🔹 Σοκαρίστηκαν γνωστοί και μη εξαιρετέοι συνδικαλιστές των κυβερνητικών παρατάξεων από την κατάθεση υποψηφιοτήτων της ΑΣΕ για τις εκλογές στα Υπηρεσιακά Συμβούλια των εκπαιδευτικών.
🔸 Χαράμισαν για μέρες κακόγουστες ΑΙ αφίσες, που δεν έβγαζαν ούτε νόημα, στηλιτεύοντας τάχα την «κωλοτούμπα» για τη συμμετοχή στην ηλεκτρονική κάλπη, την οποία η ΑΣΕ καταγγέλλει εδώ και χρόνια — και σωστά. Γιατί δεν έπρεπε και δεν πρέπει καμία κυβέρνηση να καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο θα εκλέγουμε τους εκπροσώπους μας.
🔻 Χλώμιασαν από την αγωνία μήπως και χαθεί το παραγοντιλίκι και οι υποκλίσεις της πλειοψηφίας των αιρετών τους σε ΥΠΑΙΘΑ και διοικήσεις!
Ναι, αυτών που για χρόνια δεν τους είδε κανείς σε καμία κινητοποίηση του κλάδου, που δεν έβγαλαν ούτε μία καταγγελία για την αντιεκπαιδευτική πολιτική που εφάρμοζαν οι ΔΙΠΕ, μέσω και των ΠΥΣΠΕ.
🔹 Είναι οι ίδιοι και οι παρατάξεις τους που έστρωσαν το χαλί στην κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘΑ, όταν μόνο στην εκπαίδευση επιβλήθηκε η ηλεκτρονική κάλπη. Διευκόλυναν με κάθε τρόπο την κυβέρνηση, το ΥΠΑΙΘΑ, τις ΔΙΠΕ. Και περίμεναν να τους «κοιτάμε» στα μάτια και να τους αφήνουμε στην «ησυχία» τους.
⚠️ Λοιπόν, απλά θα τα πούμε:
🔴 Το δάχτυλο σε εμάς, που δώσαμε ενιαία και παντού τη μάχη — με κόστος — για να μην περάσει η επιβολή του τρόπου εκλογής των εκπροσώπων μας στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, δεν μπορεί να μας το κουνάει κανείς που στήριξε αυτή την πολιτική με χέρια και με πόδια.
🔸 Το έχουμε πει ξανά και θα το ξαναπούμε: αν περιμένουν από εμάς να καταγγέλλουμε απλά, ανέξοδα, και να τους αφήνουμε ανενόχλητους να κάνουν τις «δουλίτσες» τους, ήρθε η ώρα να το ξεχάσουν!
🔥 Ήρθε η στιγμή να μπει ξανά στην κουβέντα η πραγματική στάση και ο ρόλος του αιρετού μέσα στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.
➡️ Που είναι και που πρέπει να είναι:
🗣️ Η πραγματική «φωνή», το «αυτί» και το «μάτι» του κλάδου. Να ενημερώνει τον κλάδο, να βρίσκεται κοντά στα σωματεία και τις διεκδικήσεις τους και να μην είναι χειροκροτητής της κυβέρνησης και της διοίκησης.
⚡ Ήρθε η στιγμή να δυσκολέψουμε ακόμα περισσότερο την κυβέρνηση και τα στηρίγματά της, γιατί αυτό ήταν και είναι το κριτήριο για εμάς σε κάθε περίπτωση.
🔹 Όσο για τις ηλεκτρονικές εκλογές, μια κουβέντα.
➡️ Προφανώς και ισχύουν όσα έχουμε καταγγείλει και έχουμε πει. Έχουν επιβεβαιωθεί από τη ζωή μέχρι κεραίας! Δεν αλλάζει η θέση μας για δια ζώσης διαδικασίες και εκλογές.
🔸 Όπου όμως και όποτε «στήνονται» αυτές οι «κάλπες», χωρίς να μπορούμε τελικά εμείς να καθορίσουμε τον τρόπο διεξαγωγής, θα επιλέγουμε να δίνουμε τη μάχη. Δεν θα παραδώσουμε κανένα μετερίζι διεκδίκησης και αγώνα αμαχητί. Αυτή τη στιγμή, το ρήγμα στο κυβερνητικό μπλοκ και μέσα στα ΥΣ είναι προϋπόθεση για να δυναμώσει η προσπάθεια για να επανέλθουν οι δια ζώσης εκλογές.
✊ Έχουμε μπροστά μας μεγάλες μάχες να δώσουμε, για να δουλεύουμε και να ζούμε με αξιοπρέπεια το επόμενο διάστημα.
🚩 Να οργανώσουμε κλαδική απεργία, να αντεπιτεθούμε στα δύσκολα που μας περιμένουν, να σταθούμε όρθιοι και διεκδικητικοί στην πολιτική της πολεμικής προετοιμασίας, των «κοφτών», των περιορισμών των αναγκών μας. Μέσα στα σχολεία και στους δρόμους, παντού, μαζί με όλους τους εργαζόμενους.
⚠️ ΥΓ. Όσο για κάποιες «διχασμένες προσωπικότητες» που καταγγέλλουν πάλι την ΑΣΕ, αντί να κοιτάξουν τις μούρες τους στον καθρέφτη — τα ίδια έκαναν και το 2024, όταν συμμετείχαν «απέχοντας» σε μια σειρά περιοχές στις εκλογές — τους αφήνουμε στην κρίση και στη χλεύη του κλάδου.