Α.Σ.Ε. στην Ε΄ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής: Για τη συγκρότηση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

12/02/2019 - 18:22

Στις πρόσφατες εκλογές της ΕΛΜΕ ζητήσαμε την ψήφο σας για ένα σωματείο το οποίο είναι κοντά στον κάθε συνάδελφο, θα είναι μπροστά στον αγώνα για όλα τα προβλήματα μικρά και μεγάλα. Ένα σωματείο πραγματικό σπίτι όλων των συναδέλφων.

Με βάση τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών πρώτη δύναμη σε ψήφους είναι η ΔΑΚΕ (δυο έδρες), δεύτερη η ΕΑΠ (δυο έδρες), τρίτη η ΑΣΕ μια  έδρα, τέταρτη η ΣΥΝΕΚ και 5η η ΠΕΚ.

Σε αυτό το πλαίσιο θεωρούμε ότι η κάθε δύναμη πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες με βάση την δύναμη που έχει, ώστε το σωματείο να λειτουργεί με τα όργανα του, προεδρείο, ταμίας κτλ. Έτσι Στην πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΛΜΕ καταθέσαμε την πρόταση μας που είναι να προκύψει αντιπροσωπευτικό, αναλογικό προεδρείο με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών. Στη βάση αυτή, η θέση του προέδρου αναλογεί στην πρώτη δύναμη (ΔΑΚΕ),  του γραμματέα στην δεύτερη δύναμη (ΕΑΠ/Παρεμβάσεις), η θέση του αντιπροέδρου στην τρίτη ΑΣΕ, ταμία και οργανωτικό γραμματέα από τις υπόλοιπες δυνάμεις ΣΥΝΕΚ και ΠΕΚ .

Η πρόταση αυτή, που είναι πάγια θέση της ΑΣΕ σε όλη την Ελλάδα, εκφράζει  το συσχετισμό δυνάμεων, όπως εκφράστηκε στις πρόσφατες εκλογές και συμβάλλει στην συγκρότηση προεδρείου το οποίο δεν υπήρχε όλη την προηγούμενη συνδικαλιστική χρονιά δυσχεραίνοντας το έργο της ΕΛΜΕ. Αρκεί μόνο να αναφέρουμε ότι στις συνεδριάσεις του ΔΣ δεν κρατήθηκαν πρακτικά και όποια τελικά εγράφησαν, έγιναν την τελευταία μέρα πριν τις εκλογές, ενώ είναι γνωστή η προβληματική κατάσταση με το ταμείο της ΕΛΜΕ.

Οι παρατάξεις ΔΑΚΕ, ΠΕΚ, ΣΥΝΕΚ γενικά δήλωσαν και αυτές ότι συμφωνούν με το σκεπτικό του αντιπροσωπευτικού  και αναλογικού προεδρείου. Η παράταξη των ΕΑΠ (Παρεμβάσεις) κατέθεσε πρόταση για προεδρείο σε προγραμματική βάση και πρότεινε ο πρόεδρος να είναι από την παράταξη τους.  

Αναρωτιόμαστε με βάση το συσχετισμό δυνάμεων που υπάρχει, με ποιες παρατάξεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ προσβλέπουν προγραμματική συνεργασία για να προκύψει πλειοψηφία για προεδρείο. Με δυνάμεις που όλο αυτό το διάστημα απέρριπταν κάθε αγωνιστική δράση στην ΕΛΜΕ και έβαζαν πλάτη  στην αντιεκπαιδευτική πολιτική (αξιολόγηση, νέο λύκειο κα); Δεν ξεχνάμε βέβαια ότι και η ΕΑΠ σε όλη την διάρκεια της χρονιάς καταψήφιζε αγωνιστικές προτάσεις και δράσεις που κατέθετε η ΑΣΕ στην ΕΛΜΕ αναμασώντας την καραμέλα περί κομματικού συνδικαλισμού, όπως πρόσφατα απέρριψαν την συμμετοχή σε κινητοποίηση 120 σωματείων στις 12-2 για τη μόνιμη και σταθερή εργασία στο Δημόσιο.

Η τυχοδιωκτική τακτική αυτής της παράταξης επιβεβαιώνεται μάλιστα από τις ίδιες της τις δηλώσεις: Στην δεύτερη άκαρπη ψηφοφορία για προεδρείο αναγνώρισαν ότι καμία παράταξη δεν θέλει να  προχωρήσει σε προγραμματικό προεδρείο, ότι δεν υπάρχει δυνατότητα για προγραμματική σύγκλιση. Ωστόσο καλούσαν γενικά και αόριστα όποιον θέλει να μπει στο προγραμματικό προεδρείο…

Αναρωτιόμαστε αν αυτές οι προτάσεις και αυτή η στάση συμβάλλει στην λειτουργία του σωματείου, στο να αναλάβουν όλες οι δυνάμεις τις ευθύνες τους και  να κριθούν για  την στάση τους από τους συναδέλφους. Σε άλλες περιπτώσεις βέβαια, όπως στην περίπτωση των εκλογών για την Γ  ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής  δεν δίστασαν να πετάξουν από το προεδρείο την ΑΣΕ που είχε βγει πρώτη δύναμη κάνοντας πλακάκια και μοιράζοντας θέσεις με τη ΔΑΚΕ.

Η ΑΣΕ τέτοια παιχνιδάκια μικροπαραταξιακά δεν θα παίξει στις πλάτες των συναδέλφων.

Εμείς καλούμε όλες τις παρατάξεις να τοποθετηθούν ευθέως στην πρότασή μας και να ψηφίσουν για την δημιουργία προεδρείου με βάση τον υπάρχοντα συσχετισμό δυνάμεων. Σε αυτή την κατεύθυνση για την σωστή λειτουργία του σωματείου θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια.

Θεωρούμε ότι και οι υπόλοιπες παρατάξεις πρέπει να μην σφυρίζουν αδιάφορα και να τοποθετηθούν ξεκάθαρα, πώς βλέπουν την σύνθεση όλων των θέσεων του προεδρείου με βάση την αρχή της εκπροσώπησης και της αναλογικότητας.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Σας καλούμε να γυρίσετε τη πλάτη σε όλες αυτές τις δυνάμεις που μετατρέπουν τα σωματεία σε βολικούς συνομιλητές αντιλαϊκών κυβερνήσεων. Τη Τρίτη 12/02/2019 η παρουσία μας στο συλλαλητήριο στην Κλαυθμώνος στις 18.00 να δώσει ηχηρή απάντηση στους σχεδιασμούς τους.

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα