Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Πειραιά: Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το είδαμε κι αυτό!

02/11/2018 - 13:01

ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ... ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΚΙ ΑΥΤΟ!!!

ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΔΟΕ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ!

Άλλη μια φορά στο στόχαστρο η ΕΛΜΕ Πειραιά. Αυτή τη φορά από κρατικές και δικαστικές αρχές, με πρόσχημα μια ανυπόστατη καταγγελία (ακόμα δεν έχει δοθεί στην ΕΛΜΕ η δικογραφία, αλλά θα δοθεί και τότε θα φανεί ποιος είναι πίσω από αυτή την σκευωρία) για την υλική βοήθεια που χορηγεί η ΕΛΜΕ Πειραιά στα μέλη της, όπως προβλέπει άλλωστε το καταστατικό της (άρθρο 3, παράγραφος ζ). Η υλική στήριξη, η αλληλεγγύη, η αλληλοβοήθεια ανάμεσα στα μέλη ενός σωματείου γίνεται από όλα τα σωματεία, από την ίδρυσή τους τον προηγούμενο αιώνα!

Προκαλούν ωστόσο πολλά ερωτηματικά:

  1. Το γεγονός ότι η εισαγγελέας διαβίβασε στο ΣΔΟΕ την υπόθεση, με πρόσχημα μία εξόφθαλμα ανυπόστατη καταγγελία. Μάλιστα, δεν ζητήθηκε καν η άποψη της ΕΛΜΕ, ενώ για άλλες, πραγματικά σοβαρές καταγγελίες (φοροδιαφυγής, απάτης κ.α.), μπαίνουν συχνά-πυκνά στο αρχείο.
  2. Το ότι ΣΔΟΕ επιλέγει να κάνει «επίσκεψη» και την επόμενη μέρα έφοδο στα γραφεία της ΕΛΜΕ λίγες μέρες πριν τις εκογές, παρά το γεγονός ότι η εισαγγελική εντολή, σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε,  δόθηκε τουλάχιστον 2 μήνες πριν.
  3. Το γεγονός της αιφνιδιαστικής εφόδου και κατάσχεσης του υπολογιστή, με αστείες δικαιολογίες (ότι τάχα θα σβήνονταν επιβαρυντικά στοιχεία!), χωρίς την παρουσία μέλους Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, όταν την προηγούμενη μέρα είχε δώσει το ΣΔΟΕ διορία 10 ημερών για την προσκόμιση στοιχείων.

Πρόκειται για ωμή, αυταρχική παρέμβαση στα εσωτερικά του σωματείου μας. Πρόκειται για κίνηση εκφοβισμού και τρομοκράτησης που αφορά όλο το συνδικαλιστικό κίνημα.

Δηλώνουμε ότι δεν θα παραδώσουμε το όνομα κανενός μέλους μας, κανενός συναδέλφου στο ΣΔΟΕ, όπως ζητήθηκε αρχικά από το ΣΔΟΕ(μητρώα μελών, ποιοι πήραν υλική βοήθεια κ.α.).

Στη βάση αυτή, χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες συναδέλφους που πήραν μέρος στην κινητοποίηση της ΕΛΜΕ (1/11), αλλά και τα δεκάδες σωματεία που έβγαλαν ανακοινώσεις συμπαράστασης.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει τεράστιες πολιτικές ευθύνες. Όχι μόνο για το γενικότερο κλίμα τρομοκράτησης και περιορισμού της συνδικαλιστικής δράσης (βλέπε νόμο για το χτύπημα της Απεργίας), αλλά και για τις συγκεκριμένες ενέργειες του ΣΔΟΕ, που υπόκειται στον έλεγχό της. Την ίδια ώρα που αντιμετωπίζεται η ΕΛΜΕ Πειραιά σαν εγκληματική οργάνωση, η κυβέρνηση προχωρά σε νέες φοροαπαλλαγές στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, στους καναλάρχες, στα καζίνο κλπ...

Η ΕΛΜΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΚΡΥΨΕΙ, ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙ!

Η ΛΑΣΠΗ ΠΟΥ ΕΚΤΟΞΕΥΟΥΝ, ΘΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ!

Τα οικονομικά των συνδικάτων (και της ΕΛΜΕ Πειραιά) ελέχονται από τις διαδικασίες που προβλέπει το καταστατικό τους. Εκλέγεται εξελεγκτική επιτροπή, η οποία κάθε χρόνο παρουσιάζει απολογισμό που υπερψηφίζεται στην εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση. Κανένα μέλος της ΕΛΜΕ δεν έθεσε θέμα για τα οικονομικά του Σωματείου μας. Η Έκθεση αυτή είναι δημόσια και ανοιχτή σε κάθε συνάδελφο. Η περιορισμένη οικονομική ενίσχυση των μελών της ΕΛΜΕ  είναι καθόλα νόμιμη και σύμφωνη με το καταστατικό της ΕΛΜΕ.

Η ΕΛΜΕ Πειραιά δεν είναι επιχείρηση. Δεν έχει έσοδα παρά μόνο τα 5 ευρώ που κρατά κάθε χρόνο από το υστέρημα των συναδέλφων μας (τα άλλα 10 πάνε απευθείας στην ΟΛΜΕ). Δεν έχει έσοδα από εμπορικές δραστηριότητες, δεν απασχολεί υπαλλήλους, δεν νοικιάζει κτίριο, δεν εισπράττει κρατικό ή κοινοτικό χρήμα. Τα υποτιθέμενα δάνεια για τα οποία γίνεται λόγος, δεν ξεπερνούν συνολικά τα 1700 ευρώ το χρόνο, από τα οποία το μεγαλύτερο ποσοστό αφορά την ενίσχυση οικογενειών θανόντων συναδέλφων μας. Ψηφίζονται ομόφωνα από το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ και δόθηκαν σε όποιον απευθύνθηκε σε αυτή, χωρίς κανένα αποκλεισμό! Τι δουλειά λοιπόν έχει το ΣΔΟΕ, που έχει στην αρμοδιότητά του την οικονομική απιστία και το οικονομικό έγκλημα (ούτε καν τη φορολογική παράβαση);

Είναι προφανές ότι η επανειλημμένη στοχοποίηση της ΕΛΜΕ Πειραιά δεν είναι τυχαία. Η δράση της, με την καθοριστική συμβολή των δυνάμεων του  ΠΑΜΕ (πρώτη δύναμη), ενοχλεί την κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ (όπως ενοχλούσε και τις κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ), γιατί αντιπαλεύει σταθερά την αντιλαϊκή-αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, τις αυθαιρεσίες και τον αυταρχισμό της ΔΙΔΕ  Πειραιά, γιατί  στέκεται δίπλα σε κάθε συνάδελφο, γονιό, μαθητή μας! Το έργο το έχουμε ξαναδεί...

Ας προσέχουν όμως όσοι νομίζουν ότι θα βάλουμε την ουρά κάτω από τα σκέλια. Το επιχείρησαν πολλές φορές, με διάφορες εκδοχές και έφαγαν τα μούτρα τους...Οι συνάδελφοί μας έχουν και μνήμη και κριτήριο και θα τούς δώσουν ξανά την απάντηση που πρέπει. Όσον αφορά τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην ΕΛΜΕ Πειραιά, δηλώνουμε πως δεν θα φοβηθούμε, δεν θα κάνουμε πίσω, όπως τόσα και τόσα χρόνια! Αυτά (για την ώρα)...

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΑ  ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

Όλοι και όλες στην Απεργία στις 14 Νοέμβρη!

Πειραιάς, 1/11/2018

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα