ΣΕΠΕ "Γ. Σεφέρης", Σωματεία και Φορείς!

Σάββατο 13 Μαρτίου συγκέντρωση στη Ν. Ιωνία ενάντια στην κρατική βία και καταστολή!

12/03/2021 - 02:23

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΑΝΟΙΚΤΟ  ΚΑΛΕΣΜΑ   ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΦΟΡΕΩΝ

ΌΛΟΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 12.00  ΣΤΗΝ ΠΛ. ΣΗΜΗΡΙΩΤΗ ΣΤΗ ΝΕΑ  ΙΩΝΙΑ

Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ» καταδικάζει την κυβερνητική πολιτική ενοχοποίησης του λαού για την εξέλιξη της πανδημίας, η οποία εντείνεται πέρα από την καταστολή των κινητοποιήσεων  και με περιπολίες αστυνομικών σε γειτονιές και πλατείες, όπως πρόσφατα στη Νέα Σμύρνη με τον βίαιο τραυματισμό νεαρού περαστικού.

Τα περιστατικά βίας κατά των πολιτών, όπως αυτό της Νέας Σμύρνης, δεν είναι "μεμονωμένες περιπτώσεις" και ¨άτυχες στιγμές¨ που αντιμετωπίζονται με δηλώσεις για διερεύνηση και ΕΔΕ. Είναι αναπόσπαστο μέρος της κρατικής βίας και καταστολής απέναντι στον "εχθρό λαό" για να εθιστεί στην παρουσία των ομάδων της αστυνομίας στα πανεπιστήμια, στις πλατείες, στους δρόμους, στις γειτονιές, στις κοινωνικές εκδηλώσεις και λαϊκές διαμαρτυρίες με στόχο να υπομένει αδιαμαρτύρητα τις δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες χωρίς αντιδράσεις απέναντι στις αντιλαϊκές κυβερνητικές επιλογές.  

Τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν στη Νέα Σμύρνη, έξω από τον όγκο της μεγάλης συγκέντρωσης των σωματείων και των μαζικών φορέων,  με ευθύνη της κυβέρνησης και τη συνδρομή των μονάδων καταστολής και των "γνωστών αγνώστων", που είχε ως αποτέλεσμα τον απαράδεκτο τραυματισμό ενός αστυνομικού, δεν αθωώνουν την κυβέρνηση της ΝΔ από τις ευθύνες που έχει για το κλίμα αστυνομοκρατίας, δεν υποβαθμίζουν τις διεκδικήσεις των εργαζομένων, δεν θα συκοφαντήσουν τις λαϊκές κινητοποιήσεις ούτε θα δώσουν άλλοθι στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική.  

Η κυβέρνηση αντί να πάρει ουσιαστικά μέτρα για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και την επίταξη του ιδιωτικού τομέα, μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς και στα μέσα μεταφοράς, για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και των σχολών, δυναμώνει την κρατική καταστολή, βάζοντας στο στόχαστρο εργαζόμενους και νεολαία. Η προσπάθειά της να μας κλείσει το στόμα και να μας τρομοκρατήσει δε θα περάσει.

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 12:00 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΗΜΗΡΙΩΤΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟΥΣ  ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ  ΠΟΛΗΣ
Δίνουμε απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης με μαζική συμμετοχή

 (Τηρούμε τις αποστάσεις και όλα τα μέτρα ατομικής  προστασίας)

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                       Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ                                            ΝΤΙΑΝΑ  ΛΙΑΚΟΥ 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα