ΕΛΜΕ

Παράσταση Διαμαρτυρίας μαθητών εσπερινών

12/05/2021 - 21:20

Αντίστοιχη ανακοίνωση υπογράφουν οι ΕΛΜΕ: Πειραιά, Κέρκυρας

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΩΝ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ

ΓΕ.Λ. ΚΑΙ ΕΠΑ.Λ. ΣΤΟ ΥΠΑΙΘ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 12/05/21

Η Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας στηρίζει τον αγώνα των μαθητών/τριών των Εσπερινών ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, ζητώντας την εξαίρεσή τους από την εξομοιωτική διάταξη του Ν. 4777/2021, που αφορά στην Ενιαία Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.) στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Σύμφωνα με τον εν λόγω νόμο, τροποποιούνται οι μέχρι τώρα ευνοϊκές ισχύουσες διατάξεις, που προέβλεπαν για τους/τις μαθητές/τριες των Εσπερινών Λυκείων διαφορετική ύλη, διαφορετικά θέματα και εξετάσεις και την εξασφάλιση του 1% των θέσεων των εισακτέων σε κάθε πανεπιστημιακό τμήμα. Οι αλλαγές αυτές που προωθεί το ΥΠΑΙΘ συρρικνώνουν τις ελπίδες αυτών των νέων για ένα καλύτερο μέλλον. Τα Εσπερινά ΓΕΛ και ΕΠΑΛ αποτελούν, εδώ και πολλές δεκαετίες, ουσιαστικό στήριγμα για όσους δεν κατόρθωσαν για οικογενεικούς, κοινωνικούς και οικονομικούς λόγους, να ολοκληρώσουν τη λυκειακή εκπαίδευσή τους, παρέχοντάς τους μια "δεύτερη ευκαιρία", έχοντας ακόμα και τη δυνατότητα συνέχισης των σπουδών τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. 

Αντί λοιπόν το υπουργείο να μεριμνήσει για την παροχή ίσων ευκαιριών στους προερχόμενους από τα ασθενέστερα οικονομικά και κοινωνικά στρώματα πολίτες, αποφασίζει τώρα να δράσει "τιμωρητικά".

Όπως εύκολα μπορεί να αντιληφθεί ο καθένας, είναι φύσει αδύνατον οι μαθητές που έχουν επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις, που παρακολουθούν μαθήματα σε δύσκολες συνθήκες τις βραδινές ώρες, μην έχοντας χρόνο μελέτης ή προετοιμασίας στα φροντιστήρια, να μπορέσουν να ανταγωνιστούν τους μαθητές των ημερήσιων σχολείων. Καλούνται λοιπόν να δώσουν μια μάχη όχι με ίσους, αλλά με άνισους όρους.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, καλούμε το ΥΠΑΙΘ να ανακαλέσει τις αλλαγές που προωθήθηκαν με τον Ν. 4777/2021 και να εξαιρέσει τους μαθητές των Εσπερινών ΓΕΛ και ΕΠΑΛ από την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, αμβλύνοντας έτσι, όπως οφείλει, τις κοινωνικές ανισότητες και παρέχοντας σε όλους τους πολίτες ανεξαιρέτως ίσες ευκαιρίες στη δωρεάν δημόσια εκπαίδευση.

Το Δ.Σ. της Γ΄ ΕΛΜΕ προκυρήσσει τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας 18:30-21:30 την Τετάρτη 12/05/21 για τους εκπαιδευτικούς του 3ου Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Ν. Φιλαδέλφειας προκειμένου να παρευρεθούν στην παράσταση διαμαρτυρίας των μαθητών των Εσπερινών ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. στο ΥΠΑΙΘ.

Το Δ.Σ.

 

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα