Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Για την εξώδικη διαμαρτυρία προς την Α΄ΕΛΜΕ για το θέμα της Vresnet

18/06/2019 - 19:33

       Αντιμέτωπη βρίσκεται ξανά η Α΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης με τον εργοδότη Ηρακλή Μπάμζα, που αφού απέλυσε έγκυο εργαζόμενη, έχει στραφεί εναντίον οποιουδήποτε τόλμησε να στηλιτεύσει το γεγονός. Η Α΄ ΕΛΜΕ έχει «πληρώσει» την έκφραση αλληλεγγύης της με συλλήψεις μελών της και μήνυση σε όλο το ΔΣ. Αλλά δεν σταματάμε εδώ.

Αυτή τη φορά με εξώδικη διαμαρτυρία απαιτεί από την Α΄ΕΛΜΕ να αποσύρει τις τέσσερις ανακοινώνεις που έχουν προηγηθεί και  που καταγγέλλουν  τόσο την απόλυση της εγκύου όσο και την απαράδεκτη  συμπεριφορά του απέναντι σε όλους όσους καταγγέλλουν το συγκεκριμένο συμβάν.

Είναι αδιανόητο να μας συλλαμβάνουν, να μας στέλνουν στα δικαστήρια με εντολή του συγκεκριμένου εργοδότη και ο ίδιος να απαιτεί από το σωματείο να μη βγάλει ούτε μία ανακοίνωση για να καταγγείλει τα γεγονότα αυτά. Αυτό στρέφεται ευθέως κατά της ελευθερίας του λόγου και της συνδικαλιστικής δράσης.

    Δηλώνουμε ότι θα υπερασπιζόμαστε τα εργασιακά δικαιώματα  των συναδέλφων μας και το δικαίωμά μας ως σωματείο να καταγγέλλουμε οποιαδήποτε επίθεση εναντίον του, εναντίον των μελών του και εναντίον οποιουδήποτε εργαζόμενου αδικείται. Ο σκοπός του σωματείου μας είναι η προάσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων και στα πλαίσια της συνδικαλιστικής μας ελευθερίας εκφράσαμε την αλληλεγγύη μας η οποία δεν εξαντλείται στα στενά όρια του κλάδου των εκπαιδευτικών.

    Θα συνεχίσουμε να καταγγέλλουμε παραβιάσεις εργασιακών δικαιωμάτων και απολύσεις από εργοδότες, πολύ περισσότερο εγκύων εργαζομένων, και δηλώνουμε ότι δεν θα αποσύρουμε καμία από τις ανακοινώσεις μας. Ούτε φυσικά θα ζητήσουμε συγγνώμη ή θα απολογηθούμε γιατί πράξαμε το αυτονόητο. Επιμένουμε στις ανακοινώσεις της ΕΛΜΕ πολύ περισσότερο μετά την αναγνώριση και δικαστικά της αλήθειας όσων καταγγέλλουμε. 

Καλούμε το ΔΣ της ΟΛΜΕ και το συνέδριο να βγάλουν ψήφισμα συμπαράστασης στην Α' ΕΛΜΕ και ταυτόχρονα καταδίκης της δίωξης και της προσπάθειας παρεμπόδισης συνδικαλιστικής δράσης από την εργοδοσία της Vresnet.

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα