Α ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης

Ούτε σκέψη για μετατροπή του ΕΠΑΛ Επανομής σε πρότυπο!

17/06/2021 - 14:52

ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΕΠΑΛ ΕΠΑΝΟΜΗΣ ΣΕ

ΠΡΟΤΥΠΟ!

Το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης χαιρετίζει την απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων του ΕΠΑΛ Επανομής και συμπαραστέκεται στον αγώνα του σχολείου και της Β’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης να μη μετατραπεί το σχολείο σε Πρότυπο, με όλες τις αρνητικές αντιεκπαιδευτικές συνέπειες που θα ακολουθούσαν για το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους μαθητές από μία τέτοια απόφαση.

Καταγγέλλει το Υπουργείο Παιδείας που σαν τον κλέφτη, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του συλλόγου διδασκόντων, προσπαθεί να μετατρέψει με το «έτσι θέλω» ΕΠΑΛ σε Πρότυπα.

Η Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης έχει ήδη τοποθετηθεί για τα Πρότυπα/Πειραματικά σχολεία σε παλιότερη ανακοίνωσή της και ειδικά για τα Πρότυπα ΕΠΑΛ στην ανακοίνωσή της για την ΕΕΚ.

Η δημιουργία Πρότυπων ΕΠΑΛ εξαρτά το σχολείο και τις ειδικότητές του από την τοπική επιχειρηματικότητα, κατηγοριοποιεί τα σχολεία και τους μαθητές μέσω της επιλογής μαθητών και της διαρκούς αξιολόγησης και κατάταξης των σχολείων, οδηγεί στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της δημόσιας τεχνικής εκπαίδευσης. Κατηγοριοποιεί τους εκπαιδευτικούς μέσω του τρόπου πρόσληψής τους. Το Πρότυπο ΕΠΑΛ διοικείται από επιτροπές που καμία σχέση δεν έχουν με το σύλλογο διδασκόντων.

Η αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης δεν περνά μέσα από τη δημιουργία σχολείων «ελίτ», αλλά από την υλικοτεχνική αναβάθμιση όλων των σχολείων με σύγχρονες υποδομές, σύγχρονα εργαστήρια, σύγχρονα βιβλία και αναλυτικά προγράμματα.

Το Δ.Σ.

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα