Α.Σ.Ε. στην ΕΛΜΕ Θήρας: Όχι στις διώξεις και την καταστολή ενάντια σε όσους δεν σκύβουν το κεφάλι!

21/02/2018 - 19:12

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αφού έφερε στη Βουλή και μαζί με τη ΝΔ ψήφισε την απεργοκτόνο διάταξη, συνεχίζει την καταστολή και τις διώξεις, εναντίον των συνδικάτων και των εργαζομένων που δεν σκύβουν το κεφάλι.

Πρόκειται για τη δίωξη εναντίον 35 στελεχών του ΠΑΜΕ, προέδρων, μελών ΔΣ Ομοσπονδιών, Συνδικάτων, δεκάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων που σέρνονται για μια ακόμη φορά στα δικαστήρια για κινητοποίηση που οργάνωσαν στις 30/1/2013 στο υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις προκλητικές δηλώσεις για το Ασφαλιστικό, που είχε κάνει ο τότε υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης, της ΝΔ.

Παρότι οι 35 συνδικαλιστές έχουν ήδη περάσει από μια δίκη, επί κυβέρνησης ΝΔ, στην οποία καταρρίφθηκε το κατηγορητήριο, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η "ανεξάρτητη" δικαιοσύνη επανέρχεται με νέα δίκη στις 20 Φλεβάρη.

Η προηγούμενη κυβέρνηση προσπάθησε να στήσει προβοκάτσια, κατηγορώντας τους συνδικαλιστές για ζημιές που δήθεν έκαναν στο γραφείο του υπουργού Εργασίας. Από τις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν, αλλά και από μαρτυρίες αποδείχτηκε η προβοκάτσια και το κατηγορητήριο κατέρρευσε, οδηγώντας σε αθώωση όλων των κατηγορουμένων.

Με την επαναφορά της δίκης θέλουν να στείλουν μήνυμα, να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους, να στρώσουν το έδαφος για τη νέα επίθεση στα δικαιώματα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Αφού ξεκίνησε το ξήλωμα του δικαιώματος στην απεργία, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιλέγει με αυτή την δίκη εναντίον των στελεχών του ΠΑΜΕ, να δώσει εξετάσεις στα μεγάλα αφεντικά ότι είναι αποφασισμένη να συντηρήσει το κλίμα καταστολής και τρομοκρατίας, να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου μέσα στους χώρους δουλειάς.

Οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι χιλιάδων εργαζομένων οδηγούνται ξανά σε δίκη γιατί έκαναν το ταξικό τους καθήκον. Απάντησαν στην τρομοκρατία και την επίθεση των κυβερνήσεων και των επιχειρηματικών ομίλων.

Η ΕΛΜΕ Θήρας στέκεται δίπλα στους εργαζόμενους που παλεύουν ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική. Η επίθεση στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και στην συλλογική διεκδίκηση αφορά όλους τους εργαζόμενους. Είναι ξεκάθαρο τι φοβούνται! Φοβούνται την οργανωμένη πάλη, την μαζική αντίσταση στα βάρβαρα μέτρα τους.

Απόσυρση τώρα όλων των κατηγοριών εναντίον των 35 στελεχών του ΠΑΜΕ

Όχι στην ποινικοποίηση των αγώνων. Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα