Α΄ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:Καταγγελία για το ΠΥΣΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης

14/08/2019 - 17:04

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΠΥΣΔΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΙΩΝ

Με την έναρξη της διαδικασίας υπηρεσιακών μεταβολών άρχισαν και πάλι οι αυθαιρεσίες του ΠΥΣΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Ως ΕΛΜΕ έχουμε προβεί σε αλλεπάλληλες καταγγελίες για τη λειτουργία του συγκεκριμένου ΠΥΣΔΕ. Δυστυχώς, φαίνεται ότι κανενός το αφτί δεν ιδρώνει! Ούτε του ίδιου του ΠΥΣΔΕ, αλλά ούτε και των προϊσταμένων οργάνων διοίκησης!

Αυτή τη φορά σε σχολείο της Α΄ ΕΛΜΕ, συγκεκριμένα στο 7ο ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης, πλεόνασμα 14 (!) ωρών φιλολόγου, που δόθηκε από το σχολείο, αγνοήθηκε από το ΠΥΣΔΕ. Αποτέλεσμα να μην κριθεί οργανικά υπεράριθμη φιλόλογος του σχολείου, που κάθε χρόνο είναι λειτουργικά υπεράριθμη,  ώστε να μπορέσει να αξιοποιήσει την ευνοϊκή νομοθεσία για την υπεραριθμία.

Την ίδια στιγμή, αγνοήθηκαν εντελώς οι προτάσεις του σχολείου, το οποίο προφανώς έχει όλα τα επικαιροποιημένα στοιχεία αλλά και γνωρίζει καλύτερα την πραγματική εικόνα, σε σχέση με τις υπεραριθμίες στον κλάδο των Γεωπόνων.

Εύλογα αναρωτιέται κανείς: μήπως το ΠΥΣΔΕ προορίζει για συγκεκριμένους τις ευνοϊκές ρυθμίσεις και όχι για όλους;

Γενικότερα υπάρχει σοβαρό ζήτημα σε σχέση και με άλλα σχολεία. Το ΠΥΣΔΕ αποφάσισε τις ονομαστικές υπεραριθμίες με βάση τα στοιχεία του Μαρτίου, παρότι ζητήθηκαν εκ νέου πίνακες από τους διευθυντές τον Ιούλιο, αλλά και στοιχεία των ηλεκτρονικών εγγραφών που πραγματοποιήθηκαν. Η πρακτική που ακολουθούσαν τα ΠΥΣΔΕ για να αποφασίσουν για τις υπεραριθμίες ακολουθούσε τη λογική της εικόνας της περασμένης σχολικής χρονιάς προκειμένου να προβλέψουν την καινούργια γιατί δεν είχαν κάποιο άλλο στοιχείο. Όμως η νέα εγκύκλιος έλεγε να υπολογιστούν με τα πραγματικά δεδομένα που αφορούν την χρονιά 2019-20 και στάλθηκε οδηγία από τη ΔΔΕ να συνυπολογιστούν και τα εγκεκριμένα ολιγομελή, που δεν είναι αμελητέα ποσότητα, πράγμα το οποίο έγινε. Αυτό αναπροσάρμοσε την εικόνα των πινάκων και μετέβαλε συνθήκες.

Τελικά είναι γεγονός ότι η άποψη των σχολείων γράφτηκε στα παλιά παπούτσια ορισμένων.

Έτσι οι υπεραριθμίες κρίθηκαν, όχι σύμφωνα με το νόμο, αλλά με την αυθαίρετη γνώμη του ΠΥΣΔΕ. Το γεγονός αυτό οδήγησε σε πολλές ενστάσεις, που όμως στην πλειονότητά τους αγνοήθηκαν. Επειδή ακριβώς λήφθηκαν υπόψη λάθος (;) στοιχεία υπάρχει ο κίνδυνος να υπάρξουν πολλά λειτουργικά κενά το Σεπτέμβρη και ανορθόδοξη κατανομή των νέων οργανικών θέσεων, γεγονός που θα οδηγήσει σε νέες υπεραριθμίες. Να σημειωθεί ότι το ΠΥΣΔΕ συνεδρίασε χωρίς να συμβουλευτεί τους διευθυντές των σχολικών μονάδων για τις διαφορές που διαπίστωσε μεταξύ Μαρτίου και Ιουλίου, ενώ δεν δημοσιοποίησε πώς πραγματοποιήθηκαν οι υπηρεσιακές μεταβολές, ούτε βέβαια αιτιολόγησε τις αποφάσεις του.

  • Απαιτούμε το ΠΥΣΔΕ να σταματήσει επιτέλους να  παρανομεί και να αυθαιρετεί σε βάρος της πλειοψηφίας των συναδέλφων (και να ευνοεί ίσως κάποιους άλλους;)
  • Το ΠΥΣΔΕ να προβεί άμεσα σε επανόρθωση για το συγκεκριμένο πλεόνασμα φιλολόγου στο 7ο ΕΠΑΛ, καθώς και σε όλες τις αντίστοιχες περιπτώσεις
  • Κάποιος επιτέλους να βάλει φρένο στην αυθαιρεσία του ΠΥΣΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης
  • Καλούμε τους αιρετούς του κλάδου να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των συναδέλφων και να λειτουργούν στο ΠΥΣΔΕ ως αιρετοί του κλάδου και με βάση τις αποφάσεις του κλάδου
  • Καλούμε τους συναδέλφους να απευθύνονται στην ΕΛΜΕ για παρόμοια περιστατικά ώστε να υπάρξει συνολική αντίδραση και αντιμετώπιση.

.

                                                             Η Πρόεδρος                                                                       Ο Γραμματέας

Δέσποινα Δάσιου                                                                 Δημήτρης Καραμανλής

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα