Α΄ Β΄ Γ΄ Δ΄ Ε΄ ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ : Καταγγελία κατά της Χρυσής Αυγής

14/11/2012 - 22:52

 

Τα Δ.Σ. των Α Β  Γ Δ Ε ΕΛΜΕ -Θ καταγγέλλουν την επίθεση μελών της  Χρυσής Αυγής σε μέλη της ΚΝΕ και του μαθητικού κινήματος έξω από το ΕΠΑΛ Λαγκαδά όπου καλούσαν τους μαθητές να συμμετάσχουν στην απεργία και στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνταν στις 7 Νοεμβρίου. Ομάδα  φασιστοειδών με επικεφαλής γνωστά στελέχη της Χρυσής Αυγής από την περιοχή, αρχικά με βρισιές και απειλές επιχείρησαν να τρομοκρατήσουν και να διώξουν  τους αγωνιστές μαθητές. Όχι μόνο έβρισαν τους μαθητές αλλά τους επιτέθηκαν με ρόπαλα, απειλώντας τους ότι θα τους σκοτώσουν, αν εμφανιστούν ξανά έξω από το σχολείο.

Σε βοήθεια των μελών της ΚΝΕ και μελών του μαθητικού κινήματος  έσπευσαν απεργοί εργάτες από την ΑΓΝΟ στο Λαγκαδά, που συμμετείχαν στην περιφρούρηση της απεργίας στο εργοστάσιο. Τα μέλη της Χρυσής Αυγής  επιτέθηκαν με δολοφονικές διαθέσεις και εναντίον τους. Το δολοφονικό χέρι της Χρυσής Αυγής όμως πήρε την κατάλληλη απάντηση, τσακίστηκε από τους απεργούς εργάτες, οι οποίοι κατάφεραν και πήραν από τους μπράβους της Χρυσής Αυγής τα ρόπαλα, δύο ξύλινα και ένα μηχανικό, παρότι αυτοί έβγαλαν μαχαίρια.

Από την επίθεση της Χρυσής Αυγής  τραυματίστηκαν ένας απεργός εργάτης της ΑΓΝΟ και ένας νεολαίος της ΚΝΕ, ο οποίος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης με τραύματα στο κεφάλι.

Η Χρυσή Αυγή με τις τραμπούκικες ενέργειές της  αποκαλύπτει  το πραγματικό της πρόσωπο. Είναι ένας ύπουλος αντικομμουνιστικός και τρομοκρατικός μηχανισμός, που στηρίζεται από το σύστημα και χρησιμοποιείται ενάντια στο εργατικό λαϊκό κίνημα και στους νέους που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους ενάντια στην ΕΕ και τους εκμεταλλευτές καπιταλιστές. Είναι η ναζιστική οργάνωση της εποχής μας.

Τα Δ.Σ. των Α, Β, Γ, Δ, Ε ΕΛΜΕ-Θ απευθύνονται στους εργαζόμενους, και ιδιαίτερα στον εκπαιδευτικό κόσμο, και τους καλούν  να  καταγγείλουν  την επίθεση της οργάνωσης της Χρυσής Αυγής εναντίων των μελών της ΚΝΕ και μελών του μαθητικού κινήματος. Καλούμε τους καθηγητές, τους μαθητές και τους γονείς, μαζικά να συμμετέχουν στο κίνημα και τους αγώνες, για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ,  και άμεσα να  αντιπαρατίθενται με τις φασιστικές ιδέες και τραμπούκικες πρακτικές και τον γενικευμένο αυταρχισμό της τρικομματικής κυβέρνησης, επίσης να πάρουν επάνω τους την υπόθεση της υπεράσπισης των δημοκρατικών κατακτήσεων και του δικαιώματος της ελεύθερης έκφρασης και διάδοσης των ιδεών και να αποκαλύψουν πλατιά  στους εργαζόμενους και τη νεολαία το αντιδραστικό και φασιστικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής.

 

Για τα Δ. Σ. οι πρόεδροι

 

        Α΄ ΕΛΜΕ               Β΄ ΕΛΜΕ             Γ΄ ΕΛΜΕ             Δ΄ ΕΛΜΕ                Ε΄ ΕΛΜΕ

 

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα