Α.Σ.Ε Ε΄ ΕΛΜΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ψάξε, ψάξε δεν θα το βρεις, το προεδρείο που ζητείς!

23/09/2020 - 23:54

Ψάξε, ψάξε δεν θα το βρεις, το προεδρείο που ζητείς

Πάνω από 100 κενά ακάλυπτα παρά τη δεύτερη φάση, τραγικές ελλείψεις σε κτήρια και υποδομές, συνάδελφοι αναπληρωτές να ψάχνουν εδώ και μέρες σε πόσα σχολεία θα κάτσει η μπίλια και την ίδια στιγμή είναι φανερό ότι σε κάθε σχολείο που ξεσπά κρούσμα δεν υπάρχει πρόβλεψη για τεστ, ιχνηλάτηση, για σύγχρονα προληπτικά μέτρα. Στη συνάντηση που είχε η ΕΛΜΕ με τον ΔΔΕ τέθηκαν όλα τα θέματα που προβληματίζουν τους συναδέλφους, όλες οι αγωνίες που έχουν (συνάδελφος σε σχολείο της περιοχής μας ήδη νοσηλεύεται με κορωναϊό σε νοσοκομείο).

Οι απαντήσεις που πήραμε από το ΔΔΕ έδειξαν ότι άλλαξε το πρόσωπο, αλλά δεν άλλαξε η εφαρμοζόμενη πολιτική. Μας κάλεσε να είμαστε όλοι μαζί, ακούσαμε τα γνωστά ότι αυτή είναι κεντρική πολιτική.  Δεν υπήρξε καμία δέσμευση, έστω υπόσχεση ακόμα και για πρακτικά ζητήματα, αντιμετώπιση κρούσματος, καθαριότητα, συμμετοχή του ΠΥΣΔΕ  σε όλες τις τοποθετήσεις των αναπληρωτών, σπάσιμο φορτωμένων τμημάτων.

Δεν μας κάνει εντύπωση το «χαλαρό» πνεύμα του για την ανάληψη πιο συγκεκριμένων ευθυνών και πρωτοβουλιών. Έτσι και αλλιώς τα 4 από τα εκλεγμένα 7 μέλη του ΔΣ δεν έκαναν καν τον κόπο να παρευρεθούν στην αποφασισμένη από την ΕΛΜΕ συνάντηση. Οι δυο παρατάξεις που αποτελούν την πλειοψηφία της ΕΛΜΕ (ΠΕΚ και ΔΑΚΕ), αυτές που αντικειμενικά φέρουν την ευθύνη των αποφάσεων έκαναν lock down στις ανάγκες των συναδέλφων, ανάβοντας το πράσινο φως στήριξης των κυβερνητικών μέτρων.

Τι και αν χιονίζει και αν βρέχει η ΠΕΚ και η ΔΑΚΕ της ΕΛΜΕ απέχει…

Κλείνουν το μάτι σε μια κυβέρνηση που τρομοκρατεί μαθητές που κινητοποιούνται σε δεκάδες σχολεία, που φέρνει τις τρίμηνες συμβάσεις των αναπληρωτών και σχεδιάζει να βάλει την κάμερα μέσα στις τάξεις. Κατέθεσε στα όργανα της ΕΕ το σχέδιο Πισσαρίδη ως προϋπόθεση για να πάρει  70 δις  ευρώ, το οποίο θεσμοθετεί νέα Μνημόνια (πλειστηριασμοί, ιδιωτικοποίηση επικουρικού, τηλεργασία, απλήρωτες υπερωρίες κα). Με σχέδιο η κυβέρνηση υποβαθμίζει την παιδεία, στερεί ουσιαστικές δομές και προσωπικό από την εκπαιδευτική κοινότητα, γιατί το κεφαλαίο δεν έχει την πολυτέλεια να καθυστερήσει ούτε λεπτό το ξήλωμα από το πουκάμισο των δικαιωμάτων μας.

Απευθυνόμαστε σε κάθε συνάδελφο που αγωνιά, σε κάθε συνάδελφο που στήριξε αυτές τις δυνάμεις με την ψήφο του, και του ζητάμε να αναρωτηθεί αν βλέπει στο προεδρείο της ΕΛΜΕ το όργανο που θα τον αντιπροσωπεύσει στις δύσκολες καταστάσεις που ζούμε, αν θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα του, αν θα σταθεί στο πλευρό του την ώρα που η κυβέρνηση εξαπολύει επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα μας, στο περιεχόμενο του σχολείου.

Στις εκλογές που έρχονται για τα υπηρεσιακά συμβούλια να το πάρουμε το πράγμα αλλιώς, για αιρετούς που θα είναι πραγματικά τα μάτια και τα αυτιά των εργαζομένων, για σωματεία που πραγματικά έχουμε ανάγκη. Ψηφίζουμε την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών σε όλες τις εκλογικές μάχες Υπηρεσιακά συμβούλια, ΕΛΜΕ, συνέδριο ΟΛΜΕ για να έχουμε τη δική μας φωνή και όχι την ηχώ αντιλαϊκών κυβερνήσεων.

Στεκόμαστε δίπλα στους μαθητές μας, στο αυριανό συλλαλητήριο δίνουμε αγωνιστικό παρών.

Αντιστεκόμαστε στη προσπάθεια συκοφάντησης των αγώνων των μαθητών μας που εξελίσσεται αυτό το διάστημα. Δυναμώνουμε τη φωνή τους, ενώνουμε την δική μας για να ακουστούν πιο δυνατά τα δίκαια αιτήματα μας.

Συμμετέχουμε στη στάση εργασίας που κήρυξε η ΟΛΜΕ 11:00-14:00.

Όλοι στα Προπύλαια  τη Πέμπτη 24/09/20 στις 11:30πμ

23/09/2020

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα