ΑΣΕ στη ΣΤ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας

ΣΤΟΠ στα σχέδια για περαιτέρω υποβάθμιση του σχολείου και του παιδαγωγικού μας ρόλου!

04/03/2021 - 11:13

Εσωτερική και Εξωτερική αξιολόγηση των σχολείων
ΣΤΟΠ στα σχέδια για την παραπέρα υποβάθμιση του σχολείου και την απαξίωση του παιδαγωγικού μας ρόλου!

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες συναδέλφους σε όλη την Ελλάδα, που παρά την προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησης από την κυβέρνηση και ορισμένα στελέχη εκπαίδευσης, συμμετέχουν μαζικά στην απεργία – αποχή από την «εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση» που αποφάσισαν ΔΟΕ,ΟΛΜΕ και η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών σωματείων!

Επίσης, χαιρετίζουμε τους συναδέλφους στη ΣΤ` ΕΛΜΕ Αθήνας που συμμετέχουν στην ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ από τη διαδικασία της αξιολόγησης (75% των συλλόγων διδασκόντων μέχρι
τώρα).

Χαιρετίζουμε όλους εκείνους τους συναδέλφους, που αντιλαμβανόμενοι την ένδεια της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΛΜΕ μας, επικοινώνησαν με τα εκλεγμένα μέλη της ΑΣΕ στο σωματείο και με συσκέψεις, συζητήσεις και παρεμβάσεις καταφέραμε να σπάσουμε τον φόβο και την υποταγή και να σταθούμε στο ύψος μας για την υπεράσπιση του σχολείου, των συναδέλφων και των μαθητών μας. Ξεπεράσαμε όλες τις αντιξοότητες, νιώθουμε υπερήφανοι, δυνατοί και ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!

Η προσπάθεια αυτή έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία αν αναλογιστούμε ότι στον αγώνα αυτό η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΛΜΕ στέκεται απέναντι στις διεκδικήσεις του κλάδου. Ο ίδιος ο πρόεδρος του ΔΣ επιχείρησε να τρομοκρατήσει και να εκφοβίσει τον Σύλλογο Διδασκόντων στο σχολείο του, λέγοντας πως «όποιος δεν ακολουθήσει το νόμο θα έχει κυρώσεις».

Επίσης, Διευθυντής σχολείου στην ΕΛΜΕ μας, κάλεσε ακόμα και τον Συντονιστή για να κάμψει τις αντιστάσεις των συναδέλφων, παρόλα αυτά σχεδόν σύσσωμος ο Σύλλογος του συγκεκριμένου σχολείου δεν συμμετέχει στην αξιολόγηση. Μπορείτε να αντιληφθείτε τo κλίμα που πήγαν να διαμορφώσουν, καθώς τρία μέλη του σωματείου στελεχώνουν το σημερινό ΠΥΣΔΕ και άλλες θέσεις αιρετών που προέκυψαν από τις ψευδο-εκλογές του Υπουργείου, γυρνώντας την πλάτη στην πάνδημη διαφωνία του κλάδου.

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους Διευθυντές και Διευθύντριες, που αψήφησαν τις απειλές της διοίκησης και συντάχθηκαν με τον κλάδο ή τουλάχιστον τήρησαν τις διαδικασίες χωρίς απειλές, προκειμένου να οδηγηθούν οι Σύλλογοι Διδασκόντων σε αποφάσεις.

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους αναπληρωτές που αψήφησαν τις απειλές και συνέβαλαν καθοριστικά στη μεγάλη αυτή απόφαση των σχολείων μας, δείχνοντας με παρρησία πως αποτελούν μέλη του Σωματείου με δύναμη και φωνή. Το προεδρείο της ΣΤ ΕΛΜΕ (ΔΑΚΕ) έκανε ό,τι μπορούσε για να τους τρομοκρατεί με ανήθικους τρόπους, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι αναπληρωτές είναι από τα πιο ευάλωτα τμήματα του κλάδου λόγω σύμβασης.

Όσα σχολεία πήραν απόφαση για απεργία- αποχή αυτό έγινε με μεγάλη πλειοψηφία, αλλά ακόμα και στα σχολεία που τελικά σχημάτισαν ομάδες, η απαρτία ήταν οριακή.

Επίσης, περιμένουμε ακόμη 4 σχολεία, που δεν έχουν ακόμα συνεδριάσει να ταχθούν μαζί μας και να ανεβάσουν ακόμη περισσότερο τα ποσοστά συμμετοχής στην Απεργία-Αποχή.

Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες, που ανήκουν στους Συλλόγους Διδασκόντων των σχολικών μονάδων, που δεν συμμετέχουν στην Απεργία-Αποχή, να το ξανασκεφτούν και να ταχθούν με τις διεκδικήσεις του κλάδου. Σας καλούμε να απευθυνθείτε στην ΑΣΕ της ΣΤ΄ ΕΛΜΕ και να επικοινωνήσετε μαζί μας με όποιον τρόπο σας διευκολύνει, για να συζητήσουμε και να απαντήσουμε στις ερωτήσεις σας. Κανείς δεν περισσεύει σε αυτή τη μάχη.

Τέλος, καταγγέλλουμε τη συμπεριφορά κάποιων Διευθυντών/ντριών, ως αντισυναδελφική και αυταρχική. Κάποιοι έφτασαν στο σημείο να φωνάζουν στους συναδέλφους πως δεν αναγνωρίζουν την ΟΛΜΕ και τον συνδικαλισμό στα σχολεία και να πετάνε τους συναδέλφους έξω από τις συνεδριάσεις, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που τους δίνει η τηλεσύσκεψη των Συλλόγων Διδασκόντων. Τέτοιες εικόνες δεν αρμόζουν σε διευθυντές, πολύ δε περισσότερο όταν απευθύνονται στους συναδέλφους τους, σε εκείνους που την επόμενη μέρα θα πρέπει να συνεργαστούν μαζί τους για να λειτουργήσει αρμονικά η σχολική μονάδα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα είναι:
Σύνολο Σχολείων στη ΣΤ` ΕΛΜΕ Αθήνας (23)
Απέχουν από τη διαδικασία της αξιολόγησης (14)
Σχολεία Ζωγράφου
1 ο Γυμνάσιο Ζωγράφου
1 ο Λύκειο Ζωγράφου
3 ο Λύκειο Ζωγράφου
5 ο Γυμνάσιο Ζωγράφου
5 ο Λύκειο Ζωγράφου
6 ο Γυμνάσιο Ζωγράφου
6 ο Λύκειο Ζωγράφου
ΕΠΑΛ Ζωγράφου
ΕΚ Ζωγράφου
Σχολεία Αθήνας
6 ο Γυμνάσιο Αθήνας
6 ο Λύκειο Αθήνας
7 ο Λύκειο Αθήνας
13 ο Γυμνάσιο Αθήνας
13 ο Λύκειο Αθήνας

Συμμετέχουν στη διαδικασία της αξιολόγησης (5)
Σχολεία Ζωγράφου
3 ο Γυμνάσιο Ζωγράφου
4 ο Γυμνάσιο Ζωγράφου
4 ο Λύκειο Ζωγράφου

Σχολεία Αθήνας
7 ο Γυμνάσιο Αθήνας (με οριακή πλειοψηφία)
3 ο Εσπερινό Λύκειο Αθήνας.

Συνεδριάζουν αυτή την εβδομάδα (4)
17 ο Γυμνάσιο Αθήνας,
17 ο Λύκειο Αθήνας,
3 ο Εσπερινό Γυμνάσιο Αθήνας.
10 ο ΕΠΑΛ Αθήνας.

Οι εκπαιδευτικοί για μια ακόμα φορά δώσαμε ηχηρή απάντηση στην κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας, που από τη μία κρατά κλειστά τα σχολεία και από την άλλη αξιοποιεί την πανδημία έτσι ώστε να ξεδιπλώνει μια άνευ προηγουμένου επίθεση στο δημόσιο σχολείο, τις συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες.

Οι εκπαιδευτικοί με τη συλλογική μας στάση απαντάμε στην κυβερνητική κοροϊδία και τον εμπαιγμό, δηλώνουμε την αποφασιστικότητά μας να μην επιτρέψουμε την παραπέρα υποβάθμιση των μορφωτικών και εργασιακών δικαιωμάτων. Δοκιμάζουμε την ανυπέρβλητη δύναμη του συλλογικού αγώνα, που έχει στο επίκεντρο τα σύγχρονα δικαιώματα της νέας γενιάς!

Σε αυτή τη μάχη δεν περισσεύει κανένας, τη δίνουμε όλοι μαζί, από τον συνάδελφο συμβασιούχο, που μπορεί να δουλεύει για πρώτη φόρα στην εκπαίδευση, μέχρι αυτόν που είναι έτοιμος να βγει στη σύνταξη.

Με επίκεντρο τον κάθε Σύλλογο Διδασκόντων, μπορούμε να τα καταφέρουμε και αυτή την φορά. Αποδείχθηκε ότι όταν σηκώνουμε το κεφάλι απέναντι σε οποιαδήποτε κυβέρνηση, που υποβαθμίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και χτυπάει τα εργασιακά μας δικαιώματα, έχουμε αποτελέσματα.

Αθήνα, 2 -03-2021

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα