Α.Σ.Ε. Σαντορίνης: Για την 1η Μάη

27/04/2018 - 16:47

Ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο

για την τελική νίκη των λαών.

 

Η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Τουρισμού Επισιτισμού Ξενοδοχείων Σαντορίνης μας καλεί όλους τους εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους, νέους και νέες στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στο Νοσοκομείο στις 10.00 και την πορεία που θα ακολουθήσει μέχρι την πλατεία των Φηρών.

Η 1η Μάη είναι Απεργία, ήμερα της παγκόσμιας εργατικής τάξης και εφαλτήριο νέων αγώνων. Η μεγαλύτερη τιμή στους αγώνες, στις θυσίες των συντρόφων μας που έπεσαν στην ανειρήνευτη πάλη των τάξεων για δικαιώματα, για κοινωνική απελευθέρωση, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο,, είναι η συνέχιση του ταξικού αγώνα, στον ίδιο χαραγμένο δρόμο για την τελική νίκη των λαών.

Δεν θα ματώνουμε για τα κέρδη τους στην ειρήνη, δεν θα γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους στον πόλεμο!

Μετά από 9 χρόνια καπιταλιστικής κρίσης, στην οποία ματώσαμε για να σωθούν τα μονοπώλια, τα κυβερνητικά επιτελεία ετοιμάζονται για τη φάση της καπιταλιστικής ανάπτυξης η οποία θα είναι το ίδιο οδυνηρή για τα λαϊκά στρώματα. Καμία αυταπάτη δεν τρέφουμε για το ποιοι θα είναι οι ωφελημένοι της ανάπτυξής τους, καθώς και για το που θα στηριχτεί αυτή (μισθοί και συντάξεις πείνας, δουλειά χωρίς δικαιώματα…)

Ταυτόχρονα με τη στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων, η κυβέρνηση προωθεί τα συμφέροντά τους και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Έχει αποδειχτεί το καλύτερο πλυντήριο για το ΝΑΤΟ. Όχι μόνο διατηρεί και αναβαθμίζει τη βάση της Σούδας, αλλά μέσα σε μόλις δύο χρόνια γέμισε την Ελλάδα αμερικάνικες νατοϊκές βάσεις, στην Αλεξανδρούπολη, στον Άραξο, την Ανδραβίδα, το Άκτιο, στην Λάρισα, στην Σύρο!

Απαιτείται επαγρύπνηση από τον λαό. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γειτονικούς λαούς, με τον τούρκικο λαό και τους λαούς των Βαλκανίων.

  • Απαιτούμε εδώ και τώρα την απεμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις του ΝΑΤΟ. Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και ΕΕ.

  • Καμία αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν!

  • Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Να γυρίσουν τώρα πίσω ελληνικά πλοία, αεροπλάνα, στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων.

  • Απαιτούμε τώρα να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, καμία δαπάνη για νατοϊκούς εξοπλισμούς.

  • Απομονώνουμε τον εθνικισμό και τους εγκληματίες δολοφόνους ναζιστές της Χρυσής Αυγής από κάθε χώρο εργασίας, από κάθε γειτονιά.

  • Σύγχρονοι Δούλοι για τα κέρδη των αφεντικών δεν θα γίνουμε!

  • Απαιτούμε αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα. Κανένας εργαζόμενος χωρίς ΣΣΕ, κανένας κάτω από 751 βασικό μισθό, κανένας ανασφάλιστος, μέτρα προστασίας υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

  • Προσλήψεις σε παιδεία, υγεία εδώ και τώρα. Λεφτά για παιδεία και υγεία όχι για του ΝΑΤΟ ΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ!

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 1η ΜΑΗ ΣΤΙΣ 10.00 ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΦΗΡΩΝ

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα