ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. : ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ. ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.

17/11/2012 - 13:34

 

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης», καταδικάζει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο την προκλητική ενέργεια του Δ/ντη της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας να διενεργήσει ΕΔΕ ενάντια στους εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου και του 1ου και Νηπιαγωγείου Νυδρίου και να μετακινήσει την νηπιαγωγό σε άλλο σχολείο επειδή δεν άρεσε σε υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής στο νησί το περιεχόμενο του γιορτασμού της 28ης Οκτωβρίου.

 

Είναι πέρα για πέρα απαράδεκτο, στελέχη της εκπαίδευσης που έχουν την ευθύνη της καθοδήγησης του εκπαιδευτικού έργου, να δίνουν περιθώρια για οποιαδήποτε παρέμβαση στους φασίστες της Χρυσής Αυγής στα σχολεία. Στους  υπερασπιστές  του ναζισμού και του φασισμού που αιματοκύλησαν το λαό μας – και όχι μόνο -  κατά το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτών που σπέρνουν το μίσος ανάμεσα σε τμήματα των εργαζομένων, αναγορεύοντας ως εχθρό τον εργάτη που έχει άλλο χρώμα και άλλη θρησκεία, προκειμένου να «βγουν λάδι» οι κεφαλαιοκράτες  ανεξαρτήτου εθνικότητας, θρησκείας και χρώματος. 

 

Οι σημερινοί φασίστες - εθνικιστές της Χρυσής Αυγής, πολιτικοί απόγονοι όλων αυτών που δρούσαν σε ανοιχτή συνεργασία με τους Γερμανούς, ενάντια στους Έλληνες αγωνιστές, δεν έχουν καμιά δουλειά στον εορτασμό του αντιφασιστικού αγώνα του λαού μας. Όπως τότε, έτσι και τώρα η Χρυσή Αυγή στηρίζει με νύχια και με δόντια το σάπιο καπιταλιστικό – εκμεταλλευτικό σύστημα. Κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να υποστηρίξει τα κέρδη της εργοδοσίας. Έχουν στήσει ακόμη και δουλεμπορικά γραφεία, για να εμπορεύονται εργαζόμενους με τους εργοδότες.

Όποιος τους ανέχεται, γίνεται συνυπεύθυνος στις εγκληματικές τους πράξεις και πολύ περισσότερο εκείνοι που ικανοποιούν τις προτροπές τους.

Μεγάλες είναι οι ευθύνες της πλειοψηφίας του ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) η οποία για να πάρει ξεκάθαρη θέση καταδίκης της προκλητικής ενέργειας του Δ/ντη της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης,  έπρεπε να περάσουν δυο βδομάδες.

 

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ. ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ, ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ, ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΣΟΥΝ, ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΝΑΖΙΣΤΩΝ.


Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, το λαό

Να μην επιτρέψουν σε κανέναν φασίστα, σε κανένα μηχανισμό του συστήματος, να χύσει το δηλητήριο του φασισμού και του ρατσισμού στα σχολεία και στην κοινωνία. Να απομονώσουν τους τιμητές  των Ναζί και τους υποστηρικτές τους.

Να πάρουν θέση ενάντια στις πολιτικές που ακυρώνουν τον παιδαγωγικό ρόλο του εκπαιδευτικού και τον βλέπουν σαν πειθήνιο προωθητή δεξιοτήτων και μεσάζοντα των ιδιωτικών συμφερόντων!

Να μην επιτρέψουν οποιαδήποτε διάκριση ή διαχωρισμό των μαθητών και των εργαζόμενων με βάση τη χώρα καταγωγής, το θρήσκευμα ή το χρώμα του δέρματος. Αντίθετα, να πρωτοστατήσουν, ώστε όλοι οι εργαζόμενοι να έχουν ίδια δικαιώματα στη δουλειά, στην Παιδεία, στην Υγεία, στην Πρόνοια.

Απαιτούμε να σταματήσει τώρα η διαδικασία των ΕΔΕ κατά συναδέλφων, να επανέλθει η νηπιαγωγός στη θέση του και να διαγραφεί από το Σύλλογο ο Δ/ντης που τις προώθησε.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΒΟΣ. ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ.

Αγώνας για ένα κίνημα ισχυρό, ταξικό, που θα ενώνει όλα τα λαϊκά στρώματα, στον αγώνα για την ικανοποίηση των αναγκών τους, στην σύγκρουση με τα μονοπώλια και την Ε.Ε. Μόνο ένα τέτοιο κίνημα μπορεί να αποτελέσει το αντίπαλο δέος στα λογής - λογής φασιστοειδή. Μόνο έτσι θα βάλουμε φρένο, θα σταματήσουμε, θα ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική που καταρακώνει τη ζωή μας και συμβάλλει, με τον τρόπο της στην εκκόλαψη του «αυγού του φιδιού.

Για το Δ.Σ.

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα