Α.Σ.Ε. Εύβοιας: Για τα κενά στα σχολεία

21/10/2017 - 10:59

Την ίδια ώρα που η κυβέρνησή ξοδεύει τουλάχιστον το 2% του ΑΕΠ για τις ΝΑΤΟικές ανάγκες, τα σχολεία στενάζουν από τα προβλήματα και τις ελλείψεις.

Η κυβέρνηση υπογράφει συμβόλαιο ύψους 2,4 δις ευρώ στις ΗΠΑ για αγορά πολεμικών αεροσκαφών F-16. Την οικονομία, βέβαια, στους δημοσιονομικούς πόρους την κάνουν στην εκπαίδευση. To προηγούμενο τρίμηνο προχώρησαν σε καταργήσεις, συγχωνεύσεις και υποβαθμίσεις σχολικών μόναδων.

Στην Εύβοια, τα προβλήματα συσσωρεύονται και λύση δεν δίνεται. Πάρα πολλοί μαθητές ταξιδεύουν καθημερινά από χωριό σε χωριό από πόλη σε πόλη, και κάποιοι μάλιστα με δική τους ευθύνη μιας και η Περιφέρεια ακόμη δεν έχει μεριμνήσει για τα δρομολόγια των σχολικών σε όλο το νομό. Πολλά σχολεία, ειδικά τα Γυμνάσια, υπολειτουργούν, με πολλές ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό. Στη Δευτεροβάθμια εκρεμμούν 40 κενά.

«Στα γυμνάσια, παραδείγματος χάριν, Α και Β Γυμνασίου δεν είναι τόσο ανάγκη να καλυφθούν τα κενά.» Έτσι δήλωσε ο κ Κυριτσόπουλος, Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας, την προηγούμενη βδομάδα που παρουσιάστηκαν οι αναπληρωτές στο γραφείο της Δευτεροβάθμιας να δηλώσουν σχολεία προτίμησης. Παραδέχτηκε ότι δεν εμφάνισε στους αναπληρωτές όλα τα σχολεία με κενά στην Εύβοια, αφαιρώντας τους το δικαίωμα να επιλέξουν όποια περιοχή προτιμούν οι ίδιοι. Κατ εντολή του Υπουργείου, όπως είπε, έβαλε προτεραιότητα τα Λύκεια κι ΕΠΑΛ λόγω πανελλαδικών εξετάσεων.

Ένα μήνα και κάτι μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, τα κενά υπάρχουν και διαψεύδουν τις διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Παιδείας ότι μέχρι τέλος Σεπτέμβρη θα είχαν καλυφθεί. Το ΓΕΛ Σκύρου, μάλιστα, δεν έχει καθηγητή για τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας – πανελλαδικό εξεταζόμενο μάθημα!

Απαιτούμε μόνιμους διορισμούς τώρα! Να καλυφθούν όλα τα κενά με διδακτικό προσωπικό από τον κρατικό προϋπολογισμό. Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να μην αποδεχτούν αυτή την κατάσταση. Να συσπειρωθούν με το ταξικό κίνημα στην πάλη για το σχολείο των σύγχρονων αναγκών μας. 

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα