Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Θεσ/νίκης: Ενημέρωση για την παράσταση διαμαρτυρίας στο ΠΥΣΔΕ Αν.Θεσσαλονίκης

21/08/2019 - 09:11

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 20 Αυγούστου  παράσταση διαμαρτυρίας της Α΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης στο ΠΥΣΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης, με παρουσία συναδέλφων και μελών του Δ.Σ.

Στην παράσταση διαμαρτυρίας ζητήθηκε να διορθωθούν αδικίες που έγιναν κατά τη διάρκεια της άρσης υπεραριθμίας και συγκεκριμένα να επανεξεταστούν οι περιπτώσεις που αφορούσαν σε συναδέλφισσες φιλόλογο και καθηγήτρια Φυτικής Παραγωγής του 7ου ΕΠΑΛ, χωρίς αυτό να προκαλέσει οποιαδήποτε καθυστέρηση στο χρονοδιάγραμμα εργασιών του ΠΥΣΔΕ.

Επίσης ζητήθηκε από το ΠΥΣΔΕ να λαμβάνει υπόψη του τα στοιχεία που στέλνουν οι σχολικές μονάδες αφού αυτές έχουν την πλήρη και γενική εικόνα.

Απαιτήσαμε από το ΠΥΣΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης, πριν προχωρήσει σε βελτιώσεις, υπηρεσιακές μεταβολές, αλλά και στην περίπτωση λειτουργικών υπεραριθμιών και λειτουργικών τοποθετήσεων, πρώτα να ανακοινώνονται όλα τα κενά όλων των ομάδων, ακόμα και των λίγων ωρών (1 ή 2) και μετά να ζητείται από τους συναδέλφους να συμπληρώσουν αίτηση τοποθέτησης.

Τέλος ζητήσαμε την διασφάλιση ισονομίας και δικαιοσύνης ώστε οι συνάδελφοι να μην χρειάζεται να ψάχνουν στα σχολεία μόνοι τους για διδακτικές ώρες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται ή να υπάρχουν μη απόλυτα διαφανείς διαδικασίες, αλλά να επιλέγονται με τα προβλεπόμενα κριτήρια τοποθέτησης (μόρια, κενά).

Συνολικά επίσης συζητήθηκε στις περιπτώσεις φιλολογικών κενών ΠΕ02 και γενικότερα αντίστοιχων περιπτώσεων σε άλλες ειδικότητες, να δίνονται αναλυτικά οι ώρες α΄ και β΄ ανάθεσης και όχι μόνο το γενικό κενό, εφόσον μπορούν να καλυφθούν από συναδέλφους και άλλων ειδικοτήτων.

Η Α΄ΕΛΜΕ αναγνωρίζει και σε παλαιότερες ανακοινώσεις της έχει επισημάνει το πρόβλημα έλλειψης επαρκούς προσωπικού στο ΠΥΣΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης, σε καμία περίπτωση όμως αυτό δεν πρέπει να αποτελεί αιτία αδικιών και αυθαιρεσιών προς τους συναδέλφους.

 

         

                         Η Πρόεδρος                                                                        Ο Γραμματέας

Δέσποινα Δάσιου                                                                Δημήτρης Καραμανλής

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα