ΣΕΠΕ "Γ. Σεφέρης"

Σχετικά με τη σύνταξη του εσωτερικού κανονισμού

19/04/2021 - 09:16

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ

Μετά τη συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης με τη συντονίστρια των Ν/γων  και τις ερωτήσεις συναδέλφων που έχουν υποβληθεί στο Δ.Σ σχετικά με τη σύνταξη του εσωτερικού κανονισμού στα Νηπιαγωγεία, επισυνάπτουμε εκ νέου την απόφαση του Δ.Σ.

Επισημαίνουμε επιπλέον  ότι με πρόσφατο Δ.Τ, μετά από τη συνάντηση με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας, ενημερώσαμε όλους τους συναδέλφους ότι η ημερομηνία για τη σύνταξη των εσωτερικών κανονισμών ως τις 24/4 που απέστειλε η Δ/νση Π.Ε. Β΄Αθήνας δεν είναι δεσμευτική, εφόσον και στην Υ.Α δεν αναφέρεται καταληκτική ημερομηνία.

Η Υ.Α περιέχει προτάσεις που παραπέμπουν σε μοντέλα αυταρχικής παιδαγωγικής κατασταλτικού περιεχομένου και επιχειρεί να εφαρμόσει την αξιολόγηση, την οποία σύσσωμος ο κλάδος έχει απορρίψει με τη συμμετοχή του στην απεργία-αποχή από κάθε τέτοια διαδικασία. 

Καλούμε:

Α) Τους συναδέλφους, τους Δ/ντές και τις Προϊστάμενες να καταγγείλουν οποιαδήποτε πίεση τους ασκείται για την υποβολή των εσωτερικών κανονισμών.

Β) Τους Συλλόγους Διδασκόντων να μην λάβουν υπόψη τους τυχόν τηλεφωνικές  παροτρύνσεις για την επίσπευση  της σύνταξή τους. Ο εσωτερικός κανονισμός του κάθε σχολείου, αν υπάρχει, υποβάλλεται ο ίδιος κι αν όχι συντάσσεται με ένα κείμενο λιτό. Μόνο ο Σ.Δ. έχει την ευθύνη της σύνταξής του, ο οποίος  και γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ποιο είναι το αναγκαίο πλαίσιο λειτουργίας της κάθε σχολικής μονάδας.

Γ) Τους συναδέλφους να είναι επιφυλακτικοί απέναντι:

α) Σε υποδείξεις είτε προφορικές και είτε γραπτές, οι οποίες παραπέμπουν στα προαποφασισμένα αντιπαιδαγωγικά κείμενα του ΙΕΠ και της Διοίκησης

 β) Σε «ανεπίσημα» σχέδια εσωτερικής λειτουργίας της σχολικής μονάδας τα οποία μπορεί να υποδεικνύονται από κάποιον συντονιστή/στρια  για να «βοηθήσουν» στη σύνταξη των κανονισμών.

Τέτοιες υποδείξεις είναι εκ του πονηρού και οι συνάδελφοι να απορρίψουν, με την κάλυψη του Δ.Σ.,   τις όποιες  άνωθεν πιέσεις.

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ                                        ΝΤΙΑΝΑ  ΛΙΑΚΟΥ 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα