί τους. Χθές (1/10) η ΟΛΜΕ αποφάσισε να στηρίξει τους αγωνιζόμενους μαθητές, ώστε να μην γίνουμε χαφιέδες και καταδότες των παιδιών προκηρύσσοντας τρίωρες στάσεις Παρασκευή (2/10) και Δευτέρα (5/10) και καλώντας τις κατά τόπους ΕΛΜΕ να συμπληρώσουν με τρίωρες στάσεις τις ίδιες ημέρες, μέχρι η ΑΔΕΔΥ να προκηρύξει απεργία-αποχή από αυτήν την απαράδεκτη διάταξη.

Η πλειοψηφία του ΔΣ της ΣΤ’ ΕΛΜΕ αποφάσισε να ΜΗΝ προκηρύξει την τρίωρη στάση βάζοντας ακόμα μια φορά πλάτη στον κυβερνητικό σχεδιασμό  σαν εντολοδόχο του Υπουργείου –άλλωστε είναι γνωστή η στάση της ΔΑΚΕ στη ΣΤ` ΕΛΜΕ Αθήνας, στην απεργοσπασία όλων των αγώνων εδώ και καιρό και ουκ ολίγες φορές έχει καταγγελθεί γι` αυτό. Το τραγικό είναι ότι συνεχίζουν ανερυθρίαστα την ίδια τακτική, αφού δηλώνουν πως είναι «κυβερνητικοί». Συμφωνεί στην μετατροπή του κλάδου σε παιδονόμο με τον βούρδουλα απέναντι στους μαθητές μας. Αντί να επιδιώκει τη σχολική κοινότητα ενωμένη για τη διεκδίκηση των κοινών αιτημάτων για μείωση των μαθητών ανά τμήμα, μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη και έξοδα του κράτους, αύξηση του μόνιμου προσωπικού καθαριότητας, πρόσληψη των απαραίτητων καθηγητών για κάλυψη των κενών κτλ. επιλέγει τη διάσπαση και την τιμωρία.

 Μάλιστα όταν πρόκειται για διεκδικήσεις του κλάδου η ίδια πλειοψηφία κωλυσιεργεί στη λήψη αποφάσεων έτσι, ώστε να κρατά τους καθηγητές μακριά από τον αγώνα. Σήμερα, σπεύδει να υποστηρίξει με κάθε κόστος την κυβερνητική πολιτική, λαμβάνοντας την απαράδεκτη αυτή απόφαση, μέσα σε λίγη ώρα. Ντροπή! Η πλειοψηφία της ΣΤ’΄ΕΛΜΕ (ΔΑΚΕ) σύρεται στον πάτο. Δεν είναι άγνωστη άλλωστε στον εκπαιδευτικό κόσμο η στάση και η πορεία της όλα αυτά τα χρόνια. Όλοι έχουν μάτια και βλέπουν την «ανυπαρξία τους». Εκθέτει ανεπανόρθωτα το σωματείο και τον κλάδο. Όποτε τους βολεύει έχουν αναφορά στις συλλογικές αποφάσεις του κλάδου(πάλι για να βάλουν εμπόδια στις διεκδικήσεις) όταν όμως πρέπει να σταθούν δίπλα στους συναδέλφους (αυτή είναι η έννοια του σωματείου) ποτέ δεν το έχουν κάνει και δεν το κάνουν και τώρα που καίγεται ο τόπος στην εκπαίδευση από μαθητές – εκπαιδευτικούς - γονείς.

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΑΣΕ) στη ΣΤ΄ ΕΛΜΕ καταγγέλλει τη στάση της πλειοψηφίας (ΔΑΚΕ), καλεί κάθε καλοπροαίρετο συνάδελφο να βγάλει συμπεράσματα και να ασκήσει πιέσεις μέχρι να ανακληθεί η κατάπτυστη αυτή απόφαση. Εάν είναι ανεπαρκείς για το σωματείο να αποχωρίσουν!!!!!!!!!!

Ως ΑΣΕ καλούμε όλους τους συναδέλφους στον κοινό αγώνα εκπαιδευτικών, μαθητών και γονιών! Κανείς συνάδελφος και συναδέλφισσα να μη στραφεί ενάντια στους μαθητές μας! Με βάση την απόφαση του Κλάδου να πάρουμε όλοι θέση δίπλα στους μαθητές μας! Ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας, τα αιτήματά τους είναι και δικά μας αιτήματα, ώστε να λειτουργήσουν τα σχολεία με υγιεινή και ασφάλεια, που είναι κρατική ευθύνη.

Ατομική μας ευθύνη είναι να αγωνιστούμε για να επιβάλλουμε την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων εκπαιδευτικού, μαθητικού και γονεϊκού κινήματος! Όλοι στον αγώνα, για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα!

 

Ζωγράφου, 2/10/2020

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα