Α.Σ.Ε Ροδόπης: Για τη στάση των άλλων δυνάμεων

14/03/2018 - 17:29

Αποπροσανατολισμός και συνειδητή υπονόμευση από τις παρατάξεις ΔΑΚΕ, ΠΕΚ, ΣΥΝΕΚ/ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΛΜΕ Ροδόπης ενόψει της απεργιακής κινητοποίησης στις 16 Μάρτη.

Δεν εκπλησσόμαστε για ακόμη μία φορά για τον υπονομευτικό ρόλο που παίζουν πανελλαδικά μέσα στο κίνημα οι παρατάξεις ΔΑΚΕ, ΠΕΚ, ΣΥΝΕΚ/ΣΥΡΙΖΑ αλλά και συγκεκριμένα στην ΕΛΜΕ Ροδόπης. Ενώ σε όλη την Ελλάδα τα τύμπανα ηχούν γύρω από την επιτυχία της απεργιακής κινητοποίησης στις 16 Μάρτη έξω από το Υπουργείο Παιδείας για τα δίκαια αιτήματα των αναπληρωτών, οι συγκεκρινένες παρατάξεις προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποπροσανατολίσουν το κίνημα και να το διχοτομήσουν κάνοντας ότι περνάει από το χέρι τους για να το αποδυναμώσουν σαν γνήσιοι συμπαραστάτες της αντιλαϊκής  κυβερνητικής πολιτικής τόσο αυτής της κυβέρνησης όσο και όλων των προηγούμενων.

Πιο συγκεκριμένα, τη Πέμπτη 8 Μάρτη, ενώ είχαν βγει ανακοινώσεις από ΔΟΕ και ΟΛΜΕ για μαζική κινητοποίηση όλων των εκπαιδευτικών στο Υπουργείο Παιδείας, τα μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ Ροδόπης των παρατάξεων ΔΑΚΕ, ΠΕΚ περιόδευσαν σε σχολεία του νομού μας για να «προμοτάρουν» κινητοποίηση(η οποία όλως τυχαίως θα γίνει μέσα στο Μάρτη!) με κύριο θέμα την αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων χωρίς να βγάλουν άχνα για τη συντονισμένη δράση του κινήματος όπου αυτό το διάστημα στοχοπροσηλώνεται στην επιτυχία της Απεργίας στις 16 του Μάρτη! Μάλιστα σε αίτημα αναπληρωτών όπου ζητούσαν από την ΕΛΜΕ Ροδόπης να βάλει λεωφορείο για την κινητοποίηση της Αθήνας(όπως έχουν κάνει άλλες ΕΛΜΕ και ΣΥΛΛΟΓΟΙ) έφτασαν στο σημείο να αναφέρουν ότι τα λεφτά τα οποία μαζεύονται από τις συνδρομές των μελλών είναι για να κατεβαίνει ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ(για συνδικαλιστικούς λόγους) στην Αθήνα και δεν αρκούν για να βάλουμε λεωφορείο! Για την Απεργία δήλωσαν ότι δε τη σηκώνει η τσέπη των εκπαιδευτικών πλέον!

Αυτοί είναι οι συνδικαλιστές που εκφράζουν τη πλειοψηφία στις ομοσπονδίες ΟΛΜΕ και ΔΟΕ!

Αυτοί είναι που στέκονται εμπόδιο στις διεκδικήσεις του κλάδου μας!

Κα πώς να γινόταν διαφορετικά…. Οι κυβερνητικές παρατάξεις στην ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΚ/ΣΥΡΙΖΑ, ΠΕΚ) συναντήθηκαν στις 7/3 με τον Υπουργό Παιδείας, πέρα και μακριά από τους συναδέλφους, πίσω από τις πλάτες του κλάδου και παίζοντας το ρόλο του «λαγού», συζητήσανε μαζί με την κυβέρνηση κριτήρια απολύσεων για τους χιλιάδες αναπληρωτές συνάδελφους μας. Δε φτάνει που ο Υπ. Παιδείας και η κυβέρνηση κοροϊδεύουν κατάμουτρα για άλλη μια φορά τους εκπαιδευτικούς, αφού ούτε και την νέα σχολική χρονιά δεν θα γίνουν διορισμοί, αυτές οι ηγεσίες με τη στάση τους συμμετέχουν στην κυβερνητική εξαπάτηση.

Είναι φανερό ότι ο αγώνας, η οργάνωση των κινητοποιήσεων και η επιτυχία τους πέφτουν για άλλη μια φορά στις πλάτες όλων των συναδέλφων, μονίμων και αναπληρωτών και φυσικά σε ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ και ΕΛΜΕ οι οποίοι είναι σε τροχιά πάλης και διεκδίκησης. Οι συνδικαλιστές ηγεσίες σε ΟΛΜΕ και ΔΟΕ καθώς επίσης και οι παρατάξεις ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΚ/ΣΥΡΙΖΑ, ΠΕΚ οι οποίες είναι η πλειοψηφία μέσα σε ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, δε θέλουν και δε μπορούν να οργανώσουν αυτή την πάλη κι αυτό αποδεικνύει η στάση τους όλο το προηγούμενο διάστημα.

 

  • Εδώ και τώρα μαζικοί – μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών!
  • Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών!
  • Δε θα δεχτούμε καμία απόλυση συμβασιούχου!
  • Άμεση εξίσωση δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών και μέτρα στήριξής τους (στέγαση, σίτιση, δωρεάν μετακίνηση)!

Όλοι και Όλες, από κάθε γωνιά της χώρας, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη,
στις 16 Μάρτη έξω από το Υπουργείο Παιδείας στη 1 μ.μ.

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα