ΑΣΕ Ημαθίας:ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ (ΠΑΣΚ)-ΕΡΑ και ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ενάντια στην πρωτοβουλία για την άρση της συνταγματικής απαγόρευσης στη μονιποίηση των συμβασιούχων

22/02/2019 - 11:25

Στις 12 Φλεβάρη 140 συνδικαλιστικές οργανώσεις, πρωτοβάθμια σωματεία, Σύλλογοι Εκπαιδευτικών, ΕΛΜΕ, Ομοσπονδίες και επιτροπές συμβασιούχων πραγματοποίησαν στην Αθήνα μαζικό συλλαλητήριο με αίτημα την άρση κάθε συνταγματικής απαγόρευσης στη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, την κατάργηση δηλαδή εν όψει της συνταγματικής αναθεώρησης του άρθρου 103 του συντάγματος, το οποίο απαγορεύει τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου και το οποίο επικαλούνται προσχηματικά όλες οι κυβερνήσεις – και η σημερινή – κάθε φορά που τίθεται από τα συνδικάτα το αίτημα για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που εργάζονται στο δημόσιο (ΟΤΑ, Παιδεία, Υγεία…).

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΠΑΜΕ) Π.Ε. Ημαθίας ζήτησε έγκαιρα από τις 3/2 να συγκληθεί έκτακτα το Δ.Σ. του Συλλόγου μας την Πέμπτη 7/2 για να συζητηθεί το θέμα της συμμετοχής και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ημαθίας στην Πρωτοβουλία και στην κινητοποίηση. ΔΑΚΕ, ΔΗΣΥ (ΠΑΣΚ) και ΕΡΑ αρνήθηκαν την έκτακτη σύγκληση του Δ.Σ. θεωρώντας πως δεν υπάρχει θέμα προς συζήτηση!!!

Το θέμα ήρθε τελικά προς συζήτηση στην τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ στις 14/2 και μάλιστα κατά απαίτηση της ΑΣΕ-ΠΑΜΕ ως προ ημερησίας, αφού ο Πρόεδρος δεν το συμπεριέλαβε στην Ημερήσια Διάταξη, τι κι αν το είχαμε προτείνει ως θέμα συζήτησης!

Στη συνεδρίαση αυτή ως ΑΣΕ-ΠΑΜΕ ζητήσαμε έστω και εκ των υστέρων να δηλώσει ο Σύλλογός μας πως στηρίζει και συμμετέχει στην πρωτοβουλία για την άρση κάθε συνταγματικής απαγόρευσης για τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

Οι παρατάξεις του παλιού και του νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΔΑΚΕ, ΔΗΣΥ (ΠΑΣΚ), ΕΡΑ) αρνήθηκαν να στηρίξει και να συμμετέχει ο ΣΕΠΕ Ημαθίας στην Πρωτοβουλία για τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων με το επιχείρημα πως αυτή δεν προέρχεται από τη ΔΟΕ και την ΑΔΕΔΥ αλλά από το ΠΑΜΕ!

Δεν περιμέναμε βέβαια τίποτε άλλο από τις συνδικαλιστικές δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού, που στο τελευταίο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ δεν αποδέχτηκαν να είναι οι συμβασιούχοι ισότιμα μέλη των συνδικάτων! Άλλωστε το πόσο στηρίζουν τους συμβασιούχους και τους αναπληρωτές συναδέλφους μας αποκαλύφθηκε στις πρόσφατες μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις στις οποίες έβαζαν ένα σωρό εμπόδια σε ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ και από τις οποίες έλαμψαν δια της απουσίας τους!!!

Πλήρη ταύτιση απόψεων με ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ (ΠΑΣΚ) και ΕΡΑ επέδειξε και η παράταξη ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, η οποία αρνήθηκε να στηρίξει την πρότασή μας για συμμετοχή του ΣΕΠΕ στην Πρωτοβουλία των Σωματείων και Ομοσπονδιών επαναλαμβάνοντας την επιχειρηματολογία για κινητοποίηση που δεν εκπορεύεται από ΔΟΕ και ΑΔΕΔΥ αλλά από το ΠΑΜΕ!

Δε μας εκπλήσσει που οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ - που στα λόγια μιλούν για τη «συνδικαλιστική γραφειοκρατία» των ΑΔΕΔΥ, ΔΟΕ, ΟΛΜΕ - όταν φουντώνει μια πραγματική πρωτοβουλία και ένας συντονισμός συνδικάτων από τα κάτω, στον οποίο συμμετέχουν ή ηγούνται οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, τότε τρέχουν να κρυφτούν στις φτερούγες της ΑΔΕΔΥ!!! Όταν συντονίζονται 140 σωματεία και διεκδικούν ζωή με δικαιώματα, τότε αυτό για τις ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ είναι «κομματικός συνδικαλισμός» και «στενή αντίληψη για το κίνημα», ενώ όταν καλεί η ΑΔΕΔΥ είναι ...θεσμική παρέμβαση του κινήματος!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

συνεχίζουμε τον αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για μονιμοποίηση των συμβασιούχων και άρση κάθε συνταγματικής απαγόρευσης. Όσα εμπόδια και να μπουν, όσες τρικλοποδιές και να βάλουν, ο αγώνας αυτός θα φουντώσει και θα τα ξεπεράσει.

Καλούμε τους συναδέλφους να κάνουν στην άκρη όλες αυτές τις συμβιβασμένες παρατάξεις και να ενισχύσουν το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, τις ριζοσπαστικές δυνάμεις στο χώρο της εκπαίδευσης, τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στις οποίες μπορούν να ακουμπήσουν.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα