ΠΔΕ Δ' Αθήνας: Υπηρεσιακή αστοχία με "θύματα" μαθητές/τριες και δασκάλους/ες αλλά... όλα μέλι γάλα

you had one job

Αδιανόητα σκηνικά ζήσαμε για ακόμα μία μέρα στον ... παραμυθένιο χώρο της εκπαίδευσης, με τη σκυτάλη να την παίρνει αυτή τη φορά η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Δ' Αθήνας, η οποία κυριολεκτικά είχε να κάνει μία, και μόνο μία, δουλειά. Να δηλώσει σωστά τα -κουτσουρέμενα- κενά των σχολείων της στο ΥΠΑΙΘΑ, πριν τη Β' φάση πρόσληψης αναπληρωτών/τριών!

Κι όμως, φέτος είδαμε να συμβαίνει κι αυτό! Ξέχασαν, λέει, να δηλώσουν "εκ παραδρομής" τα κενά της Γενικής Αγωγής (!) και για αυτό χιλιάδες συνάδελφοι και συναδέλφισσες είδαν 0 (μηδέν) προσλήψεις στη συγκεκριμένη περιοχή κατά την ανακοίνωση των ονομάτων της Β' φάσης! Τουλάχιστον θυμήθηκαν να δηλώσουν τα κενά στην Ειδική Αγωγή! Πάλι καλά να λέμε δηλαδή! 

Και το ακόμα πιο απίστευτο είναι ότι όλα αυτά έγιναν γνωστά με επίσημο έγγραφο που κυκλοφόρησε η ίδια η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης,  με την υπογραφή της Διευθύντριας Εκπαίδευσης κ. Χρυσάνθης Ίκκου, αναλαμβάνοντας μάλιστα την ευθύνη (!) για τη συγκεκριμένη "υπηρεσιακή αστοχία", όπως η ίδια την χαρακτήρισε! Είναι πραγματικά αδιανόητη η παραδοχή της ΔΠΕ με αυτό το ... απλό "δεν καταχωρίστηκαν"!

Έτσι μάθαμε ότι όταν μια ολόκληρη ΔΠΕ ξεχνάει να δηλώσει τα κενά στα σχολεία της, με αποτέλεσμα τόσοι και τόσοι μαθητές να μένουν για ακόμα έναν μήνα -τουλάχιστον- χωρίς δάσκαλο-α και τόσοι και τόσοι συνάδελφοι/ισσες να μένουν εκτός δουλειάς ή να βρίσκονται σε χαμηλότερη περιοχή προτίμησης, αποτελεί απλά αστοχία και λάθος, ενώ όταν εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν τα κενά και τις ελλείψεις, και ζητούν την άμεση κάλυψή τους, τότε αυτό αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα. Αυτό είναι το ... επιτελικό τους κράτος, που δεν μπορεί να λύσει ακόμα και απλά ζητήματα, τελικά.

Ο πρόεδρος του ΔΣ της ΔΟΕ, Νίκος Βουρδουμπάς, από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το θέμα, επικοινώνησε με την ίδια τη Διευθύντρια Εκπαίδευσης απαιτώντας να γίνει άμεσα συμπληρωματική φάση και να βρει η Διεύθυνση τρόπο να "θεραπεύσει" τις αδικίες που η ίδια δημιούργησε. Αντίστοιχη παρέμβαση έκαναν και οι Σύλλογοι ΠΕ της Δ' Αθήνας.