Ανακοίνωση για το αποτέλεσμα των εκλογών του Σ.Ε.Π.Ε. Θήβας για αντιπροσώπους στην 88η Γ.Σ. της ΔΟΕ

20/05/2019 - 18:30

  Ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους που στήριξαν με την ψήφο τους την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών και την ανέδειξαν σε 2η δύναμη στις εκλογές του ΣΕΠΕ Θήβας για αντιπροσώπους στην 88η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ, εκλέγοντας για πρώτη φορά αντιπρόσωπο στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας. Ακόμη, ευχαριστούμε και όλους όσοι δεν έκαναν το βήμα, μας άκουσαν όμως, συζήτησαν μαζί μας και νιώθουν την ανάγκη να υπάρχει ένα κίνημα που θα συγκρούεται με την κυβερνητική πολιτική και θα διεκδικεί με βάση τις πραγματικές μας ανάγκες, χωρίς να μπαίνει στη λογική του μικρότερου κακού.

  Η άνοδος σε ψήφους και ποσοστό της ΑΣΕ  σε σχέση με τις αντίστοιχες εκλογές του 2017 (από 55 ψήφους πριν δύο χρόνια σε 88 φέτος) προβάλλει ακόμη πιο επιτακτικά την αναγκαιότητα να αλλάξει η Ομοσπονδία, να γίνει μια Ομοσπονδία μαχητική, που θα είναι πρωτοστάτης στους μικρούς και μεγάλους αγώνες του κλάδου  και συνολικά του εργατικού κινήματος, μια Ομοσπονδία στήριγμα των συναδέλφων και όχι στυλοβάτη της κυβέρνησης, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα.

  Το αποτέλεσμα αυτό, ιδιαίτερα σε ένα νομό όπως της Βοιωτίας που ένα πολύ μεγάλο μέρος των εκπαιδευτικών είναι αναπληρωτές, αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία, αναδεικνύοντας εντονότερα το αίτημα για μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των συμβασιούχων συναδέλφων, που κάθε χρόνο καλύπτουν τις πάγιες ανάγκες της εκπαίδευσης, αναπληρώνοντας τον εαυτό τους. Επιπλέον, η εκλογική ενίσχυση της ΑΣΕ δικαιώνει την πρωτοπόρα και συνεπή στάση που είχε στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του προηγούμενου χρόνου που κορυφώθηκαν τον Γενάρη του 2019, με αιχμή τα δικαιώματα των αναπληρωτών αλλά και σε κάθε άλλη μάχη.

  Παρά τη θετική αυτή εξέλιξη ο συσχετισμός δύναμης συνεχίζει να είναι αρνητικός, μιας και η πλειοψηφία των δυνάμεων που εξέλεξαν αντιπροσώπους από τον ΣΕΠΕ Θήβας για το Συνέδριο της Ομοσπονδίας ήταν πλήρως ευθυγραμμισμένη με την στάση της συνδικαλιστικής πλειοψηφίας της ΔΟΕ. Οι δυνάμεις αυτές στήριξαν την ηγεσία της ΔΟΕ που έβαλε πλάτη στην κυβερνητική πολιτική και στην καλύτερη των περιπτώσεων έπαιρνε αγωνιστικές αποφάσεις της τελευταίας στιγμής και αυτές λόγω πίεσης από τα κάτω.

  Συνάδελφοι, από εδώ και πέρα συνεχίζουμε μαχητικότερα για να διαμορφώσουμε τους όρους για ένα κίνημα που θα παλεύει αταλάντευτα για όλα όσα δικαιούμαστε, κόντρα σε αυτούς που θέλουν να μας καταδικάσουν να ζούμε με «ψίχουλα», γυρνώντας την πλάτη στον συμβιβασμένο κυβερνητικό συνδικαλισμό, με όποιο πρόσωπο κι αν εμφανίζεται.

Ταυτόχρονα, είναι σημαντικό να καταδικάσουμε με ενιαίο πολιτικό και συνδικαλιστικό κριτήριο την αντιλαϊκή πολιτική παντού! Στους Αγώνες, στα Σωματεία, στις Τοπικές και Περιφερειακές εκλογές, στις Ευρωεκλογές, όπου μας δοθεί η ευκαιρία!

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα