Α.Σ.Ε. Λήμνου: Μισές αλήθειες, ψέματα και λαθροχειρίες από τη ΔΗΣΥ/ΠΑΣΚ

03/11/2018 - 18:19

Μισές αλήθειες, ψέματα και λαθροχειρίες

Να μην μείνουν αναπάντητα

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

  Όπως φαίνεται από φυλλάδιο των υποψηφίων της ΔΗΣΥ/ΠΑΣΚ που κυκλοφορεί στα σχολεία, προσπαθούν να παρουσιάσουν το μαύρο σαν άσπρο με μισές αλήθειες, ψέματα και λαθροχειρίες, ψαρεύοντας σε θολά νερά κυρίως μεταξύ των νέων συναδέλφων που δεν γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις.

  Πιο συγκεκριμένα :

  Έχουν το θράσος να παρουσιάζουν ως κατακτήσεις της παράταξής τους, μια σειρά από κατακτήσεις του Συλλόγου μας στη Λήμνο, τη στιγμή που είναι μονίμως απόντες από όλες τις μορφές κινητοποιήσεων και δράσεων του Συλλόγου, καθώς και από τις Γενικές Συνελεύσεις και εμφανίζονται μόνο σε περιόδους εκλογών.

  Είναι προκλητικό να μιλά για αγώνες και κατακτήσεις ο εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ/ΠΑΣΚ όταν οι συνάδελφοι ξέρουν πολύ καλά ότι είναι συστηματικά απεργοσπάστης.

  Αντίθετα, υπήρξαν και περιπτώσεις που έδρασε αντισυναδελφικά, στηρίζοντας στην πράξη τις διώξεις της Διοίκησης εναντίον συναδέλφων (π.χ. τα γεγονότα στο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο του Κάσπακα πριν 4 χρόνια).

  Σε ό, τι αφορά την αναφορά τους στην ιστορία του Κλάδου :

  Παρουσιάζουν τις όποιες κατακτήσεις σαν αποτέλεσμα των κυβερνήσεων και υπουργών του ΠΑΣΟΚ και της ΠΑΣΚ που πλειοψηφούσε στα ΔΣ της ΔΟΕ. Η αλήθεια είναι όμως ότι καμιά κυβέρνηση και κανένας υπουργός δεν μας χάρισε ποτέ κάτι. Η ζωή έχει αποδείξει ότι ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ ΟΛΑ ΚΑΤΑΚΤΙΟΥΝΤΑΙ, ότι τα όποια θετικά, υπήρξαν αποτέλεσμα κατακτήσεων μετά από σκληρούς αγώνες, στους οποίους όμως ήταν απόντες ουσιαστικά τόσο οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚ, όσο και των άλλων παρατάξεων του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Πάγια τακτική τους είναι είτε να μην ψηφίζουν τις προτάσεις για απεργίες και άλλες μορφές κινητοποιήσεων που φέρνουν οι ταξικές δυνάμεις στο ΔΣ της ΔΟΕ, είτε να τις ψηφίζουν και να τις υπονομεύουν οι συνδικαλιστές της παράταξής τους στη βάση, στα σωματεία. Αυτό έγινε και στις μεγάλες απεργίες του Κλάδου το 1996 και το 2006. Οι παλιότεροι συνάδελφοι που υπηρέτησαν στα σχολεία της Λήμνου τα χρόνια αυτά, ξέρουν ποιοι στήριξαν αυτές τις απεργίες μέχρι το τέλος θυσιάζοντας τους μισθούς τους και δεν τις εκφύλισαν τόσο στη μορφή όσο και στο περιεχόμενο όπως έκαναν οι παρατάξεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Τι δεν λένε :

  • Ότι η κοινωνική ασφάλιση όλων και των εκπαιδευτικών, αποδομήθηκε σταδιακά από το 1992 με μια σειρά αντιασφαλιστικών νόμων των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ με τελευταίο το νόμο Κατρούγκαλου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
  • Ότι την αντιδραστική αξιολόγηση στα σχολεία προσπάθησαν να εφαρμόσουν από το 1998 με νόμους και προεδρικά διατάγματα οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ (Αρσένης, Διαμαντοπούλου), καθώς και οι υπουργοί της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που όμως έμειναν στα χαρτιά κάτω από τις κινητοποιήσεις και τους αγώνες του Κλάδου στις οποίες πρωτοστατούσαν οι ταξικές δυνάμεις. Στη Λήμνο οι συνάδελφοι ξέρουν πολύ καλά ποιοι είναι αυτοί που παραιτήθηκαν από τη θέση του Διευθυντή στα πλαίσια αυτών των αγώνων και ποιος είναι αυτός που διατηρεί τη θέση αυτή, αξιοποιώντας την μάλιστα για εκβιασμούς και ρουσφέτια σε περιόδους εκλογών του Κλάδου.
  • Ότι η υπουργός του ΠΑΣΟΚ Διαμαντοπούλου υπέγραψε το 2010 το νόμο για τις συγχωνεύσεις, υποβαθμίσεις, καταργήσεις 2000 περίπου σχολείων της χώρας, καταργώντας έτσι χιλιάδες οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών. Στα σχολεία της  Λήμνου την περίοδο αυτή χάθηκαν τουλάχιστον 17 οργανικές θέσεις με την κατάργηση των σχολείων Πλάκας-Παναγιάς, Κορνού, Σαρδών και τη συγχώνευση του σχολείου του Πλατέος με το 1ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας. Ακολούθησαν οι παραπέρα υποβαθμίσεις των σχολείων με τις συγκυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ (σχολεία Κάσπακα και Θάνους) και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (σχολείο Κοντιά).
  • Ότι στα μνημόνια μας έβαλε πρώτη η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 2010 όταν ο Γ. Παπανδρέου υπέγραψε το 1ο μνημόνιο και ακολούθησαν τα υπόλοιπα μνημόνια με τις συγκυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πιστοί πάντα στις επιταγές των αφεντικών τους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΟΟΣΑ του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων και άλλων.
  • Ότι τόσο η ΔΗΣΥ/ΠΑΣΚ, όσο και οι άλλες παρατάξεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού, σκόπιμα υποβαθμίζουν και υπονομεύουν το αίτημα για 25000 μόνιμους διορισμούς ΤΩΡΑ  σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων και παίζουν παιχνίδια με τα κριτήρια των διορισμών που στην ουσία είναι κριτήρια απολύσεων για πολλούς συναδέλφους μας αναπληρωτές, γιατί τα κόμματα που τις στηρίζουν και προετοιμάζονται να συγκυβερνήσουν υπό οποιαδήποτε συνδυασμό κομμάτων, δεν έχουν σκοπό να κάνουν μόνιμους διορισμούς.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

    Μην αφήσετε αναπάντητες τις μισές αλήθειες, τα ψέματα και τις λαθροχειρίες των υποψηφίων της ΔΗΣΥ/ΠΑΣΚ. Απαντήστε με την ψήφο σας στις εκλογές των αιρετών στηρίζοντας αποφασιστικά την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, στέλνοντας ξανά αιρετό της παράταξης σε ΠΥΣΠΕ Λέσβου και ΑΠΥΣΠΕ Βορείου Αιγαίου και για πρώτη φορά στο ΚΥΣΠΕ!

 

Στις 7 Νοεμβρίου και οι τρεις κάλπες να γεμίσουν με τα ψηφοδέλτια με το γαρίφαλο!

 

Μύρινα 3-11-2018

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα