ΑΣΕ στην ΕΛΜΕ Ηρακλείου: ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ αποκλείουν από την ΕΛΜΕ συναδέλφους από Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό

14/12/2017 - 16:19
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Την Δευτέρα 11/12 πραγματοποιήθηκε το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ηρακλείου, όπου οι παρατάξεις Εκπαιδευτική Προοπτική, ΠΕΚ, ΔΑΚΕ, αποφάσισαν από κοινού να θέσουν εκτός της εκλογικής διαδικασίας του σωματείου τους συναδέλφους που είναι Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό,με τη δικαιολογία ότι δεν αποτελούν εκπαιδευτικό προσωπικό. Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Ηρακλείου καταγγέλλει αυτή την πρακτική που αποτελεί ένα ακόμη βήμα στη διάσπαση του σωματείου. Οι συνάδελφοι αποτελούν κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας, συμμετέχουν κανονικά στους συλλόγους τους.

 Αυτή η στάση των παρατάξεων δεν μας εκπλήσσει. Μαζί, χέρι χέρι τα τελευταία χρόνια ψηφίζουν από κοινού την προώθηση της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής στο Δ.Σ. του σωματείου, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της συγκυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. –αστικών κομμάτων-Ε.Ε. στην εκπαίδευση αλλά και γενικότερα την αντιλαϊκή πολιτική στην κοινωνία. Για να περάσουν και να υλοποιηθούν πιο εύκολα τα μέτρα θα πρέπει ο κλάδος να μην παλεύει ενιαία, να είναι διασπασμένος και αυτό το ξέρει καλά ο παλιός και ο νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός και πράττει ανάλογα.

Ευθύνες για αυτή την κατάσταση έχουν και οι παρατάξεις (Αριστερή και Αγωνιστική Παρέμβαση) που σιγοντάραν στο παρελθόν την άνοδο των δυνάμεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αλλά και συνεχίζουν να συμπορεύονται μαζί τους σε αποφάσεις και κινητοποιήσεις, όπως έδειξε και η στάση τους στην τελευταία επέτειο του Πολυτεχνείου αλλά και η διαχρονική κοινή κάθοδό τους στο δρόμο με τους εργοδοτικούς συνδικαλιστές του Εργατικού Κέντρου. Άλλωστε μαζί τους θα συμπορευτούν και θα «αγωνιστούν» και στη γενική απεργία την Πέμπτη 14/12.

Καλούμε τους συναδέλφους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να θέσουν στη γωνία τον παλιό και νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό αλλά και τη λογική που τον θρέφει. Η αγωνιστική απάντηση απαιτεί ο κλάδος να είναι ενιαίος, να διεκδικεί την εκπαίδευση που έχει ανάγκη ο λαός σήμερα, να αγωνίζεται χωρίς συντεχνιακή λογική, με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενος, τους μικροαγρότες να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα-φωτιά που μας ετοιμάζουν με την 3η αξιολόγηση αλλά και την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος...

Καλούμε τους συναδέλφους, με τη συμμετοχή στον αγώνα και την ψήφο στο ψηφοδέλτιο της
Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών

να γίνει ένα αποφασιστικό βήμα στην αλλαγή των συσχετισμών!

Ετοιμαζόμαστε για νέους, πιο μαζικούς αγώνες!

Περνάμε στην αντεπίθεση!
 Όλοι και όλες στη Γενική Απεργία

και στην Απεργιακή Συγκέντρωση,
Πέμπτη 14 Δεκέμβρη 10πμ στην πλατεία Ελευθερίας!

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα