Α.Σ.Ε. Μαγνησίας: Για τα προβήματα στην εκπαίδευση των προσφυγόπουλων

02/10/2018 - 17:16

Να ανοίξουν διάπλατα τώρα όλες οι πόρτες του δημόσιου σχολείου στα προσφυγόπουλα και η εκπαιδευτική κοινότητα να κάνει δική της υπόθεση τη μόρφωσή τους

 

Αυτές τις μέρες η εκπαιδευτική κοινότητα στη Μαγνησία ετοιμάζεται να υποδεχθεί στα σχολεία τα προσφυγόπουλα-θύματα της ανοιχτής πολεμικής επέμβασης των ΗΠΑ και της ΕΕ στις χώρες της Β. Αφρικής και της Μέσης Ανατολής.

Τα παιδιά αυτά επιβίωσαν από τη φρίκη των ιμπεριαλιστικών πολέμων και απ τις τεράστιες δυσκολίες μέχρι να φτάσουν στη χώρα μας. Εγκλωβίστηκαν εδώ από τις απαράδεκτες πολιτικές της Ε.Ε. στις οποίες ενεργό ρόλο διαδραμάτισε και η τωρινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και η προηγούμενη της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Διεκδικούν και δικαιούνται το αυτονόητο, το δικαίωμά τους στη μόρφωση και στην εκπαίδευση.

Καταγγέλλουμε την προχειρότητα και την ανεύθυνη στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που με μεγάλη καθυστέρηση ακόμη δεν έχει εντάξει την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων στο δημόσιο σύστημα, στερώντας σ’ αυτά τα κυνηγημένα παιδιά- θύματα του ιμπεριαλιστικού πολέμου, το δικαίωμα στη μόρφωση, αφήνοντας με τους χειρισμούς της περιθώρια ανάπτυξης του κοινωνικού αυτοματισμού και του ρατσιστικού αποκλεισμού.

Οι εκπαιδευτικοί της Μαγνησίας υποστήριξαν με θέρμη την απρόσκοπτη ένταξη των προσφυγόπουλων στα σχολεία, παρ’ όλα τα προβλήματα που με αποκλειστική ευθύνη της συγκυβέρνησης υπάρχουν και καλούνται οι ίδιοι με δικές τους πρωτοβουλίες να τα ξεπεράσουν. Συναισθανόμενοι την ευθύνη που απορρέει από τον παιδαγωγικό τους ρόλο αλλά και το κοινωνικό τους χρέος θα κάνουν αυτό που με ζήλο κάνουν καθημερινά.

Επιπλέον έχουν χρέος να εξοβελίσουν ξεπερασμένες αντιεπιστημονικές αντιλήψεις, αλλά και σχεδιασμένα από φασιστικούς -ναζιστικούς θύλακες ιδεολογήματα περί ασθενειών, περί άλλης κουλτούρας και δυσκολιών δήθεν ενσωμάτωσης στο δημόσιο Ελληνικό σχολείο που αναπαράγουν κάποιοι (το έργο το έχουμε ξαναδεί), θιασώτες πολλοί εξ αυτών της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, για να σπείρουν το απάνθρωπο φυλετικό, αλλόθρησκο και ρατσιστικό μίσος, όχι μόνο στη συνείδηση των ενήλικων γονιών, αλλά και στη «ψυχή» των ανήλικων μαθητών.

 

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες εκπαιδευτικοί

 

  • ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ

  • ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥ ΑΝΑΓΚΑΙΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (εκπαιδευτικοί, μεταφραστές, ψυχολόγοι κλπ) ΚΑΙ ΤΗ ΓΕΝΑΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

  • ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ Η ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

  • ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΩΡΑ ΚΑΘΕ ΕΜΠΟΔΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ

  • ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΥΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΚΑΙ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα