Α.Σ.Ε. στην ΕΛΜΕ Εύβοιας: Απροκάλυπτη και απαράδεκτη παρέμβαση στην ΕΛΜΕ Εύβοιας από κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, Υπουργείο Παιδείας και τα στελέχη τους στην εκπαίδευση

05/03/2019 - 20:36

Σε επιστολή του ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας ομολογεί την εντολή του Υπουργείου Παιδείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και του Περιφερειακού Διευθυντή Στερεάς για την Ένορκη Διοικητική Εξέταση εις βάρος της Προέδρου της ΕΛΜΕ Εύβοιας κ. Νίκα. Στη συνέχεια της επιστολής ο κ. Κυριτσόπουλος κρίνει τις τοποθετήσεις των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου σαν να ήταν παρών. Άλλωστε, ο αντ’ αυτού του Διευθυντής ΔΕ είναι ο αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΕΛΜΕ! Επίσης, δεν είναι ασύνδετη η αλλαγή στάσης της μιας εκλεγμένης εκπαιδευτικού της παράταξης ΔΑΚΕ που είχε ως αποτέλεσμα να κληθεί σε έκτακτη συνεδρίαση το ΔΣ και εν τέλει να άρει την καταγγελία του προς τον ΔΔΕ για παρεμπόδιση συνδικαλιστικής δράσης και τη στήριξη προς την Πρόεδρο που διώκεται για τη συνδικαλιστική δράση.

Καταγγέλλουμε την ωμή, απροκάλυπτη και απαράδεκτη παρέμβαση στα εσωτερικά του σωματείου από κυβέρνηση- Υπ. Παιδείας- Διεύθυνση.

Η κυβέρνηση κλιμακώνει την επίθεση στο συνδικαλιστικό κίνημα λίγες μέρες μετά το Συνέδριο- «μαϊμού» της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων κ Εμποροϋπαλλήλων στην Αθήνα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, που με ευθύνη των δυνάμεων του εργοδοτικού- κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ- ομάδα Βασιλόπουλου, ΣΥΡΙΖΑ) δεν πραγματοποιήθηκε καθώς επιχείρησαν με μπράβους και ανθρώπους του υπόκοσμου να γίνει συνέδριο με απροκάλυπτη συμμετοχή εργοδοτών και διευθυντικών στελεχών ως αντιπροσώπων εργαζομένων και σωματείων!

Στο ΔΣ της ΕΛΜΕ της 27ης Φεβρουαρίου, ΔΑΚΕ και ΣΕΡΑ(ΣΥΡΙΖΑ), ανοιχτά και ξεδιάντροπα ταυτίστηκαν με τη διοίκηση. Για τη ΣΕΡΑ και τη ΔΑΚΕ και ειδικά για τον κ. Καπενεκά αντιπρόεδρο του Σωματείου, εκλεγμένο της ΣΕΡΑ, που πρωτοστατεί στη δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης, δεν υπάρχουν προβλήματα που πρέπει να αντιπαλέψουμε. Δεν είναι θέμα πάλης το εξαντλητικό εξεταστικό που ανακοίνωσε το ΙΕΠ για τις πανελλαδικές, ούτε ότι με εγκύκλιό του το υπουργείο, που προώθησε η ΔΔΕ και προσωπικά ο κ. Καπενεκάς στα σχολεία, καλούνται οι πρωινοί καθηγητές να αξιολογήσουν τους απογευματινούς της ΠΔΣ και πολλά άλλα. Για εκείνους, το πρόβλημα είναι πόσες άδειες παίρνει ο κάθε συνδικαλιστής και τι χρήση κάνει με αυτές. Να τη χααίρονται τη δημοκρατία τους εκεί στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ!

Μόλις ένα μήνα μετά τις εκλογές της ΕΛΜΕ φαίνεται ότι ο κυβερνητικός συνδικαλισμός είναι αποφασισμένος να το φτάσει μέχρι τέλους, χωρίς καμία ντροπή στην υπεράσπιση της κυβερνητικής πολιτικής με κάθε μέσο. Γίνεται ακόμη φανερό ότι στην πράξη δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά μεταξύ ΣΕΡΑ και ΔΑΚΕ, όπως δεν υπάρχει και μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Ο καθένας με καταμερισμένους ρόλους έχει αναλάβει τη βρώμικη δουλειά για το χτύπημα των δικαιωμάτων των εργαζόμενων και την παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης.

 

Μόλις ένα μήνα μετά γίνεται φανερός ο αναντικατάσταστος ρόλος της ΑΣΕ στο ΔΣ,  στη διεκδίκηση απέναντι στην διοίκηση και στην αντιμετώπιση του κυβερνητικού συνδικαλισμού μέσα στο σωματείο

.Η αντιμετώπιση της επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζομένων και στο κατεκτημένο με πολλούς κόπους και θυσίες δικαίωμά τους να συνδικαλίζονται μέσα από τα σωματεία τους, να επιλέγουν τις μορφές πάλης που προωθούν τις διεκδικήσεις τους, δε μπορεί να είναι αποτελεσματική όσο η τακτική της πλειοψηφούσας παράταξης αντιμετωπίζει το πρόβλημα με υποχωρήσεις (π.χ. όπως πρόσφατα με τη μετάθεση των αρχαιρεσιών απέναντι στην επιχείρηση παρεμπόδισής τους από κυβέρνηση- ΔΔΕ), προσωποποίηση της αντιπαράθεσης και διαλόγους στα πλαίσια του ΔΣ με όσους έχουν ταχθεί καθαρά απέναντι στις διεκδικήσεις των εκπαιδευτικών.

Αντίθετα, απαιτεί εφ’ όλης της ύλης σύγκρουση με τις αιτίες της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής και τους εκφραστές τους, οργάνωση της πάλης απέναντι στη στρατηγική ΕΕ- κεφαλαίου- κυβερνήσεων που οδηγεί στην προσαρμογή της εκπαίδευσης στις ανάγκες της κερδοφορίας των ομίλων και θυσιάζει τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών, των μαθητών και εργαζόμενων γονιών. Απαιτεί πλατιά ενημέρωση, κινητοποίηση και εμπιστοσύνη στους εργαζόμενους του κλάδου για να απομονωθούν οι δυνάμεις που είναι απέναντι και υπονομεύουν τα δικαιώματά μας μέσα στο σωματείο.

Τα πράγματα μπορούν να αναστραφούν με την αποφασιστική ενίσχυση της ΑΣΕ και με τη μαζική συμμετοχή των καθηγητών στους αγώνες που έρχονται στο πλευρό του ταξικού εργατικού κινήματος.

 

ΕΞΩ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ!

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα