Α.Σ.Ε. στην ΕΛΜΕ Ζακύνθου: Για την Πρωτομαγιά

27/04/2018 - 16:36

Πρώτη φορά…αριστεροδεξιό θάψιμο

της εργατικής Πρωτομαγιάς

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

 

στο διευρυμένο ΔΣ της Τετάρτης 25/4 η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών κατέθεσε προς ψήφιση πρόταση για συμμετοχή της ΕΛΜΕΖ στην απεργία της Πρωτομαγιάς (βλ. τέλος της ανακοίνωσης). Από κοινού η πλειοψηφία ΔΑΚΕ και ΑΣΚ, πλειοψηφία διαμορφωμένη κατά τα πρότυπα της ΟΛΜΕ, καταψήφισαν την πρόταση, με αποτέλεσμα για πρώτη φορά στα χρονικά το ιστορικό σωματείο μας να μην τιμά τους νεκρούς απεργούς του Σικάγο, τους πρωτοπόρους που έδειξαν στους εργαζομένους το δρόμο για μια καλύτερη ζωή, για μια ζωή με δικαιώματα.

 

Αποτελεί μαύρη σελίδα στην Ιστορία του σωματείου η απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ να μη συμμετάσχει η ΕΛΜΕΖ στην εργατική Πρωτομαγιά!

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

ο κυβερνητικός συνδικαλισμός δείχνει φέτος στη Ζάκυνθο με κάθε ευκαιρία το πραγματικό του πρόσωπο. Κάνει ό, τι περνάει από το χέρι του να μην υπάρχουν κινητοποιήσεις, το ΔΣ να μην έχει αγωνιστικό προσανατολισμό, να υπάρχει απόλυτη αδράνεια. Η «αλλεργία» του ενάντια στους αγώνες των εργαζομένων φτάνει στο σημείο να ευτελίζει ακόμα και τους νεκρούς της Πρωτομαγιάς, τους νεκρούς της τάξης μας!

 

Συναδέλφισσες συνάδελφοι,

έχετε καθήκον να μην επιτρέψετε να γίνει το σωματείο «πλυντήριο» της εκάστοτε κυβερνητικής πολιτικής, της ΕΕ και όσων προσκυνούν το κεφάλαιο. Σας καλούμε να μαζικοποιήσετε τις ΓΣ, να κάνετε υπόθεση δική σας την ισχυροποίηση του σωματείου. Σε αυτό το πλαίσιο σας καλούμε να μιλήσετε στους μαθητές μας, τους αυριανούς εργαζόμενους δηλαδή, για την εργατική Πρωτομαγιά και το περιεχόμενό της, να δώσετε μαζί τους το παρών στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση του ΕΚΖ την Τρίτη 1η Μάη στο παλιό ΕΚΖ στις 10.30 πμ.

 

---------------------------------------------------------------------------------------

 

“Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών εισηγείται στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕΖ να καλέσει τους συναδέλφους, τους γονείς και τους μαθητές σε κοινή, με τα σωματεία του ιδιωτικού Τομέα και το Εργατικό Κέντρο, Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση την Τρίτη 1η Μάη στις 10.30 στο παλιό Εργατικό Κέντρο

 

Συνάδελφοι,

η φετινή εργατική Πρωτομαγιά έχει πολλαπλό περιεχόμενο, καθώς πέρα από την επίθεση που δεχόμαστε από κοινού με τους υπόλοιπους εργαζομένους σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα, τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν.

 

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ συνεχίζει επάξια το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων που στον τομέα της Παιδείας μπορεί να συμπυκνωθεί στο εξής τρίπτυχο: Χτύπημα του βασικού δικαιώματος των μαθητών για πλήρη και σφαιρική γνώση των νόμων εξέλιξης της Φύσης και της Κοινωνίας – Επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα – Διεύρυνση ελαστικών σχέσεων εργασίας.

 

Την ίδια στιγμή η συγκυβέρνηση με την υποστήριξη των αστικών κομμάτων εμβαθύνει την εμπλοκή της Ελλάδας στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία: εκτός από τη Σούδα, παραχωρούνται στο ΝΑΤΟ βάσεις στην Αλεξανδρούπολη, τη Λάρισα και πολλές άλλες περιοχές της χώρας. Την ίδια ώρα ο ιμπεριαλιστικός αυτός οργανισμός νίπτει τας χείρας του απέναντι στην Τουρκική επιθετικότητα, ενώ από κοντά η ΕΕ περιορίζεται σε διακηρύξεις-ευχολόγια, χωρίς πρακτικό αντίκρισμα.

 

Θύματα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών μεταξύ ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ρωσίας-Κίνας στην περιοχή μας είναι όλοι οι λαοί της περιοχής που αναγκάζονται στη μετανάστευση και την προσφυγιά, όλοι οι λαοί που υποχρεώνονται να σφίγγουν το ζωνάρι προκειμένου να ισχυροποιούνται οι αστικές τους τάξεις στους λυσσαλέους ανταγωνισμούς τους.

 

Απέναντι σε αυτούς που τσακίζουν τη ζωή μας σήμερα και θα ζητήσουν αύριο το αίμα μας στα πεδία των πολέμων τους, δήθεν στο όνομα της «εθνικής ενότητας», αντιτάσσουμε το σύνθημα: «Ζήτω η εργατική Πρωτομαγιά – Αγωνιζόμαστε ενάντια στην εκμετάλλευση, τον πόλεμο, την προσφυγιά.»

 

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΖ καλεί τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση την Τρίτη 1η Μάη στις 10.30 πμ στο παλιό ΕΚΖ”

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα