Α.Σ.Ε. Κω-Νισύρου: Καταγγελία ενάντια στην πλειοψηφία του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας

06/03/2019 - 16:14

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Κω-Νισύρου καταγγέλλει την πλειοψηφία του Συλλόγου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κω-Νισύρου. Ο Σύλλογος είναι αδρανής και αυτό οφείλεται στη στάση της πλειοψηφίας του Συλλόγου, η οποία προσπαθεί με κάθε τρόπο να υπονομεύσει κάθε αγωνιστική πρωτοβουλία και να βάλει τους εκπαιδευτικούς της Κω στον γύψο!

Χαρακτηριστικά παραδείγματα:

  • Η Α.Σ.Ε., στις 28/1/19, κατέθεσε πρόταση συμμετοχής του Συλλόγου στην πρωτοβουλία πάνω από 100 (έχουν γίνει ήδη 150) συνδικαλιστικών οργανώσεων με στόχο την άρση της συνταγματικής απαγόρευσης για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Τα υπόλοιπα μέλη του Συλλόγου καταψήφισαν την πρόταση με την προκλητική δικαιολογία ότι περιμένουν τη ΔΟΕ να κάνει κάτι γι’ αυτό.
  • Η Α.Σ.Ε., στις 6/2/19, πρότεινε την πραγματοποίηση συναυλίας-διαμαρτυρίας ενάντια στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε αναφορικά με το σύστημα προσλήψεων. Το Δ.Σ. τοποθετήθηκε θετικά ως προς την πραγματοποίηση της συναυλίας σε συνεργασία με την ΕΛΜΕ. Ωστόσο, αν και η Α.Σ.Ε. έστειλε στις 8/2/19 στην πρόεδρο την πρόσκληση προς την ΕΛΜΕ με σκοπό την έγκαιρη προετοιμασία της συναυλίας και της τηλεφώνησε μετά από 3 ημέρες προς υπενθύμιση, η πρόεδρος δεν έχει προωθήσει την πρόσκληση έως σήμερα.
  • Η ΕΛΜΕ πραγματοποίησε, στις 3/3/19, ημερίδα με θέμα τα προβλήματα στη σχολική στέγη και τις αναγκαιότητες. Το πρόβλημα αυτό εντάσσεται στο γενικότερο πρόβλημα της υποχρηματοδότησης της παιδείας, αποτέλεσμα του οποίου είναι και το καθεστώς των αναπληρωτών. Η ΕΛΜΕ έδωσε πρόσκληση στην πρόεδρο του Συλλόγου μας, η οποία, όμως, δεν ενημέρωσε ούτε τα μέλη του Δ.Σ. ούτε τα σχολεία. Στην ημερίδα δεν παραβρέθηκε κανένα από τα υπόλοιπα μέλη του Συλλόγου, έτσι ώστε να αναδειχθούν τα προβλήματα κτιριακών υποδομών που αντιμετωπίζουν τα σχολεία μας.

Είναι ξεκάθαρο ότι η πλειοψηφία αυτή στέκεται εμπόδιο στην κλιμάκωση και ώθηση του αγώνα για την ικανοποίηση του αιτήματος για μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Συνεχίζουμε τον αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για μονιμοποίηση των συμβασιούχων και άρση κάθε συνταγματικής απαγόρευσης. Όσα εμπόδια και να μπουν, όσες τρικλοποδιές και να βάλουν, ο αγώνας αυτός θα φουντώσει και θα τα ξεπεράσει.

Καλούμε τους συναδέλφους να κάνουν στην άκρη όλες αυτές τις συμβιβασμένες παρατάξεις και να ενισχύσουν το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, τις ριζοσπαστικές δυνάμεις στον χώρο της εκπαίδευσης, τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, στις οποίες μπορούν να ακουμπήσουν.

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Κω-Νισύρου

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα