ΕΛΜΕ Ζακύνθου

Υπόμνημα της ΕΛΜΕΖ προς υο Δημοτικό Συμβούλιο Ζακύνθου και το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων για τα προβλήματα στέγασης των εκπαιδευτικών

06/09/2022 - 17:45

Υπόμνημα της ΕΛΜΕΖ προς το Δημοτικό Συμβούλιο Ζακύνθου και
το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων για τα προβλήματα στέγασης των εκπαιδευτικών στη Ζάκυνθο

Αξιότιμε κ. πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου Ζακύνθου/ κ. πρόεδρε του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων

Κυρίες και κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι/ περιφερειακοί σύμβουλοι,

είναι γνωστό ότι σημαντικός αριθμός εκπαιδευτικών, μονίμων και αναπληρωτών, που υπηρετούν στα σχολεία του νησιού προέρχονται από άλλες περιοχές της Ελλάδας. Ανάμεσα στις σημαντικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν (συχνές και κοστοβόρες μετακινήσεις για να επανασυνδεθούν με τις /τους συζύγους τους και τα παιδιά τους, υπηρεσία ακόμα και σε τέσσερα σχολεία, χωρίς κάλυψη των εξόδων μετακίνησής τους) συναντούν εξαιρετικά μεγάλες δυσκολίες στο ζήτημα της στέγασης.

Ιδιαίτερα φέτος, μεγάλος αριθμός νεοδιόριστων εκπαιδευτικών (100 για την Α/θμια και 30 για τη Β/θμια) θα αφιχθούν στο νησί για να αναλάβουν υπηρεσία περί τα τέλη του Αυγούστου και θα πρέπει να βρίσκονται στα σχολεία τοποθέτησής τους την 1 η Σεπτέμβρη. Όπως είναι κατανοητό, το πρόβλημα της στέγης θα είναι εξαιρετικά οξυμμένο φέτος, δεδομένου ότι μεγάλος αριθμός καταλυμάτων διατίθεται προς ενοικίαση σε τουρίστες. Η αδυναμία εύρεσης κατοικίας σε συνδυασμό με το υψηλότατα ενοίκια και το χαμηλό μισθό (ένας νεοδιόριστος παίρνει κάτω από 900 ευρώ) μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε παραιτήσεις εκπαιδευτικών, όπως άλλωστε είδαμε να συμβαίνει τα προηγούμενα χρόνια σε νησιά του Αιγαίου.

Τα ΔΣ της ΕΛΜΕΖ καλεί το Δημοτικό Συμβούλιο Ζακύνθου και το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων να δώσουν λύση στο πρόβλημα παραχωρώντας χώρους στέγασης στους συναδέλφους (πχ οικοτροφείο στο χώρο του Μουσικού Σχολείου) και προωθώντας μονιμότερες λύσεις για τη στέγαση των εκπαιδευτικών (πχ ανακατασκευή και διαμόρφωση του χώρου του παλιού Νοσοκομείου Ζακύνθου), δεδομένου ότι ο πολύ χαμηλός μισθός τους σε συνδυασμό με τον καλπάζοντα πληθωρισμό και την εκτόξευση του κόστους των εισιτηρίων των
πλοίων της γραμμής και των καυσίμων καθιστούν εξαιρετικά δυσχερή τη διαβίωση των εκπαιδευτικών στο νησί.

Ζητάμε τη συζήτηση του θέματος σε προσεχή συνεδρίαση των αντίστοιχων οργάνων (Δημοτικού Συμβουλίου και Περιφερειακού Συμβουλίου) και την παρουσία του σωματείου μας σε αυτές τις συνεδριάσεις.

Με εκτίμηση,
το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ζακύνθου

Το ΔΣ

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα