Α.Σ.Ε Βοιωτίας: Για τις μαθητικές κινητοποιήσεις

11/10/2018 - 18:01

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Βοιωτίας χαιρετίζει τον αγώνα των μαθητών του 2ου Λυκείου Θήβας, που  βρίσκονται σε κατάληψη από την Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018, διεκδικώντας  από το Υπουργείο Παιδείας.

  • Nα δημιουργήσει τέταρτο τμήμα στην Α΄ Λυκείου, η οποία  από την αρχή της σχολικής χρονιάς λειτουργεί με 3 τμήματα των 30 και 31 μαθητών
  • Nα μην κατετεθεί το νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο
  • Την βελτίωση των υλικοτεχνικών υποδομών του σχολείου.

Οι μαθητές μας έχουν δίκαια αιτήματα, ζητούν το αυτονόητο και γι’ αυτό έχουν κάθε λόγο να αγανακτούν και  να κινητοποιούνται, βάζοντας μπροστά τις σύγχρονες ανάγκες τους  για ένα σχολείο που θα τους μορφώνει και δεν θα τους εξοντώνει.

Χαιρετίζει επίσης τις κινητοποιήσεις τον γονέων του 2ου Λυκείου, οι οποίοι διεκδικούν στο πλευρό των μαθητών τη δημιουργία τέταρτου τμήματος στην Α΄ Λυκείου.

Οι μαθητές διαλέγουν το δρόμο του αγώνα και μας περιμένουν να σταθούμε δίπλα τους!

Η θέση των εκπαιδευτικών είναι στο πλευρό των μαθητών και των γονιών τους, που κι αυτοί βιώνουν την άσχημη πραγματικότητα του σημερινού ταξικού σχολείου. Ένας εκπαιδευτικός πρέπει να αισθάνεται περήφανος όταν οι μαθητές του αποφασίζουν να αγωνιστούν ενάντια σε αυτήν την πραγματικότητα. 

‘Oσο και αν η κυβέρνηση διαφημίζει την “κανονικότητα” στα σχολεία η κατάσταση είναι εκρηκτική από τα συσσωρευμένα προβλήματα. Σχολεία υποβιβάζονται με την πρώτη ευκαιρία, κλείνουν και συγχωνεύονται κάθε χρόνο ολιγομελή τμήματα σε ΕΠΑΛ και κατευθύνσεις σε Γενικά Λύκεια, ο αριθμός των μαθητών στα τμήματα Γυμνασίων και Λυκείων φτάνει στους 27, 28 και 30, αφού οι μορφωτικές ανάγκες των παιδιών αντιμετωπίζονται  ως κόστος που  πρέπει να συμπιεστεί.

Η προώθηση, του λεγόμενου "Νέου Λυκείου" - εξεταστικού κέντρου και του συστήματος πρόσβασης στην Ανώτατη Εκπαίδευση, σηματοδοτεί το χτίσιμο ενός ακόμα πιο σκληρού, ταξικού και ανταγωνιστικού σχολείου της αγοράς με διπλές πανελλαδικές εξετάσεις στο τέλος της Γ’ Λυκείου. Με τα νέα μέτρα,  τα φροντιστήρια και το άγχος μαθητών και γονιών όχι μόνο δεν θα μειωθούν, αλλά θα αυξηθούν, ενώ ταυτόχρονα η αναγκαία γενική μόρφωση θα σταματάει ουσιαστικά στη Α’ Λυκείου. Διαμορφώνεται ένα σχολείο μεγαλύτερης μονομέρειας και πρόωρης εξειδίκευσης σε  αποσπασματικά αντικείμενα, με προσανατολισμό καθαρά στην επιλογή σχολής αντί της ολόπλευρης μόρφωσης.

Σήμερα, υπάρχουν οι δυνατότητες για  ένα σχολείο που θα καλύπτει τις ανάγκες των παιδιών, ένα σχολείο που θα τα μορφώνει και δε θα τα εξοντώνει.

– Υπάρχουν χιλιάδες εκπαιδευτικοί άνεργοι για να καλύψουν τα κενά.

– Υπάρχει η τεχνογνωσία, το επιστημονικό και εργατικό δυναμικό για να  κατασκευαστούν ασφαλείς σχολικές υποδομές.

Με βάση αυτές τις δυνατότητες, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές να οργανώσουμε τον αγώνα μας για :

- Ικανοποίηση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας!

- Άμεση κάλυψη των κενών των σχολικών μονάδων. Μείωση του αριθμού των μαθητών σε 20 ανά τμήμα, 15  ανά τμήμα κατεύθυνσης και ειδικότητας.

- Άμεση πρόσληψη με μόνιμες εργασιακές σχέσεις των 25.000 συμβασιούχων εκπαιδευτικών για την κάλυψη των άμεσων αναγκών των σχολείων!

- Γενναία χρηματοδότηση όλων των σχολικών επιτροπών!

- Σύγχρονες υποδομές σε όλα τα σχολεία! Άμεσα μέτρα αντιπυρικής – αντιπλημμυρικής - αντισεισμικής θωράκισης! Σχολεία ασφαλή με αξιοπρεπείς υποδομές εκπαίδευσης, άθλησης, πολιτισμού.

Καλούμε κάθε εκπαιδευτικό και ειδικά το ΔΣ της ΕΛΜΕ Βοιωτίας  να στηρίξουν έμπρακτα τις κινητοποιήσεις μαθητών και γονέων για τα δίκαια αιτήματά τους.

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα